„Szeretem a munkámmal járó pörgést, nekem ez egy folyamatos kihívás!” – interjú Rohal Gabriellával

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Rohal Gabriella 2017-től dolgozik a DAC klubnál, mint vendéglátói menedzser. Vidám hölgy, aki minden mérkőzés során a kihívást keresi, hogy zökkenőmentesen tudják lebonyolítani az étkeztetés, a VIP részlegek és a büfék működtetését. Gabriella az interjú során mosollyal az arcán mesélt a kezdeti lehetőségeiről, a DAC-nál betöltött pozíciójáról és felelősségéről.

Milyen út vezetett el téged a „Világi Holdinghoz”?

Pozsonyba jártam középiskolába, ahol kereskedelmi szakon végeztem, majd visszajöttem a szülővárosomba, Dunaszerdahelyre. Nem találtam a helyemet, úgy éreztem valami hiányzik az életemből. Ki akartam próbálni a külföldi életet, így kiköltöztem Dániába egy évre. A hazaérkezésem után jött az ötlet, hogy tanulhatnék idegenforgalmat és gasztronómiát. A pályafutásomat a Hotel Kormoránban kezdtem, egy éven keresztül recepciós voltam. Később váltottam, így kerültem a Világi Holdingba.

Először a VillaRosa étteremben dolgoztam, mint recepciós, majd lehetőséget kaptam a Várkonyi Amade Chateau kastélyban.

A munkámhoz tartozott akkoriban, hogy segítettem az átépítéssel járó papírmunkákban, illetve tolmácsoltam a külföldi beszállítók és a kastély dolgozói között. A szálloda megnyitása után Front Office Manager lettem, később Wellness menedzser, majd a kastély igazgatóhelyetteseként igyekeztem megállni a helyemet. Tíz év után kaptam egy újabb esélyt, hogy végezzem el Svájcban az egyetemet. Így diplomát szereztem „Hotel és Event Manager” szakágazatból.

Felfelé ívelő utat jártál be az elmúlt évek során, de hogyan kerültél a kastély után a DAC futballklub menedzseri pozíciójába?

Vágytam egy kihívásra az életemben, és szerettem volna a kastélyban töltött évek után egy új beosztásban is megállni a helyemet. Éltem a főnökség által nyújtotta lehetőséggel, így én lettem a felelős az új stadionban lévő büfék beindításáért, a zökkenőmentes működtetéséért és a VIP koordinálásáért. 2017 augusztusától dolgozom a klubnál az erre kijelölt munkakörben.

Mi jellemzi a te feladatkörödet?

A feladatköröm elég sokrétű, hiszen több helyen is dolgozom a Holdingon belül. Konkrétan a MOL Arénában Hospitality menedzser vagyok, magáért a vendéglátásért felelek. Valójában az én dolgom koordinálni és megoldani az étkeztetést az egész stadionon belül. Ezen felül is a büfék és a VIP részlegek megfelelő működtetése a feladataim közé tartozik. A DAC klub és a külsős rendezvények szervezése is rajtunk keresztül valósul meg. Ilyenek lehetnek akár az ünnepi események, az esküvők, a bálok, a divatbemutatók és a születésnapi bulik is. Megbízatásom következő állomása a Kukkónia Farm (Dióspatony), ahol segítek lebonyolítani az itt történő programokat, akár disznóölésről, vacsoráról vagy bármilyen más jellegű szórakoztató rendezvényről legyen is szó. Emellett az vezetésem alá tartozik még a Hotel Bonbon, ahol különféle edzőtáboroknak adunk teret és helyet, ill. igyekszünk a DAC focistáinak igényeit kielégíteni.

Hatalmas kihívás lehet ennyi mindenre odafigyelni. Nincs idő pihenni, folyamatosan pörögni kell. Mit gondolsz, nagy felelősséggel jár a munkád?

Nyilvánvaló, hogy nagy felelőssége van a menedzseri pozíciómnak, de az évek alatt megszoktam ennek a menetét. Emlékszem, hogy az új stadion első meccsén, amikor megnyitottuk az A-tribünt, az egy óriási kihívás volt. Új volt az egész, de végül mindent problémamentesen megoldottunk és beletanultunk a feladatainkba. Kijelenthetem, hogy hiányzik már a 12 ezer néző a mérkőzésekről, attól függetlenül, hogy olyankor az embernek sokkal több a tennivalója. Kiemelném, hogy a VIP részlegek és a büfék megfelelő működtetése több ember közös munkája. Vannak olyan brigádosaink, akik az elejétől kezdve itt vannak, és becsületesen elvégzik a rájuk kiszabott munkakört. A vendéglátói beosztásban hárman vagyunk főállásban, rajtam kívül Vivi és Béla. A mérkőzések alkalmával megvan mindenkinek a saját dolga. Béla a büfékért, Vivi a Silver VIP-ért, én pedig az egész VIP és a GOLD VIP-ért vállalok felelősséget.

A mostani meccs alkalmával újdonsággal jövünk és műanyag egyhasználatos poharakat leváltjuk több használatos repoharakra, így mi is környezetbarát stadionná válunk. A pohár egyszeri 2 eurós díj ellenében megvásárolható, bármikor visszaváltható lesz, így a szurkoló a pénzét /cashless kártyára/ a pohárért cserébe visszakapja. A Repoharat haza is viheti a szurkoló, így marad egy remek emlék egy emlékezetes meccsről.

Kapjunk górcső alá egy DAC–Slovan összecsapást és a te komplex feladatkörödet. Miért másabb egy ilyen nagyszabású rendezvényen dolgozni?

Tudni kell, hogy egy ilyen derbi minden szempontból más. Alapvetően a mérkőzésre való készülődés menete és az árumennyiség is jóval több. Mi felelünk az áruk rendeléséért, amiket a büfékben kínálnak. Egy ilyen rangadóra hatalmas mennyiségű hordót kell megrendelni, amelyek szállítását is oldani kell. Az emberek irányítása is nagy feladat, hiszen ilyen esetben legalább 100-an tartoznak alám, ezzel szemben más mérkőzéseken jóval kevesebben.

Mit gondolsz, megszeretted a futballt a DAC miatt, mennyire áll közel a szívedhez ez az életérzés?

Kiskorom óta sokat sportoltam, de a foci nem állt közel a szívemhez. Édesapámmal többször is megnéztem egy-egy mérkőzést, de egyáltalán nem voltam képben a futballvilág történéseivel. Nyolcéves koromban voltam egy DAC meccsen, de a klubbal való viszonyom nem változott.  Ám a 2017-es évtől kezdődően teljesen másképp élek át minden egyes összecsapást.

Sokkal közelebb került hozzám a DAC, hiszen minden megmérettetésen itt vagyunk, együtt éljük át az eseményeket az elejétől a végéig.

Sok mindenért felelsz és tele van pörgéssel a menedzseri pozíciód. Mondd, mi motivál?

Szeretem a munkámmal járó pörgést, nekem ez egy folyamatos kihívás. A pandémia miatt sokszor egyhangúvá váltak a meccsek, de élveztem a „home office” adta lehetőségeket is, hiszen több időt tölthettem otthon. Ennek ellenére, sokkal jobban élvezem, ha emberek között lehetek, hiszen tényleg szívből szeretem a munkámat. Motiváló számomra, ha a visszajelzések jók és elégedettek velem. Ez az, ami löketet ad a mindennapokban.

Mit üzennél a szurkolóknak, akik azt fontolgatják, hogy a jövőben ellátogatnak legalább egyszer a MOL Arénába? Miért jó a DAC életérzés?

Elsősorban a hangulat miatt! A BC tribün hangulata teljesen másképp hat az emberre. Sokszor én is lemegyek a VIP-ből, hogy átélhessem azt a szurkolást és hangulatot. Ez egy közös program lehet a családnak vagy a barátoknak. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi család, gyerek és nő jár a meccsekre. Azok az emberek, akik nem is DAC-rajongók vagy nem jártak még a stadionban, nekik is érdemes ellátogatni legalább egy összecsapásra. Hajrá DAC!

 

Hogy milyen többször használatos poharak várják a közönséget a hazai meccseken, az alábbi fotógalériánkban, és a DAC videójában megnézheted:

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább