Szerdán autómentes nap és ingyenes tömegközlekedés Dunaszerdahelyen, de a Fő utcát mégse zárják le

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Dunaszerdahely Város Önkormányzata úgy határozott, hogy a szerdai autómentes napon a városi tömegközlekedést a lakosok számára ingyenessé teszi. Az autómentes napon emellett kilenctől délután háromig lezárják a Fő utca egy szakaszát, és a napi 20 ezer áthaladó gépjárművet elterelik – az autóktól zajos útszakaszt addig így a gyerekeknek „adják”, valamint az alternatív közlekedési eszközök népszerűsítésének szentelik.

FRISS: A kedvezőtlen időjárásra való tekintettel az autómentes nap programjait áthelyezték a VMK-ba, a Fő utcát így mégsem zárják le. (Forrás: Dunaszerdahely.sk)

Ebben az időszakban az adott szakaszon a figyelem központjába a kerékpáros közlekedés, az elektromos meghajtású és további alternatív üzemanyaggal működő járművek kerülnek. A Fő utcán így kerékpárstandokat lehet megnézni, ahol a klasszikus kerékpárok mellett e-kerékpárokat is bemutatnak, valamint megtekinthető, milyen is egy elektromos meghajtású személygépkocsi, azok töltőállomásai vagy egy elektromos meghajtású autóbusz.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább