A mai nap éppen megfelelő arra, hogy belelapozz a márciusi Klikk Out-ba!

Borítókép: Szabó Péter Pál

Márciusban az időnk szebb lett, a világ meg egy kicsit rosszabb hely. A szomszédban háborúznak, és ez a téma lapunkat sem kerülhette el. Ettől függetlenül találkozhattok a szokásos rovatok újabb príma epizódjaival. Olvassatok eleget!

Klikk Out,Előzetes,MárciusEditorial / Szerző: Szilvási Tibor

Háború nélkül is van vesztenivalónk. A méltóságunk

Február végétől rettenetes dolgoknak lehetünk tanúi. E sorok írásakor hetedik napja tart a háború Ukrajnában, de lehetetlen megjósolni, hol tart majd ez az egész akár néhány nap, nemhogy néhány hét múlva. Az ukránokhoz képest, akik most a legjobb esetben (!) menekültként, vagy metróállomásokról, óvóhelyekről, esetleg utcai éles helyzetekben részesei a cselekményeknek, piszlicsáré problémáink vannak, az online platformok viszont már itt is csataterekké változtak, és ez egyáltalán nem mindegy.


Klikk Out,Előzetes,MárciusAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István 

A családi BMW – BMW 218D active tourer

A bajorok sokat tanakodhattak azon, hogyan készítsenek egy családi modellt, anélkül, hogy a márka vagány imázsa ne szenvedjen csorbát. Így született meg a BMW 2 active tourer.


Klikk Out,Előzetes,MárciusInterjú / Szerző: Poór Tibor / Fotók: Szabó Péter Pál

„Nem létezett olyan indok, ami miatt ekkora erővel kellett volna lesújtani Ukrajnára”

Az elmúlt hetekben számos kérdés merülhetett fel bármelyikünkben, hogy mégis hogyan jutottunk el odáig, hogy keleti szomszédunknál háború tört ki, Ukrajna pedig minden erejével védekezik az orosz haderővel szemben. A történelem a szemünk előtt zajlik, mi pedig megkértünk egy szakembert, egy történészt, Patrik Dubovskýt a Nemzeti Emlékezet Intézetétől, hogy segítsen nekünk és olvasóinknak, nézőinknek eligazodni ebben a sűrű és szövevényes információdömpingben.


Zénidőm / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

Jó reggelt…azt, na!

Ez a nő tényleg azt állítja, hogyha minden reggel lepacsizok saját magammal a tükörben, akkor sokkal jobban fog indulni a napom? Na biztos… gondoltam én legelőször, de rájöttem, hogy igaza van… A reggeli szokásaikról kérdeztem Szabó Rékát és Petes Marekot.


Klikk Out,Előzetes,MárciusKülönvélemény / Këri

Becsapott lányok – avagy gondolatok a The Tinder Swindler c. film kapcsán

A Netflix február elején bemutatott dokumentumfilmje hamar a sikerlisták élére került, illetve nagy médiafigyelmet is kapott, a már-már hihetetlen sztorinak köszönhetően. A főszereplője Simon Leviev, aki a Tinder-profilja alapján a Leviev gyémántkereskedő család tagja, milliárdos vagyon várományosa, s ennek megfelelően fényűző életet is él. A fotóin magángépen utazik, dizájner ruhákat visel, drága éttermekben vacsorázik – csoda hát, hogy rengeteg csinos, szingli nő szeretné őt, leendő férjének?


Klikk Out,Előzetes,MárciusKöltőtoll / Sipos Janka, Këri

Gyerekcipőben

Figyelem! Költőtoll rovatunk legújabb versei nyomokban nosztalgiát tartalmazhatnak. Sőt, nem is annyira nyomokban, hiszen a gyermekkort választottuk témának, és időutaztunk egyet emlékeink, a kicsi korunkból átszivárgó illatok, színek, érzések között. Megannyi dolog, mely visszahozhatatlanul tovatűnik, nem veszik el soha mégsem. Persze a gyermekkor mindenkinek mást és mást jelent, megpróbáltuk mégis úgy átadni benyomásainkat, hogy a személyesség mellett mindenki szájában benne maradjon valami melengetően ismerős íz. Nosztalgiázzunk hát együtt!


Klikk Out,Előzetes,MárciusKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Szentesi Éva – A legfontosabbat utoljára hagytam

Szentesi brutális őszinteséggel meséli el kálváriáját. Nem szépít semmit, sem a testével, sem a lelkével kapcsolatban. Hiszen a betegség nem csak azt tudatosítja fájdalmasan az emberben, hogy rosszul működő testéhez kötött, hanem azt is, hogy bizony a saját lelkével is legalább annyira foglalkoznia kell a túlélés érdekében. (sj)

Klikk Out,Előzetes,MárciusDouglas Stuart: Shuggie Bain

Abban a pillanatban, amikor kinyitom a könyvet, az elmémet elönti a regény világa: munkanélküliség, szegénység, savanyodott cigifüst, alkohol keverve emberszaggal, és öreg lakások. Ezek a kis sötét szobák olyan figuráknak adnak életet, amelyek iránt még a legboldogabb pillanataikban is szánalmat és szomorúságot érzünk. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Ross From Friends – Tread

Herbert – Musca

Grouper – Shade

James Blake – Friends That Break Your Heart

Analog Balaton – LENT

The War On Drugs – I Don’t Live Here Anymore


Klikk Out,Előzetes,MárciusGasztrobetyár / Mundi Józsi

One night in Győr

Egy szép februári szombat délután gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy meghívom randevúra a legnagyobb lányomat, Vivient. Sokat elmélkedtem, vajon merre is induljak Viviennel, és mivel Magyarországon sokkal lazábban vették az óvintézkedéseket, így Győrre esett a választásunk, egyben el is kezdtem tervezni a lányommal való első randevút… Vacsora, egy kis bor, majd egy buli? Vagy mozi? Majdnem minden belefért, ám úgy döntöttünk, hogy a mozizást kihagyjuk, hiszen többet ér, ha egymással töltjük az időnket, nem a vászonnal. Hogy hol jártunk? Nézzétek csak…!


Klikk Out,Előzetes,MárciusSportinterjú / Szerző: Herdics Júlia / Fotók: Szabó Péter Pál

„A karate a test kultúrája”

A dunaszerdahelyi Csiba Dávid életében húsz éve van jelen a karate mint harcművészeti sportág. A fekete öves fiatal sportoló több eredménnyel is büszkélkedhet. Az interjú során örömmel mesélt a kezdetekről, a karate szépségéről és fontosságáról, a dunaszerdahelyi klub edzéseiről, illetve az egyéni és klubszintű eredményekről.


Klikk Out,Előzetes,MárciusSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Nászi ágytól kopaszodásig

Amit tuti nem tudtál a mézről: Aranyló és édes, nem hiányozhat a karácsonyi süteményekből, ráadásul még egészséges is. Az emberiség mindig is nagyra tartotta és szívesen fogyasztotta a mézet, de a kulináris értéke mellett a gyógyászatban játszott szerepe sem volt elhanyagolható. Mindenképpen érdemes hát áttekintenünk, hogy az ételeink ízesítése mellett mire használták a különböző korokban és kultúrákban ezt a ragacsos kincset, illetve hogy mire is használják most, valamint hogy a tudomány jelen állása szerint mi az, amiben valóban a segítségünkre lehet. 


Klikk Out,Előzetes,MárciusÚtravaló/ Štefkovič Patasi Ági

„Jó példát szeretnék mutatni a gyerekeimnek“

Unásig ismételt tétel, hogy rengeteg szemetet termelünk. Egy felmérés szerint egy szlovák állampolgár egy év alatt 427 kg szemetet termel, és ebben még nincs benne a pandémia alatt használt maszkok, tesztek, egyszer használatos gumikesztyűt aránya. Eszem ágában sincs gerjeszteni még jobban a klímaszorongást senkiben. A következő beszélgetéssel egy lehetőséget mutatunk Streicher Anitával, családoknak, nőknek, anyáknak, hátha ez lesz az ő útjuk a zöldebb, fenntarthatóbb világ felé. Anita eredetileg kertészmérnöknek tanult, aztán a sors másfelé terelgette őt.


Klikk Out,Előzetes,MárciusCsajos / Keri

5 bőrszépítő trükk, ami TÉNYLEG működik

Hosszabb ideje nem jelentkeztem beauty-tartalommal – mivel azonban időközben elsajátítottam a tudatos bőrápolás alapjait és megismertem azokat a módszereket, illetve kozmetikumokat, amelyek segítségével meg lehet őrizni a szép bőrképet, ezért most ezekből készítettem egy rövid válogatást. Ha nem a botoxtól és a szikétől várod a szépséget, ezek a sorok pont Neked szólnak!


Klikk Out,Előzetes,MárciusHónap nője / Kurucz Klaudia

„She said – JESZ!”

A cikk írása közben elengedhetetlen és főként nosztalgikus élmény a Bridget Jones-filmek egyik nagy slágere, amelynek hallatára minden lány ábrándozós kedvébe kerül… Talán még az is eszükbe jut, hogy ez az a romantikus sztori, amit szívesen megélnének. A sors csodákra képes, csak hinni kell. Akik esetleg a múlt félévben nem mondhattak még igent, és ezáltal elmaradt az a kötelező ,,I SAID YES’’ instaposzt, ne csüggedjenek, mindent a maga idejében.


Klikk Out,Előzetes,MárciusHavi kreatív / Kürthy Judit

Evelyne Dryflowers

Színes, de kellően visszafogott, merész, de mégis ízléses kompozíciók gyönyörködtetik a szemet az Evelyne Dryflowers lányoknál. Ők aztán igazán tudják, hogyan lényegítsék át a száraz virágok puszta egyszerűségét és helyezzék át egy teljesen más, üdítő és friss kontextusba. De hogy is kezdődött a történetük? Németh Kosár Evelin válaszolt nekünk.


Süt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Tekács Piri – Paprikáscsibéje

“Azír eelëhet mondannyi, hogy nincs fehírníp a világonn, aki ilyen csibét neveell mëg paprikásson csináll min’ ez!” Tekács Ervin (költő, életművész, hős)


LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább