Lapozz bele az októberi Klikk Out-ba!

Borítókép: Szabó Péter Pál

Már hónap közepe van, ideje kijönnünk a farbával! Lapozzatok bele októberi lapszámunkba!

Már hónap közepe van, ideje kijönnünk a farbával!Klikk Out,OktóberEditorial / Szilvási Tibor

DS, ahol temérdek tér kő, mer’ a érdek a térkő! (sic!)

Idén nyáron viszont elkezdődött a varázslat, leszúrták a körzőt, és jöhettek a buldózerek. Olyan sétány lesz itt, mint az országút. Leizzadunk, mire keresztben átérünk. Fából betonkarika. Vagy inkább fa helyett.


Klikk Out,OktóberAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István

Fiatalító kúra – Kia Ceed 1.5 T-GDI GT-Line

A Kia ezzel a facelifttel tizenkilencre lapot húzott, és láss csodát, aki mer az nyer, mert a legújabb Ceed nagyon egyben van.


Klikk Out,OktóberNagyinterjú / Szerző: Szilvási Tibor

Gomoly – Hömpölygő grunge-felleg a csallóközi zenei égbolton

A bősi-somorjai kötődésű, leginkább a grunge-hoz közel álló zenét játszó gomoly zenekar még csak idén alakult, de már streamelhetjük első EP-jüket, és a szeptember eleji Felvidéki Magyar Könnyűzenei Szemlén volt az első fellépésük. Jól meg is nyerték az egészet. Nem kamaszok, nem az első zenekaruk, és ez meg is látszik azon, ahogy az idei évük sikerült. Csiba Gábor frontemberrel beszélgettünk.


Zénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Ilyen volt az első falat az egyetemi életből

Ezúttal két hölgyet faggattam arról, hogy milyen tapasztalatokat szereztek elsős egyetemistaként. Jázmin biokémiát tanul a Comenius Egyetem Természettudományi Karán, Eszti pedig testnevelő tanárnak tanul szintén Pozsonyban.


Cinemax / Szilvási Tibor

Venom 2. – Vérontó – Vetítik kb. október 14-től.

Az utolsó párbaj – Vetítik kb. október 14-től.

Dűne – Vetítik kb. október 21-től.


Hangfal / Szilvási Tibor

Paperdeer – Pastel Days

Darkside – Spiral

Holi – Sírok és nevetek

Griff – One Foot In Front Of The Other

Kings of Convenience – Peace Or Love

Lucy Dacus – Home Video


Klikk Out,OktóberKülönvélemény / Këri

Nyerd meg az életed (Squid Game)

A Netflixen szeptember végén az abszolút első helyezetté lépett elő egy új dél-koreai sorozat, amelyről csak annyit hallottam korábban, hogy „nagyon beteg, de zseniális“ – ennek a kettőnek a kombinációja pedig az, amire egy magamfajta, örök kíváncsi néző nem mond nemet. Többszörösen beigazolódtak a számításaim.


Könyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

„…Épp az lesz Bálint feladata, hogy kibogozza a múltban mások által kuszán hagyott szálakat, összerakja a kirakós reménytelenül szétszóródott darabjait, és a kirajzolódó képen keresztül végre saját magát is tisztábban lássa.” (sj)

Brit Bennett: A halványuló fél

MALLARD MEGGÖRBÜLT.” Ez volt az a pont, amikor kezdtem érezni, hogy a könyv, mint egy varázsige, kezd uralmába ejteni és elmémet egyre mélyebbre húzni a saját világába. Alig vártam, hogy folytathassam az olvasást. (vo)


Klikk Out,OktóberSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Nőstény őslényt tessék! – A paleolit diétáról

Gyakran tűnhet úgy, hogy a különböző divatos diéták egyre gyorsabb és gyorsabb ütemben váltják egymást, úgy, hogy közben mindegyiküket úgy reklámozzák, mint az egyetlen tutibiztos receptet a fogyáshoz, illetve az optimális egészség eléréséhez. A múlt évtized egyik legnépszerűbb irányzata minden bizonnyal a paleo diéta volt, melynek még mindig rengeteg követője van világszerte, akik esküsznek rá, hogy ennek köszönhetik életerejüket. Na, de mi is pontosan a paleo diéta?


Baba-mama / Štefkovič Patasi Ági

A gyermekek mintegy 20 százaléka küzd ekcémával

Egy tanulmány szerint a nyugati országokban az utóbbi 30 évben megtriplázódott az ekcémás betegek száma. Ez az adat meglehetősen megdöbbentő, így mindenképp érdemes róla olvasni, tanulni. A témában Miklós Horváth Dóra rezidens bőrgyógyász ad nekünk útmutatást.


Klikk Out,OktóberHónap nője / Kurucz Klaudia

Bambi Szemek versus Szeplős Tekintet

Stábunkkal és két gyönyörű lánnyal Gútára látogattunk el. Nem kell feltétlenül véget érnie a szórakozásnak, ha kicsit be is szürkül az időjárás. Nemrég fedeztük fel Gútán a Palace Billiard Clubot, ami tökéletes helyszín egy kis kikapcsolódásra minden korosztály számára, hiszen itt minden megtalálható, ami a szórakozáshoz kell.


Klikk Out,OktóberHavi kreatív / Kürthy Judit

Kavicsképek Nellitől

Hinnétek azt, hogy pár kavicsból, néhány tollvonásból képes valaki szépet, sőt, csodálatosat alkotni? Ha eddig nem találkoztatok volna kavicsképekkel, ismerkedjetek meg Nellivel, aki egy varázslatos világba kalauzol el minket. E havi kreatív rovatunkban őt mutatjuk be nektek.


Helyi stíl / Szerző: Këri

A stíl maga az ember!

Ezúttal egy olyan fogalmat próbálok körbejárni, amelyről minden csallóközinek határozott elképzelése van. Ez pedig a stílus, divat, megjelenés, viselkedéskultúra és főleg az ezeket meghatározó pénzköteg vastagsága, amit havonta elő tudunk teremteni (vagy ha nem, leírjuk dépéhából). A pénz alapvetően nem boldogít, az anyagi javak viszont határozottan igen, amelyekhez ennek segítségével hozzájutunk. Mi pedig szeressük’ az ilyesmit magunkénak tudni, sőt, igazi kisvárosiak módjára, alkalmanként villantani is ezt!


Klikk Out,OktóberSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Tükörtojás friskënyírre uborkávú (de úgy, hogy nëlëgyën irtózatos tojásszag)

„Mindëhugyan kő ëggy jókípű serpenyő, annak alákő gyújtannija tűzet. Mehet rá ja óvattzsír, szípen gyöngyözőggyön a serpenyő ajjábo. Közbe dalúhatú ilyen halkann, sejtelmessen, hogy a urad në ismerje fő, middalúsz.”


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább