Végre, enyhítések! Ki minek örül leginkább? (Ankét)

Végre mindannyian vehetünk egy nagy lélegzetet, oltottak, oltatlanok egyaránt, és újra szabadabban mozoghatunk. De kinek mi hiányzott legjobban? Mezei Nagy Editet, Németh Dórát és Lakatos Tamást kérdeztük.

MEZEI NAGY EDIT

(lapmenedzser – Vasárnap)

Mit teszel meg biztosan a jelenlegi enyhítések mellett?

Már nagyon vártam, hogy enyhüljenek a korlátozások, melyek már egy éve arra kényszerített bennünket, hogy ne nagyon mozduljunk ki otthonról. A munkámat is már több mint egy éve otthonról, home office-ból végzem ugyanúgy, mint a kollégáim, akik nagyon hiányoznak.

Hónapokig a gyerekeimet és az unokáimat sem láttam, mivel egy másik járásban laknak. Nagy volt az öröm, amikor meg tudtak látogatni, és most már én is mehetek hozzájuk bármikor. Nagyszerű érzés volt az is, hogy megnyitották a kávézók teraszait, amint tudtam, mentem Pozsonyba, hogy a kedvenc kávézóm teraszára kiüljek, és élvezzem a tavaszi nap első sugarait.

Nagyon remélem, hogy hamarosan a határokat is megnyitják, mert az utazás az egyik nagy kedvtelésem. Első utam Győrbe és Budapestre visz majd, mindkettő a kedvenc városaim közé tartozik. Remélem, fokozatosan kinyílik előttünk a világ, bár azt mondják, hogy már semmi nem lesz olyan, mint a covid előtt, de remélem, hogy legalább némiképp visszakapjuk a régi életünket.


LAKATOS TAMÁS

(magánvállalkozó)

Mit teszel meg biztosan a jelenlegi enyhítések mellett?

Szlovákiában lassan, de biztosan visszatér az élet a megszokotthoz, emberihez közelítő életminőséghez. Érzelmileg, lelkileg és testileg is pusztító időszakon vagyunk túl. Hogy mit fogok tenni a jelenlegi enyhítések mellett?

Nekem hobbim a sport. Végre visszatérhetek rendszeresen a kedvenc edzőtermembe, ahol a színvonalas gépek mellett ápolhatom tovább emberi kapcsolataim, és újra baráti beszélgetéseket folytathatok szemtől szemben a sporttársakkal.

Ellátogathatok az eddig csukva tartott kedvenc kis üzleteimbe. Ilyen például a zöldséges, élelmiszer-, ruha- és sportüzletek. Végre nem csak neten vásárolhatom meg kedvenc termékeimet, hanem megtapinthatom élőben, megszagolhatom az illatukat és nem utolsó sorban beszélgethetek az eladóval, segítővel, akik az évek folyamán kedves ismerőssé lettek.

Mivel a járások közt is megnyílt az út, végre kocoghatok a Duna-parton, láthatom a bősi vízi erőművet testközelből, ahova mindig is szívesen jártam elmélkedni és kikapcsolni a hétköznapi őrület közepette. Nem kell azon aggódnom már, hogy mikor lépem át az eddig tiltott járáshatárt.

Hívő emberként hiányzik a helyi gyülekezet közelsége, személyessége, bátorítása. Biztos vagyok benne, hogy amint mód lesz, meglátogatom az istentiszteletet, ami általában békével tölt el. Hitre, békére nagy szüksége van mindig az ember szívének, így már hiányzik a szívemnek az ilyen jellegű kényeztetés.

A testi-lelki feltöltődés egyik Mekkája sokunknak valamilyen wellness hely. Nekem is van egy kedvencem, ahova évente eljárok feltöltődni. Biztos vagyok benne, hogy amint módomban lesz, foglalok egy hétvégét, amit internet- és médiaszenny nélkül töltök.

Én feltaláltam magam a ‘bezártság’ közepette is. Ha az ember kreatív és szárnyal az elméje, akkor nincs számára lehetetlen, viszont van, ami nem pótolható online. Ilyen az emberi érintés, a másik közelsége, mosolya, tekintete és az egész lénye, ami körülveszi. Ha tehetem, megnevettetem őket egy viccel, mert sokaknak csak egy mosolyra van szüksége, hogy szebb napjuk legyen. 🙂


NÉMETH DÓRA

(főiskolai hallgató)

Mit teszel meg biztosan a jelenlegi enyhítések mellett?

Az öt hónapon át tartó megszorítások annyira megváltoztatták az emberek mindennapi szokásait, hogy kifejezetten nehéz visszaállni a normális kerékvágásba. Ugyanakkor, amit jómagamon és a környezetemen is tapasztalok, hogy már minden egyes porcikánk vágyott egy kis szociális életre.

A teraszok megnyitásával, úgy éreztem, mintha már a lábaimról levették volna a bilincset. A járvány előtt is gyakran jártam ki a barátnőimmel kávéra vagy épp a párommal vacsizni, de azt hiszem, az enyhítések óta az ilyen alkalmak megsokszorozódtak.

Azáltal, hogy több társasági eseményt lehet megrendezni, én is hódolhatok a számomra legkedvesebb időtöltésnek, a sminkelésnek, és közben fantasztikus embereket ismerhetek meg.

Nagyon bizakodó vagyok, hogy hétről hétre javul a járványügyi helyzet, és újra nyitottabbá válik számunkra a világ. Az elsődleges célpontom Budapest lesz, ahol június közepén egy héten át egy világhírű sminkmestertől tanulhatok, aki meghódította Dubajt és a World Beauty Congress versenybírója. Azt hiszem, ha csak erre a továbbképzésre eljutok, már tökéletes nyaram lesz. ????

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább