A Candle Crack Co. gyertyakészítői

Az interjú megjelent a Klikk Out 2022/01-02. számában.

Őszi Kari és Őszi Gergő, a Candle Crack Co. megalapítói, egy olyan kiemelkedő szorgalmú párost alkotnak, akiknek termékei nemcsak szépségük és letisztultságuk miatt különlegesek, hanem kivételes illatuk miatt is. Gútai műhelyükben, kézzel készülnek, és jó hír, hogy már nemcsak a helyszínen, vagy egyes piacokon vásárolhatjuk meg őket, hanem a nemsokára megnyíló webshopjukon keresztül is.

Mióta foglalkoztok gyertyakészítéssel?

A 2021-es év elején pattant ki az az ötlet a fejemből, hogy készítsünk valami olyat, amilyet még más a környéken nem csinál.

Miért pont ezt választottátok?

Mindenképpen valami kézműves dologba akartunk belevágni és valami maradandót szerettünk volna alkotni, hogy ha valaki meghallja azt a nevet, hogy Candle Crack Co., akkor csodás gyertyák jussanak eszébe róla. Tudjuk, hogy az emberek többsége szereti a gyertyát és igényt tartanak arra, hogy a házukat finom, kellemes és nyugtató illat lengje be. Senki nem gondolja, hogy a gyertyákkal ilyen sok pepecselős munka van, az üvegek kitisztításától kezdve egészen a gyertyák felcímkézéséig.

Milyen eljárásokkal, alapanyagokkal dolgoztok?

Gyertyáink alapja a 100 %-os kókuszviasz, valamint a 100 %-os esszenciális olajak. Mikor elkezdtük a gyertyakészítést, akkor egy termékünk volt és két illatból lehetett választani.

Mely termékek azok, amiket a legszívesebben készítetek?

A legelső, a fa roppanó kanócos Crack gyertya, amely a mai napig a legnépszerűbbek közé tartozik. Mára már nyolc különböző illatban készítjük. Ez a gyertya az, amire nagyon szívesen mondjuk, hogy mindkettőnk kedvence. Kari kedvenc illata az erdei gyümölcs, Gergőé pedig a magnólia.

Mi volt az eddigi legnagyobb kihívás fennállásotok során, amit sikeresen teljesítettetek?

Így visszagondolva, hogy már egy éve minden nap gyertyákat készítünk, nem tűnt semmi kihívásnak. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, sok embernek okozhattunk örömöt, sok helyre eljutottunk és bejutottunk.

Ha kellene mondanunk egy olyan történést, amely nagyban megváltoztatta a hozzáállásunkat és a kitartásunkat növelte, az az első piacra való bejutás és a felkészülés volt. Az év felétől nagyon sok piacra kijutottunk, nagyon sok új emberrel találkoztunk és nagyon sok emberrel sikerült megismertetnünk a Candle Crack kisvállalkozásunkat.

Mi az, ami a legnépszerűbb most nálatok?

Jelenleg a legnépszerűbb termékünk az a gránátalmás, beton kaspóban található, pattogós kanócos gyertya, az ünnepek előtt pedig a személyre szabható karácsonyi csomagjaink voltak.

Hol érhetünk el Titeket, ha mi is egy ilyen csodás illatgyertyát szeretnénk?

A jövőben nagyon sok tervünk van, nagy ambíciókkal állunk az újév elé. Jelenleg a gyertyaimádók a Facebookon, az Instagrammon, valamint e-mailben tudják leadni rendeléseiket. Hamarosan megnyitjuk a webshopunkat is, amelyre nagyon büszkék vagyunk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább