Ezért néznek fel Rád!

Sokat gondolkodom azon, hogy mitől nézünk fel valakire, mivel érdemli ki valaki őszinte tiszteletünket, a figyelmünket, hogy miért éppen ahhoz a bizonyos emberhez fordulunk lelki tanácsért.

Természetesen ennek is megvan az oka. Nem a véletlenen múlik, nem azért, mert mellé születtünk, nem is egy ember életkorán, nem is azon, hogy milyen társadalmi pozíciót tölt be, sem azon, hogy mennyi a vagyona és milyen befolyásos. Azért fordulunk hozzá, mert erős. Szeretnénk mi magunk is megtudni a receptet, szeretnénk mi is olyan erősek lenni, mint ő, olyan rendíthetetlenek és érinthetetlenek.

De milyen erő az olyan, ami nem félelmet, hanem bizalmat kelt, ami vonz magához és nem taszít, ami felemel és nem leigázni igyekszik?

Biztosan olyasmi, ami egyensúlyban van a természet törvényeivel. Hatalmas, mégis simogató. Akárcsak egy óceán, amely árvízként házakat rombolhat le és családokat tehet földönfutókká, de képes arra is, hogy a lábfejedet simogatva végtelen nyugalmat árasszon.

Élet

Valahol legbelül ilyenek azok az emberek is, akik életünk útjelzői. De mégis honnan fakad ez az energia, ami minden porcikájukból úgy sugárzik?

Egy erő nem csak úgy van, soha nem tétlen. Az erő mozog, újra és újra megnyilvánul, állandóan cselekvő, és mindig tettrekész. A szívünkben is ugyanúgy mozognak ezek a láthatatlan hullámok. Mi ez, ha nem egy örök harc? Ha nem egy küzdelem az emberi természet gyarlósága és a természet szent törvényei között?

Egy nemes ember állandóan küzd, igyekszik helyesen cselekedni. Hozzáigazítani magát az égi törvényekhez, közben persze figyelembe véve az emberit is. Ezért érezzük a közelükben néha, hogy ők mintha csak udvarias turisták lennének, akik látogatóba érkeztek közénk. Kínosan ügyelnek a helyi szokásokra, de valami nagyon távoli, nagyon nagy és súlyos tudással bírnak, amit mi, emberi ésszel képtelenek vagyunk felfogni.

Amikor pedig mi magunk is szembesülünk életünk első komolyabb megpróbáltatásaival, ami túlnő emberi határainkon, legyőzve azokat, egyre erősebbé es erősebbé válunk.

Mert a legerősebb az, aki saját magát győzi le. A körülötte lévők pedig mind kamatoznak e megtisztulásból. Így lehet Belőled is iránytű!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább