Evelyne Dryflowers | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2022/03. számában.

Színes, de kellően visszafogott, merész, de mégis ízléses kompozíciók gyönyörködtetik a szemet az Evelyne Dryflowers lányoknál. Ők aztán igazán tudják, hogyan lényegítsék át a száraz virágok puszta egyszerűségét és helyezzék át egy teljesen más, üdítő és friss kontextusba. De hogy is kezdődött a történetük? Németh Kosár Evelin válaszolt nekünk.

Mióta foglalkoztok kézműveskedéssel és ezen belül is a virágokkal? 

Nos, ketten együtt tavaly tavasztól alkotunk, viszont maga az ötlet megvalósítása, hogy szárazvirágokkal és stabilizált növényekkel foglalkozzunk, 2019 ősze volt.

Ekkor még én magam próbáltam népszerűsíteni környékünkön a szárazvirágokat. Mondhatni, hamar elterjedt a hír, mivel az egyre divatosabbá váló szárazvirágok nem voltak kaphatóak egyik virágüzletben sem. És hát ki ne szeretne egy olyan virágot, ami akár évekig is lakásunk dísze lehet?! Tavasszal aztán a sok megrendelés által megmutatkozott, milyen hatalmas az érdeklődés a munkáim felé. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy megkérem a sógornőmet, van e kedve csatlakozni és együtt kibontakozni, fejlődni. Ő pedig egy 1,5 éves kislány mellett igent mondott. Azóta pedig együtt visszük az Evelyne Dryflowerst.

Fontos volt az elején, hogy szárazvirágokkal dolgozzatok? Miben mások ezek, mint a vágottak? 

Persze. Hiszen ez volt a koncepció. Egy új piaci termék létrehozása, amely nálunk eddig nem volt kapható. Így csak a szárazvirágok és a stabilizált növények jöhettek szóba. A vágott virág szép, sőt, gyönyörű… a szárazvirágok pedig különlegesek és egyediek is tudnak lenni. Arról nem is beszélve, hogy időtállóak.

Evelyne Dryflowers,Havi kreatív,Németh Kosár Evelin,Virág

Milyen termékeket készítetek legszívesebben? 

Ez a kérdés mosolyt csalt az arcunkra, mivel tudjuk egymásról, ki mit szeret szívesebben elkészíteni. Én nagyon szeretek csokrokat készíteni, kompozíciókat megalkotni, mindig valami újat kitalálni. Ildi pedig szeret belemélyülni és leginkább koszorúkat és asztaldíszeket szeret készíteni, mintsem csokrokat. Ezenkívül pedig mindketten szeretjük, ha valaki elhozza az otthon lapuló vázáját, hogy abba készítsünk valami igazán izgalmasat és az otthonába illőt. Ilyenkor érzem, hogy a velem szemben álló személy teljes mértékben bízik bennünk és a szaktudásunkban, ízlésünkben. Akad olyan is, hogy együtt válogatjuk a virágokat a vásárlóval. Sok alkalommal még a helyet is lefotózzák (asztal, komód, bármi), ahova majd a váza kerül.

Ha jól tudom, workshopokat is tartotok. Hogy néz ki egy ilyen esemény nálatok? 

A workshop ötlete akkor pattant ki a fejünkből, mikor tavaly ősszel rengeteg ötletünk volt a koszorúkészítés terén, viszont annál kevesebb időnk maradt mindent megvalósítani. Tudniillik rengeteg színnel és árnyalattal dolgozunk. Kihívás olyat alkotni, ami mindenkinek tetszik, vagy legalábbis majdnem. Így arra törekedtünk, hogy minél általánosabb kopogtatókat készítsünk, de mindig akadt valami, amiből vagy hiányzott valami, vagy amit túl soknak véltek. Egy otthon millió színben pompázhat és rengeteg lakberendezési stílus tört az utóbbi időben felszínre. Mi szerettünk volna mindenkinek megfelelni. S ezt hogy érheted el a legjobban? Hagyod, hogy mindenki a saját személyiségét és stílusát vigye bele a koszorúba, amit épp készít. Rettentően élvezzük a workshopok minden percét, hiszen rengeteg emberrel ismerkedünk meg pár óra alatt úgy, hogy közben a résztvevő a személyiségének minden apró részlete megjelenik a koszorúján.

A workshopok legtöbbször hétvégéken kerülnek megrendezésre. Minden évszakban lehetőséget kapnak a résztvevők, hogy az adott évszak színeit vagy teljesen eltérő színeket jelenítsenek meg a virágok által. 

Ez egy nagyon csajos esemény, mely körülbelül 3 órán tart, de nincs kimondott időhöz kötve. Mindenki akkor fejezi be a koszorú elkészítését, mikor azt késznek gondolja. Többféle koszorúalappal lehet dolgozni (szalma, karika, kócosabb alap) és ami a legjobb, hogy nincs konkrét minta, amit el kell készíteni. Az elején ettől egy kicsit mindenki megijed. A végén viszont minden résztvevő fülig mosollyal tér haza és büszkén akasztja fel a kopogtatóját az ajtajára vagy az otthonuk falára.

Milyen szolgáltatásokat vállaltok még? 

A lakásdekorációkon, csokrokon, ajándéktárgyakon kívül folyamatosan kapjuk a felkéréseket az esküvők terén is. Külföldi portálokon, és közösségimédia-felületeken számos ötletre bukkanhatunk, ha úgy döntünk házasulandó párként, hogy szárazvirággal szeretnénk feldobni a Nagy Napot. Tavaly kaptuk az első felkéréseket, idén nyárra pedig már alig maradt szabad időpontunk. Mivel a száraz és stabilizált virágokat a későbbiekben is fel lehet használni, mármint az esküvő után mondjuk lakásdekorációnak, azt hiszem, megtérülő dekorációs elemként is tekinthetünk rájuk. Azaz nem dobjuk ki a pénzünket az ablakon, s ki ne akarná a menyasszonyi csokrát évekig megőrizni?!

Evelyne Dryflowers,Havi kreatív,Németh Kosár Evelin,Virág

Mi a kedvenc vásárlói visszajelzésetek? 

Minden visszajelzésnek örülünk. Vannak visszatérő résztvevőink a workshopokra, hatalmas mosollyal távozó vásárlóink, elégedett menyasszonyaink. Én személy szerint imádom, mikor valaki fotót küld a virágokról már a végleges környezetében, mivel azok akkor élednek igazán újra.

Mely termékek és szolgáltatások a legnépszerűbbek? 

Jelen pillanatban, mivel közeleg a tavasz és mindenki be van zsongva a tavasz színeitől, alkotni vágyástól, a workshopok. Újra és újra új időpontokat kell megadnunk, melyek 24 óra alatt betelnek. Persze, nem az a célunk, hogy minél több embert betömörítsünk a kis alkotóműhelyünkbe. Fontos, hogy húzzunk egy határt. Mivel feljebb már említettem, hogy mindenki teljesen eltérő koszorúkat készít, nekünk száztíz százalékot kell nyújtanunk a 3 óra alatt, hogy mindenkiből kihozzuk a legjobbat. Azt kell mondanom, eddig sikerült. Mindig mindenki hihetetlenül ügyes volt.

Hogy terméket is említsek, a stabilizált eukaliptuszok, a szárított pampafüvek a legnépszerűbbek úgy egész évben, viszont már most, a tavaszra hangolódva rengeteg szárított pünkösdirózsa-csokrot eladtunk. Azt kell, hogy mondjam, nagyon szezonális, épp melyik virág a legnépszerűbb. 

Hol érhetünk el benneteket? 

Jelenleg Dunaszerdahelyen a Sport utca 5848/72 szám alatt. Tudjuk, a hely nem egy tipikus, kirakatos virágbolt, MÉG. Reméljük hamarosan, bár kisebb léptekben, de megvalósulni látszik ez az álmunk is.

Tavaly elhatároztuk, hogy webshop formájában is betörünk a piacra. Ha nem is vásárlás céljából, de termékinformáció szempontjából fontos volt számunkra. Mondanom sem kell, rengeteg munka van körülötte. Bár néha nagyon meglepődünk, hogy az ország mely pontjairól kapjuk a megrendeléseket.

Ezenkívül tavasszal, nyáron és ősszel megtaláltok minket a nyáradi Csilizközi piacon is. ????

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább