Így tervezünk mi 2022-re | Ankét

Az új év sokak számára fordulópontot jelent és mint alkalom, erőt ad ahhoz, hogy valaminek nekivágjunk, tervezzünk, illetve keretet adjunk ötleteinknek és inspirálódjunk. Az elmúlt évek tragédiáinak fényében viszont félelmeket is szülhet, táplálhat. Lássuk, hogyan állnak hozzá megkérdezettjeink.

DOBSA FODOR MÓNIKA

(a Kuttyomfitty Társulat tagja, édesanya)


Milyen tervekkel készültél a 2022-es évre?

Azzal az emberrel szeretném még jobbá és szeretetteljesebbé tenni a kapcsolatomat, aki a születéstől a sírig elkísér, azaz magammal. Ennek érdekében például többek között folytatom az erőszakmentes kommunikáció tanulását, mert ez egy önismereti módszer is szerintem. Ha magammal jóban vagyok, sokkal könnyebb a külvilág kihívásaival szembenézni. A Kuttyomfitty Társulattal újra elővesszük a Sárga rózsa című darabunkat, mert 2020-ban csak 7 alkalommal tudtuk bemutatni, rengeteg munkánk van benne, amit nem szeretnénk veszni hagyni. Úgyhogy újra belevetjük magunkat az énekórákba, tánc- és szövegtanulásba. Készül egy új műsorunk is, Aki nem lép egyszerre… címmel, amely az ovis és kisiskolás korosztálynak hozza testközelbe az 1848-as forradalmat.    

Van olyan dolog, amitől esetleg tartasz?

Ennek a kérdésnek tudatosan nem szeretnék energiát adni. Hiszem azt, hogy ahol a figyelmed, ott a valóságod, ez sima kvantumfizika. Ha jön majd valami, amitől inába száll a bátorságom, éppen elég lesz szembenézni vele akkor. 

Tettél fogadalmat?

Nem szoktam. Az nagyon hasznos, ha kiemeljük a fejünket a hétköznapokból és ránézünk az életünkre, jó-e az irány. Ezt rendszeresen megteszem, s ha akkor valamit meglátok, már csinálom is, mert türelmetlen vagyok. Például most lettem tudatos arra, hogy a 14 éves császáros hegem még mindig kemény, érzéketlen, állandó feszítő testérzetet ad. Erről a kórházban egy szó sem esett, hát utánanéztem. A csaszarvonal.hu segítségével kiderült, hogy ezen még ennyi év után is lehet és ajánlott javítani, mert akár hátfájást, vagy bélösszenövést is okozhat. Győrben ajánlottak hegkezelő szakembert és magam is sokat tehetek a javulásért.


VIOLA MELINDA

(vállalkozó, a papír upcycling felvidéki szakértője)


Milyen tervekkel készültél a 2022-es évre?

Szeretném folytatni az elkezdett folk vonalamat, amiben kézi festéssel kerülnek az újrahasznosított papírból készült táskáimra a népi motívumok. Elkezdődnek a komolyabb cégekkel való együttműködések is, ahol egy vállalat saját papírhulladékát dolgozzuk fel marketing ajándékokká, valamint minél több rendezvényen való részvétel, mindemellett bővíteni az online jelenlétet. A táskateszteket is szeretném folytatni, milye határai vannak a technikának, hisz fontos a termékeimnél a strapabíróság.

Van olyan dolog, amitől esetleg tartasz?

Tartok még a covid-helyzettől, hisz a 2021-es évben is nagyon sok mindent meghiúsított, de idén már felkészültebb vagyok.

Tettél fogadalmat?

Idén nem tettem fogadalmat, hisz eddig mikor tettem, nem tudtam betartani, így idén havi célok lesznek, amiket majd mérni is tudok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább