A termálfürdők a kihívásokkal teli időszak után ismét várják a látogatókat

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A tavalyi nyári szezon nem kedvezett az idegenforgalomnak. A világjárvány miatti óvintézkedések szinte ellehetetlenítették a szektor szereplőit Szlovákiában is. 2020. március 13-án a fürdők bezártak, és 85 napig tartott ez az állapot. A második hullám kezdetekor újra zárva maradtak. A tavalyi néhány nyári hónapot leszámítva több mint egy év után, az idén május 24-én nyitottak ki újra.

A 2019-es rekordévet követően, amikor a dunaszerdahelyi Thermalpark bevétele először haladta meg az 5 millió eurót, a 2020-as év a korlátozásoknak és bezárásoknak köszönhetően komoly, 40%-ot meghaladó visszaesést eredményezett. A vendégek száma ennél is nagyobb mértékben, 45%-kal esett vissza az előző évi 448 ezerről 244 ezerre. A fürdő előző évek alatt felhalmozott tartalékai szinte teljesen kimerültek.

Somogyi Gábor, a Thermalpark vezetője elmondta, hogy a fürdők bezárása óriási kihívást jelentett számukra. Kulcskérdésként kezelték az alkalmazottak megtartását és a vállalat anyagi helyzetének a stabilizálását. Emellett nagy figyelmet fordítottak az elvégzendő feladatokra is, amelyek egy részét működés közben nehéz lett volna megvalósítani.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n vagy a Ma7.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább