Gyerekszemmel a Szigetközben

A Csallóközi Idegenforgalmi Szövetség együttműködésével.

Amikor tervezzük a családi kirándulást vagy nyaralást, gyakorta problémát okoz az, hogy olyan turisztikai attrakciókat találjunk, ahol mindenki, de legfőképp a gyerekek jól érezzék magukat. Győrben ezen többé nem kell aggódnod. Összeszedtük a legtutibb helyszíneket, ahol garantált az önfeledt időtöltés, az élményekkel teli kaland és az őszinte gyermekmosoly. Kell ennél több?

1. Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

A Mobilis olyan természettudományos élményközpont, ahol játékos keretek között tapasztalhatjátok meg a felfedezés örömét, és rácsodálkozhattok a természeti jelenségek, hétköznapi eszközök vagy éppen a technikai újdonságok nem is olyan misztikus működési alapelveire, és észrevétlenül tanulhattok fizikai törvényszerűségekről. A MobilITy digitális élményközpont pedig egy olyan kreatív hely, ahol szombatonként (előzetes bejelentkezés alapján) alkothattok, játszva tanulhattok, felfedezhetitek és kipróbálhatjátok a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.

2. Püspökerdő

A 250 hektáros ártéri erdő Győr tüdeje, közkedvelt családi kirándulóhely. Két gondozott tisztáson játszótéri eszközök, labdajátékra alkalmas tér, tűzrakó helyek, esőbeállók várják a felüdülni vágyókat. Az egyik tisztás közvetlen szomszédságában 2013-ban megnyílt egy kalandpark (Rioter Games Élmény- és Kalandpark), amely kicsiknek, nagyoknak egyaránt izgalmas időtöltést kínál.

3. Vaskakas Bábszínház, Győr

A Vaskakas Bábszínház szakmailag az egyik legmagasabban jegyzett magyarországi bábszínház: 2002-ben a magyar társulatok közül elsők között kapta meg a Nemzetközi Bábművész Szövetség, az UNIMA nagydiplomáját. A bábművészek a legfiatalabbaktól a legidősebbekig várnak mindenkit.

4. Xantus János Állatkert, Győr

100 állatfaj több mint 500 egyedét nagy kifutóterületeken, az eredeti életterükhöz hasonló körülmények között mutatja be Győr egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, a méltán híres Xantus János Állatkert. Az állatbemutatás mellett a kert egyéb kulturális és sportrendezvények helyszíne, az érdekes programokért érdemes figyelnetek honlapjukat.

5. Szitásdombi Füvészkert, Győr

A Szitásdombi Füvészkert egy homokdombsor utolsó, viszonylag természetesen megmaradt része. Érdekes darabja az a dombrész, ahová a bácsaiak az 1954-es nagy árvízkor magukat és állataikat menekítették. Manapság kisgyermekes családok közkedvelt pihenőhelye ez, ahol sétautakon védett növényritkaságokkal is találkozhattok. Az itt előforduló
élettársulásokat információs táblákon mutatják be. A füvészkert melletti dimbes-dombos részen a gyerekek kiélhetik a terepi kerékpározás iránti vágyukat is. Ott hamarosan BringPark létesül.

Készült a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériumának pénzügyi támogatásával.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább