Ti hogy hűsöltök? (Ankét) Hipik Annát, Angyal Lindát és Józsa Zoltánt kérdeztük

Vajon van összefüggés a téli gyerekek és a nyári gyerekek között a tekintetben, hogy ki hogyan bírja a hideget, illetve a meleget? Minden évben elcsodálkozunk azon, hogy mennyire különbözően állunk ehhez a témához. Amíg valaki szinte fulladozik ebben a nyári hőségben, addig más lubickol örömében, no és persze a legközelebbi tavakban, mégpedig tökéletes nyugalomban. Mai három válaszadónknak is megvan a véleménye a hőségről. Lássuk hát, milyenek az ő tapasztalataik. Hipik Anna, Angyal Linda és Józsa Zoli válaszolnak nekünk.

HIPIK ANNA

(konduktor)


Te hogy viseled a nyári, különösen meleg időjárást?

Én különösebben nem foglalkozom az időjárással. Szerencsére ez a kis családi ház, amiben jelenleg élek, elég hűvös a forróság idején is, és a legtöbb időt itt töltöm. Ha mégis napfürdőhöz van kedvem, ott a kert, de nem vágyom ilyenkor vízpart közelébe, vagy medencében lubickolásra. Kifejezetten téli gyerek vagyok, a tengerpartokból is a hűs sziklás hegyvidéki partokat kedvelem.

Mi ilyenkor a kedvenc időtöltésed?

Nagy melegben is, dermesztő hidegben is imádok például kávézni a kezemben egy jó könyvvel. Mostanában annyi a különbség, hogy nem habosítom fel a mandulatejet, inkább dobok pár jégkockát a pohár aljába és következhet a tej meg a presszó. Tökéletes nyári felfrissülés egy narancslé kíséretében.

Milyen hűsítő trükköket vetsz be a jobb közérzet érdekében, amiket velünk is szívesen megosztanál?

Hűsítő trükkjeim?! A kézi ventilátor és töménytelen mennyiségű fagylalt 🙂


JÓZSA ZOLTÁN

(kamionsofőr)


Te hogy viseled a nyári, különösen meleg időjárást?

Nagyon nehezen, eleve a munkámból kifolyólag egész nap egy kabinban ülök. Még menet közben csak-csak elviselhető, ha megy a klíma, de a várakozás leizzaszt. Személy szerint jobban elviselem a hideget, mert amikor 35°C árnyékában már alsóneműben is izzad az ember… na én olyankor szívesebben élnék az Északi-sarkon. Lehet ennek köze van ahhoz, hogy őszi gyerek vagyok, bár nehéz megmondani.

Mi ilyenkor a kedvenc időtöltésed?

Két út között vacillálok ilyenkor, vagy ülök a hűvös szobában és várom az enyhébb időjárást, vagy pedig a medencében hűsítem magamat. Ha pedig muszáj dolgozni, akkor próbálok koncentrálni arra, amit épp csinálok, hogy minél kevesebbszer jusson eszembe, hogy milyen meleg is van, csak ez sajnos ritkán sikerül, főleg az igen nagy melegben!

Milyen hűsítő trükköket vetsz be a jobb közérzet érdekében, amiket velünk is szívesen megosztanál?

Munka közben egyértelműen a klíma, illetve az olyan helyen való parkolás, ahol kicsit hűvös van, de egy picit mozog a levegő is. Ha pedig otthon tartózkodom, mindenképp a hűsítő italok és ételek, illetve ahogy már említettem, a medencében való felfrissülés. Mindeközben várom a kicsit enyhébb időjárást!


ANGYAL LINDA

(könyvelő)


Te hogy viseled a nyári, különösen meleg időjárást?

Hát úgy, hogy ez a kedvenc időszakom. Mióta az eszemet tudom, azért imádkozom, hogy legyen minél hosszabb és melegebb a nyár. 🙂 Lehet egyszerűbb lenne kicsit közelebb költözni az Egyenlítőhöz…

Mi ilyenkor a kedvenc időtöltésed?

Nyáron mindig átkapcsolok mediterrán üzemmódba. A munkámat igyekszem effektíven oldani, hogy bőven maradjon időm sziesztázgatni. Meg persze pancsizni,  napozni és olvasni. Ja és koktélozgatni. 🙂 A lényeg, hogy nyári szünet fílingem legyen, amilyen hosszan csak lehet.

Milyen hűsítő trükköket vetsz be a jobb közérzet érdekében, amiket velünk is szívesen megosztanál?

Klíma + koktél + medence. Ezeket váltogatva kiváló eredményeket lehet elérni 40 fokos kánikulában is. És néha egy nyirokmasszázs az ödémásodó lábakra. 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább