Teás vagy kávés vagy? (Ankét)

Ha egy jó barátod megkérdezné a kedvenc cukrászdádban, hogy mit szeretnél inni, egy teát vagy kavét, akkor mit választanál? Van olyan, aki számára nehéz lehet a döntés, mert mindkettőt nagyon szeretik, de akadnak olyanok is, akik egyértelműen rávágják, hogy egy jó tejeskávét, vagy éppenséggel roibos teát.

KRASCSENITS PIROSKA

(keramikus)


Te melyik italt szereted jobban, a teát, vagy a kávét?

Inkább a teát választanám. Minden formában nagyon szeretem. A zöld teát különösen, a gyógynövényeseket és a gyümölcsösöket is. Van, hogy céltudatosan vetem be otthon, amikor például nyugalomra van szükségem, nagyon jól jön egy kis menta és citromfű. Csodás az illatuk is. 🙂

Ha társaságban vagy, melyiket részesíted előnyben?

Társaságban is inkább teázom. Nagyokat lehet beszélgetni, míg kihűl. Egyik kedvenc teázós idézetem:

„A jó barátok képesek megváltani a világot egy csésze tea és házisütemény mellett.”
Sokszor úgy érzem, hogy ez tényleg így van.

A nyári melegben milyen formában fogyasztod őket?

Melegben sem mondok le a teáról. Ilyenkor nem forró állapotában szürcsölöm, hanem inkább megvárom, míg langyos lesz, vagy teljesen lehűl. A tea nemcsak élvezeti forrás lehet, hanem folyadékpótlás is, amennyiben nincs túlcukrozva. Ha valaki nem szereti a sima vizet, ajánlom a különféle teákat, zöldet, akár a feketét, de talán a legjobban a gyümölcsöseket és a gyógyfüveseket. Egy szép, kézműves bögréből fogyasztva pedig a lelket is simogatja és a szellemet is felfrissíti.


KRASCSENITS DÁVID

(hivatalos kávépörkölő és ironman)


Te melyik italt szereted jobban, a teát vagy a kávét?

Mindenképp kávét! De egy cukrászdában valószínűleg nem innék. ???? Hacsak nem minőségi (specialty) kávét csinálnak és tudom, hogy jól. Akkor flat white-ot kérnék. Nálam mindenképp a jó kávézó a lényeg és inkább ott eszek valami sütit, ha van a kínálatukban.

Ha társaságban vagy, melyiket részesíted előnyben?

Társaságban is kávé.

A nyári melegben milyen formában fogyasztod őket?

A reggeli kávém nyáron is forró. Viszont imádom a jégre csepegtetett filteres kávét, a coldbrew-t vagy a jeges doubleshotot. Ezekből szoktam válogatni. Elkészítési mód nálam ugyanúgy hangulatfüggő, mint ahogy az is, hogy milyen országból származó kávéra esik a választásom.


BARTALOS ÉVI

(az esztékás csaj)


Te melyik italt szereted jobban, a teát vagy a kávét?

Ha választanom kell, akkor inkább a kávéra szavazok. Minden reggelemet egy csésze cappuccinóval indítom, közben átgondolom a napi teendőimet. Lélekben felkészülök az aznapi kihívásokra. Teát általában akkor iszom, amikor kezdem észrevenni magamon a megfázás jeleit, olyankor a mamám kertjéből szedett mentából készített teát iszom. 

Ha társaságban vagy, melyiket részesíted előnyben?

Legjobb barátaim egy részét az előző munkahelyemnek köszönhetem. Legutóbb Komáromban találkoztunk egymással, és mivel mindegyikünk szereti a kávét, a Frei kávézóra esett a választásunk, ahol egy finom kávé mellett megbeszéltük, kivel mi történt az elmúlt pár hónapban, amióta nem találkoztunk.

A nyári melegben milyen formában fogyasztod őket?

Ilyenkor jól esik a jegeskávé egy kis fagyival, de meleg ide vagy oda, legtöbbször ilyenkor is a cappuccino ízlik a legjobban.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább