One night in Győr

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/03. számában.

Győr! A dunaszerdahelyiek kedvenc városa, amely a Csallóközből szinte pár percnyi autózással elérhető. Legyen szó mozizásról, szórakozásról, vacsorázásról vagy bevásárlásról, rengetegen megtisztelik e csodás várost látogatásukkal, akárcsak egy séta erejéig is, amelyet egy kellemes kávézással vagy színházi előadással is egybeköthetünk. Az utóbbi két évben nagyon ritkán jártam Győrben, ám „csikó” koromban hetente több alkalommal is átruccantam szórakozás céljából. A Rába mozi, vagy a feledhetetlen arrabonai melegszendvics? Esetleg Dönczi májas hurkája? Netán Tequila bár, Jeró, Stargate, Scotch, Yankee Pub, Zoom, Charly M, Poseidon, Thomas, Club Tropical? Ezek a nevek már csak a „negyvenen túli” partyarcoknak ismerősek, ám annak idején hatalmas bulik helyszínei voltak. De erről az időszakról majd egy más alkalommal olvashattok…

Egy szép februári szombat délután gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy meghívom randevúra a legnagyobb lányomat, Vivient. Sokat elmélkedtem, vajon merre is induljak Viviennel, és mivel Magyarországon sokkal lazábban vették az óvintézkedéseket, így Győrre esett a választásunk, egyben el is kezdtem tervezni a lányommal való első randevút… Vacsora, egy kis bor, majd egy buli? Vagy mozi? Majdnem minden belefért, ám úgy döntöttünk, hogy a mozizást kihagyjuk, hiszen többet ér, ha egymással töltjük az időnket, nem a vászonnal. Hogy hol jártunk? Nézzétek csak…!

Győr

La Dolce Vita

Egy kis Olaszország Győrben! A La Dolce Vita egy közkedvelt olasz étterem, amely Győr szívében található. Négy éve jártam utoljára az étteremben, mikor még a színház szomszédságában volt. Most már új helyszínen várják tárt karokkal a kedves vendéget. Személy szerint a régi helyszín sokkal stílusosabb volt, kellemes teraszhelyiséggel, két szinten elterülő étteremrésszel, kellemes belvilággal – ez volt!

És milyen lett újonnan? Az étel még mindig kifogástalan, akárcsak a négy ével ezelőtti látogatásomkor! A felszolgálás kellemes, kedves, szakszerű illedelmes pincérekkel, egyben a mindent felügyelő tulajdonos úrral. Választásunk a vegyes bruschetta falatokra, bélszín carpaccióra, milanese pizzára és a penne arrabiatára esett, amelyet egy pohár kellemesen hűtött prosecco kortyolgatása előzött meg. Sajnálatos módon az étterem annyira túl van pakolva székekkel és asztalokkal, hogy a vendégeknek alig marad terük egymásra, így elég szűkössé és „dőzsölőssé” vált a helyszín, ami megnehezíti a társalgást. Szinte alig lehetett hallani egymás szavát! Mindegy, gondoltam, hiszen szeretem a társaságot, ám jelen esetben már nagyon túlzsúfolt volt a terem.

A legnagyobb negatívum az egész étteremben, hogy bármerre is néztem, mindenhol TV készülékbe botlott a tekintetem, amelyek a körbe-körbe futó reklámjaikkal nagyon idegesítőek és figyelemelterelőek. Sokkal jobban hangzana némi olasz dallam a hangfalakból, mint egy kommersz rádióállomás. Tény, hogy az étel remek és kifogástalan volt, ami egy étteremben a legfontosabb, ám nagyon fontos az összbenyomás! Danielle Carrera (tulajdonos úr)! Takarítsd el a falakról a LED képernyőket, és hadd szóljon (akár) Eros Ramazotti a háttérben! Ha egy kis Olaszországot kínálsz Győrben, akkor azt tedd autentikusabbá, és hadd, hogy élvezzük a „tricolore” életstílust… Csak pozitívan!

Győr

DiVino

A kellemes vacsora után Viviennel úgy döntöttünk, hogy felhörpintünk pár pohárnyi borocskát, majd gyalogosan átsétáltunk a DiVino borbárba, amely Győr főterén található. A borbár nagyon kellemes benyomással és hangulattal bír. A DiVinóban több mint harminc borászat kínálatából válogathatunk kedvünkre, amely közel százötven borfajtát jelent. Amennyiben a bor mellé egy kissé megéheznénk az sem jelent gondot, hiszen a borokhoz illő ételek és falatkák széles választékából is kedvünkre válogathatunk. Nagyon gyakoriak az élő zenei előadások, amelyek a finom borral és a kitűnő háttérzenével párosítva pompás kedélyállapotot biztosítanak.

Száraz badacsonyi fehér borra esett a választásunk, Laposa Bence rizlingjét és Kéknyelűjét vettük célba, majd a Somlóból Kis Tomi olaszrizlingjét, valamint az Alföldről Frittmann Peti Irsai Olivérjával zártuk a bortúránkat. Egy kívánatos sajttál kíséretében nagyon kellemesen elcsaptuk az estét, elbeszélgettünk, majd jókedvünkben úgy döntöttünk, hogy belecsapunk az éjszakába, és bulizunk egy jó nagyot! Így szedtük a sátorfánkat, és irány a…

Mamma Mia

Miért éppen a Mamma Mia? Mert azt ígérik, hogy Győr legnagyobb házibulija, és hogy biztosan nem maradunk ülve! Így a neten gyorsan végigfutottam a Mamma Mia aktuális esti programját, majd a lányommal tudattam, hogy lassan Dj Bárány ritmusára „nyomathatja“. Én jobban örültem Dj Gigának, aki a bemelegítő ritmusokért volt felelős, és akit már több mint húsz éve ismerek, így kimondottan örültem a találkozásnak.

Győr

Érkezésünkkor még nem volt túlzsúfolt a hely, így kellőképpen körülnézhettem. Végignéztem az italkínálatot, majd szívélyes üdvözlés után Gigával beszélgetésbe elegyedtünk, miközben nyomta a jobbnál jobb zenéket. Lassan, de biztosan közeledett az éjfél, mikorra már teljesen megtelt a helyszín, és egyre „szűkebbé vált a világ nekem“!

Magával a helyszínnel semmi bajom! A hangzás, fények és az összbenyomás pozitív.  A kiszolgálás eléggé rugalmas és mindenképpen kedvesnek mondható. A vendégek már más kategória. Szerintem ezek a mai fiatalok nem is tudnak bulizni! A lényeg, hogy minél olcsóbban berúgjanak, és végigtántorogják az estét egy izompólóban, amelyet szombat esténként viselnek. A leginkább megdöbbentő, hogy a lányok egy fokkal sem jobbak a fiúknál. Mindkét fél esetében tisztelet a kivételnek!

A lényeg a lényeg, hogy mi nagyon jól éreztük magunkat, és egy hatalmasat buliztunk egészen pirkadatig! A legnagyobb negatívum a biztonsági embereket illeti, akik ott ragadtak a 90-es években. Nagyon flegmán, felfújódva, mintha sündisznót hordanának a hónaljuk alatt, golyóálló mellény szerű öltözékben, hatalmas SECURITY felirattal szelik a mulatozó vendégek közt a köröket. Szemtanúja voltam, mikor is nagyon kellemetlenül kitessékeltek egy srácot, majd a segítségére siető barátnőjét is úgy fellökte a tahó biztonsági őr, hogy szegény leány alig tudta összeszedni magát a padlóról. Amíg ezt a problémát nem fogják tudni orvosolni, addig ez csak egy „lebuj“ marad a szememben.

Mindig is nagyon szerettem a Győrben való szórakozást, és nem volt ez másképp most sem! Végül is tőlünk és társaságunktól függ a közérzetünk, szórakozásunk. Aki ismer, tudja, hogy ezzel nem volt semmi gond… 😀

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább