5 éves a Klikkout.sk – Kattints és kapcsolj ki!

Borítókép: Gocoň László

Ahogy novemberi számunkban a Klikk Out nyomtatott kiadásának 10. évfordulójáról, úgy decemberi számunkban az online magazinunk létrejöttének 5. évfordulójáról emlékezünk meg. Persze csak többek között, ugyanis szokásos rovatainkat továbbra is olvashatjátok. Lapozzatok bele az újságba online, és aztán keressétek!

Klikk Out,December,Klikkout.skEditorial

Arra kérlek, kösd be a biztonsági öved!

Másfél évvel ezelőtt annyival jobb volt minden. Nemcsak azért, mert nem tudtuk mi vár ránk, hanem mert a járvány kezdetén lehetett egy olyan érzése az embernek, hogy összefogtunk, mindenki kiveszi a részét a megoldásból, ami el fog jönni. Még csak szinte a horizonton voltak olyan csacsiságok, hogy ez kitaláció, vagy hogy az emberek tönkretétele a cél, de mivel minket nem ért olyan nagy trauma az elején, úgy hihettük, hogy az olasz vagy a spanyol pokol 2020 tavaszáról minket nem érint.


Klikk Out,December,Klikkout.skKlikkout.sk 5

5 éve szőjük már mi is a világhálót!

Decemberben lett öt éve annak, hogy a Klikk Out vezetése úgy döntött, eljött az ideje sűríteni a cselekményt, és naponta megjelenő tartalmakkal, a nyomtatott magazint kiegészítő rovatokkal, új formátumokkal, saját készítésű videókkal, podcastokkal szórakoztatni az olvasót. Megjelenés után ezáltal a havi magazin tartalmai is kaphattak egy új köntöst, a kezdeti időszakot leszámítva viszont mégsem ezek tették ki az egész gerincét. A Klikkout.sk hamar önálló életre kelt, újabb kreatív szerzőkkel gazdagítva impresszumunkat, akiknek munkái időről időre a nyomtatott lapban is megjelentek. Ma pedig már számos olyan formátumnak ad otthont, amelyet olvasóink – illetve már nézőink és hallgatóink is hétről hétre, vagy hónapról hónapra figyelemmel követnek. Felkértünk ezúttal több jelenlegi, illetve korábbi kollégánkat, akik ebben az öt évben vagy annak valamely szakaszában csatlakoztak hozzánk.


Klikk Out,December,Klikkout.skKlikkout.sk 5

Ezek mi vagyunk

Online magazinunk 5 éve egy sor új ötletet és kezdeményezést gerjesztett, melyeket rovattá fejlesztettünk. Némelyikük már befejeződött vagy pillanatnyilag szünetel, a teljesség igénye nélkül viszont álljon itt jó pár rovatunk, sorozatunk leírása,


Klikk Out,December,Klikkout.skKlikkout.sk 5

Nemcsak Ti vártatok ránk, de mi is Rátok!

A Klikk Out eleinte egy ingyenes és fiatalos sajtóterméknek indult, azonban hamar több lett annál. Többek között rendezvények szervezésébe kezdett, így már nemcsak Ti várhattátok, hogy havonta megjelenjünk, de mi is, hogy eljöjjetek a rendezvényeinkre.


Klikk Out,December,Klikkout.skAutó

BMW iX xDrive50 – a luxuslakosztály

A kívülről autónak álcázott, de belülről inkább egy luxus apartmanra emlékeztető elektromos BMW megérkezett.


Klikk Out,December,Klikkout.skZénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Szexoktatást, de rögtön!

A Szexoktatás c. sorozatban olyan hétköznapi, de mégis különleges karakterek vannak, akik révén mindenki megtalálja azt a személyt, érzést, gondolatot, örömet, bánatot, amivel azonosulni tud. (…) Most éppen arra voltam kíváncsi, hogy milyen benyomást tett az én generációmra. A kérdéseimre Godó Fanni és Hrapka Sára válaszolt, akik maguk is gimnazisták.


Klikk Out,December,Klikkout.skKülönvélemény / Këri

Meglépni a megléphetetlent

avagy gondolatok az „Egy szobalány vallomása” c. sorozat kapcsán

…ők azok, akik kiestek az ún. „szociális hálóból” és a perifériára sodródtak: egyedülálló, bántalmazott, létminimum alatt tengődő anyák, hajléktalanok, alkoholisták, játékgépfüggők, mentális betegségben szenvedők. A „leghalkabb hangok” korunk társadalmában, akik felé jobbára csak az ünnepek környékén fordulunk, hogy a lelkiismeretünket megnyugtatva, némi alamizsnával támogassuk őket. Róluk szól a Netflix ősszel bemutatott sikersorozata, az „Egy szobalány vallomása”.


Költőtoll / Sipos Janka, Këri

Nevetni tűsarkakon

Milyenek is vagyunk mi, nők? Nyilván ezerfélék, ezerféle élethelyzetben. Mégis vannak olyan közös tapasztalatok, melyek sokunknak ismerősnek tetszhetnek. Sokszor érezzük úgy, hogy nehéz ez, mindig rohanni kell, egyszerre helyt állni rengeteg fronton, közben kétségekkel küszködünk, nem érezzük magunkat elég jónak, megértésre, igazi társra vágyunk. Persze nem mindig jönnek össze a dolgok – de ezt lehetőség szerint érdemes némi humorral felfogni, netán (ön)iróniával fűszerezni. Ennek jegyében születtek decemberi verseink. Reméljük, szerzünk nektek pár mosolygós percet általuk.


Könyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Bereményi Géza – Magyar Copperfield

Van olyan, hogy valakinek az élete – önhibáján kívül – regényesre sikeredik (vagy éppen sikertelenedik). Aztán, hogy mit kezd ezzel az egésszel, az már rajta múlik. Bereményi Géza mint afféle író fogta magát, és egy izgalmas könyvet kerekített belőle. (sj)

Bernardine Evaristo: A lány, a nő, a többiek

Egy núbiai tinédzser lányról, aki Londínium utcáit járja, modern és ókori nyelvezet zseniális kavalkádjában olvashatunk. Egy fehér nő menekül az éj leple alatt abból az Afrikából, amely rabszolgasorsba verte Európát. Pontosan ezek a fajta történetek azok, amelyek még anno az egyetemen felkeltették figyelmemet Bernardine Evaristo eredetiségtől égő regényeire. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

The Killers – Pressure Machine

Indigo De Souza – Any Shape You Take

José González – Local Valley

Little Simz – Sometimes I Might Be Introvert

Jazzbois – Jazzbois Goes Blunt II

Barkóczi Noémi – Dolgom volt


Klikk Out,December,Klikkout.skGasztrobetyár / Mundi Józsi

A dél-afrikai kiruccanásom (2. rész) – Ünnepi vacsora

Érdekel a „más” ízvilág, és minden velejáró tevékenység, főképp a felhasznált alapanyagok étellé „varázslása”. Ez esetben sem voltam vele másképp, így hamar rászedtem az egyik afrikai konyhatündért, és kissé „szemtelenül” meghívattam magam egy családi összejövetelre, ahol tapasztalhattam a valódi hazai fogásokat.

 


Klikk Out,December,Klikkout.skHelyi stíl / Këri

Kiskarácsony – bármi áron!

Az év végén összejön a család, hogy együtt ünnepeljük meg a szeretet ünnepét. Olyan időszak ez, amikor bőven van alkalom a villantásra, és mi DS-iek, ugye, imádjuk az ilyen alkalmakat. Jöjjön most néhány pro tipp, hogy az ünnepi készülődés során biztosan semmiről se feledkezz meg és igazán autentikus módon teljen ez a pár szép (és igen költséges) nap!


Klikk Out,December,Klikkout.skSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Sótlan hétköznapok

Egyfelől tényleg minden (vagy majdnem minden) finomabb, ha van egy kis só rajta, másfelől viszont a csapból is az folyik, hogy nem szabad túl sokat fogyasztani belőle, mivel az megbetegíthet minket. Mindemellett pedig vannak olyan alternatívák is, mint például a himalájai só, melyeket egészségesebb választásként kínálnak, vagy egyenesen gyógyító hatást tulajdonítanak nekik. Vajon van ezeknek az állításoknak bármiféle valóságtartalma? Mi történik, ha szórok még egy csipetnyit a levesembe? Érdemes-e sólámpát állítanom a nappali sarkába? Megannyi kérdés, amelyre sokszor nem is olyan egyszerű a válasz.


Klikk Out,December,Klikkout.skBaba-mama / Štefkovič Patasi Ági

A szaloncukor

„…Gyerekeink és saját karácsonyi szokásaink lettek. Levelet írunk, ragasztunk, létrával táncolunk az udvaron, hogy fényt vigyünk ebbe a sötét évbe. Megteremtjük a varázslatot. Szaloncukorral. A piros zizegős csomag zárja magába a régmúlt idők karácsonyait, abban van benne az a varázslat, amit én örököltem. A gondtalan adventi várakozás, az édes porcukorral beszórt sütemények íze, a lucfenyő illata, amit azóta is keresek, az ütött-kopott diócskaformák Mamutól…”


Klikk Out,December,Klikkout.skHónap nője / Kurucz Klaudia

A sárga-kék szépségek

Hónap Nője rovatunk az évad befejezéseként egy extra kiadásban két olyan sikeres lányt mutat be, akik megérdemlik, hogy olvasóink megismerjék a nevüket: hadd mutassuk be a HC DAC kézilabdacsapat sárga-kék szépségeit, a dióspatonyi Bugár Cintiát (23) és a bősi Pénzes Mónikát (18).


Klikk Out,December,Klikkout.skHavi kreatív / Kürthy Judit

Karolin Hobby

Nyakunkon a karácsony, bármerre indulunk, mindenhol ünnepi nyüzsgés fogad. Amire most leginkább vágyunk, talán épp a legtávolibb: a nyugodt, meleg otthon, frissen szedett fenyőfák illatába burkolózva. Karolin kézműves munkái azonnal elvarázsolnak minket és a szeretet ünnepére emlékeztetnek. Hangulatos házikók, színes apróságok melengetik szívünket. E havi rovatunkban a Karolin Hobby alkotóját kérdeztük.


Klikk Out,December,Klikkout.skSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Joli néni logdenos rakottrkumpija

Alúra szípen eerakod a szeletett krumpit, mëhet rájoja só. Így szípen rakod a ömeletëkët ë, krumpi-tojás-tejföl-kóbász. Tetejire ráöntöda maradík tejfölt, nos mëhet rájoja szalonna. A sütőbe olyan háromneed órát kő sütni, addig mosogassá mírgessenn, hogy hajjaja urad, mennyit dógozú ja ítellee a öreg lokden alatt.


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább