Kattints és megtudod, mit találsz a szeptemberi Klikk Outban!

Borítókép: Szabó Péter Pál

Az ősz első hónapjában zakatolunk tovább, Ti pedig vigyázzatok magatokra!

Klikk Out,SzeptemberEditorial / Szilvási Tibor

Remélem, már elegen vagyunk

Remélem, már elegen vagyunk ahhoz, hogy ne térjen vissza az az állapot, ami itt 2018 tavasza előtt volt. Vagy ami a tavalyi tavasz előtt volt. Vagy ami az idei tavasz előtt volt. Mert szeptember azzal indult, hogy mindez együtt visszaköszönt néhány szlovákiai központi téren (Pozsonyban, illetve Kassán).


Klikk Out,SzeptemberAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István

Chevrolet Corvette Stingray L48

Dorombol az 5700 köbcenti a motorháztető alatt. A rádióban a Lucy in the Sky With Diamonds szól, amikor John és Polly épp egy autósmoziba igyekeznek a Gyilkosság az Orient Expresszen bemutatójára.


Klikk Out,SzeptemberNagyinterjú / Szerző: Poór Tibor / Fotó: Szabó Péter Pál

Kovács Koppány bemutatja a nemsokára megjelenő első szóló nagylemezét!

Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik együttes tagja magazinunknak elárulta, milyen nagylemezzel lepi meg októberben a nagyérdeműt! Elmesélt minden szükséges háttérinformációt és egyben megosztotta a gondolatait és érzéseit az októberben megjelenő Vadkelet hőse című premier korongjáról. Nagyon úgy fest, hogy az utóbbi idők egyik legérdekesebb magyar zenei eseményéről beszélgettünk magával Koppánnyal!


Klikk Out,SzeptemberZénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Várni vagy nem várni?

Mondanám, hogy ez a rész lesz itt a világmegváltó tanácsok helye, hogyan éld túl az első pár napot egy új helyen, de erről még én sem tudok semmi konkrétat mondani. DE! Talán valami mégis segíthet egy kicsit. Ha megosztod az érzéseidet, az élményeidet valakivel, akkor már nem egyedül cipeled őket, és már könnyebb is. 🙂  A sulikezdésről faggattam ki 3 diákot, Ráchel és Gergely most kezdik a középsulit, Eszti pedig a fősulit.


Cinemax / Szilvási Tibor

Správa – The Auschwitz Report – Vetítik szeptember 23-tól.

Nincs idő meghalni (No Time To Die) – Vetítik szeptember 30-tól.

Karel– Vetítik október 7-től.


Hangfal / Szilvási Tibor

Sault – Nine

Roosevelt – Polydans

Polo G – Hall Of Fame

Wolf Alice – Blue Weekend

easy life – life’s a beach

CHAI – Wink


Klikk Out,SzeptemberKülönvélemény / Këri

UG hiphoppal az őszi fáradtság ellen!

Olyan gyorsan elzúgott a fejünk felett a nyár, hogy most meglepődve állunk mindannyian a tény előtt: vége a szabadtéri rendezvényeknek, a strandolásnak, szeptember lett, nyílik (?) az iskola, jönnek a sáros, esős hétköznapok. Azért, hogy senkit ne teperjen maga alá a befordulós őszi időszak, az alábbiakban két olyan, idei underground hiphop/trap albumot ajánlok nektek, amelyek garantáltan mosolyt csalnak majd az arcotokra!


Klikk Out,SzeptemberKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun

„Hőseim mind meleg férfiak, szépek és csúnyák, boldogok és boldogtalanok: átlagosak, mint általában az emberek” – írja Nádasdy Ádám novelláskötete röpke bevezetőjében. Nem is lehetne ezt jobban összefoglalni. (sj)

Chigozie Obioma: Halászok

„Vajon egy történetnek van varázsereje, vagy pedig csak élettelen betűk sokasága? Ha hangosan felolvassuk és kimondjuk a szavait, azok valósággá válnak? Vagy mindössze mi tulajdonítunk neki erőt, és csakis rajtunk múlik, hogy elhisszük-e vagy sem?” (vo)


Klikk Out,SzeptemberSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Hamerzeit! – Az Új Germán Medicináról

Hallottál már az Új Germán Medicináról? A magyar oldalakon esetleg Biologika név alatt is találkozhattál vele, s ez esetben valószínűleg ismerősen cseng Ryke Geerd Hamer neve is. Egyetértesz azzal, hogy az egész nyugati orvostudományt, úgy, ahogy van: szikéstül, vakcinástul, pirulástul sutba kéne dobni, mert semmi értelme nincs? Hát akkor most mesélek neked valami érdekeset erről a Hamer nevű fickóról meg az Új Germán Medicina nevű rendszeréről, amely nem épp csekély dologgal kecsegtet. Nevezetesen azzal, hogy minden testi nyavalyánk okát ismeri, egyúttal pedig megoldást is tud nyújtani rájuk…


Klikk Out,SzeptemberBaba-mama / Štefkovič Patasi Ági

Élet az autón túl

El tudod-e képzelni, hogy egy hétre autó nélkül maradj? És egy évre?  Vagy akár tizenöt évre? Nos, biztosan akad jópár család, amelynek tagjai egy egész életet leélnek úgy, hogy az autózás kényelmét mellőzniük kell. A jelenleg Észak-Írországban élő Erikát a Facebookon ismertem meg. Anyukás dolgaink hoztak minket össze, de kitértünk például arra is, hogy saját döntésük alapján, maholnap tizenöt éve élnek autó nélkül, először kettesben, mostanra két kicsi gyerekkel gyarapodva. Így beszélgetésünk apropója a szeptember 22-i európai autómentes világnap volt.


Klikk Out,SzeptemberHónap nője / Kurucz Klaudia

Csallóközi kincseink

Hoztunk egy jó kis adagot a helyi magyar kultúránkról. A szebbnél szebb viseletek mind a néphagyományra emlékeztetnek, azzal a céllal, hogy az autentikus magyar néptáncot most csupa szívvel adjuk át nektek Kukucs Eszter és Csepi Dóri főszereplésével.


Klikk Out,SzeptemberHavi kreatív / Kürthy Judit

Vida Réka gyurmaságai

Nem is gondolná az ember, hogy mennyi minden készíthető ebből a nyúlékony, alaktalan anyagból, melyet ha nyersen kézbeveszünk, azonnal visszarepülünk megboldogult ovis éveinkbe, mikor még mi sem szabtunk határt a képzeletünknek, és egy kis darab gyurmából akármit megalkottunk: házat, cicát, kutyát, autót, barackot. Vida Réka nem hagyta annyiban a dolgot, csodálatos alkotásai már tíz éve kényeztetik a szépnek hódolókat, ajándékozót, ajándékozottat egyaránt. E havi kreatív rovatunkban ő válaszolt nekünk. 


Helyi stíl / Szerző: Këri

A szesz vajon mi?

Csallóközinek, és azon belül, DS-inek lenni: lelkiállapot. Ősz van és ez idő tájt előkerülnek az ilyen-olyan italok, háziborok – és pálinkák, „úgy kaptam“ drinkek, „sütibe jó lesz” rumok, lélekmelegítők, titkos kupicák. Nehogy fázzunk már a nagy hidegben! Tehát anekdotagyűjtésemben mi mással is foglalkozhatnék, mint a folyékony arannyal – egyes háztartásokban örök kedvenc, ami mindig összehozza a baráti társaságot, máshol csak veszekedést és feszültséget eredményez a fogyasztása. Egy biztos: ha a Csallóközben élsz, legalább egyszer utolérhetett már a kérdés: No mitiszú’?


Klikk Out,SzeptemberSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Olajospaprika-eltevís Joli nénivel

„Mosasmeg uraddaaja paprikát alapossann, osztánn csutkáztosd is ki üköt. Többször vissza kő kűdenni, mer a fírfiak nemtunnak csutkázni rendessen.

A főmetéllíst má nebízzad rájo, mer eeroncsa. Aszt csinád teja sárgo nyelű késse. Addig forjon a víz fazíkba jónagy tüzönn…”


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább