Ti hogy jöttök ki? Mészáros Edina és Hlubik Attila válaszolt nekünk | Ankét

Megdöbbenve vettük tudomásul a hatalmas áremelkedést. A kiadásunk egyre több, de a bevételünk nem tudja ezt követni. Mit gondoltok erről? Hogy védekeztek Ti ez ellen?

MÉSZÁROS EDINA

(szállítmányozó)


Mi volt az első gondoltatod, reakciód, amikor először megláttad a magas árakat az üzletekben?

Teljesen őszintén? Hogy ez egy rossz vicc! Konkrétan a lisztnél háromszor is megnéztem, hogy jó címkét nézek-e, mert lehetetlen, hogy pár nap különbséggel, ennyit emelkedjen valami. Aztán tovább vásárolva tudatosítottam, hogy minden egyébre érvényes az emelkedés.

Le kellett mondanod esetleg valamiről azóta?

Nem érzem úgy, hogy le kell mondanom dolgokról, inkább úgy mondanám, hogy igyekeztem spórolósabb és pénztárcakímélő megoldásokat találni. Peldául szódagépet vásároltunk, megspórolva így a műanyag palackok körüli hercehurcát és az ezzel járó áremelést. Több dolgot vásárlok helyi termelőktől, több mindent készítek el otthon.

Szerinted min lehetne most a legtöbbet spórolni?

Szerintem egyértelműen az üzemanyagon. A bevásárlóközpontokba való autókázás helyett ebben a napsütéses időben olcsóbb megoldás egy jó séta a családdal, játszótér, biciklizés, focizás.


HLUBIK ATTILA

(pénzügyi tanácsadó)


Mi volt az első gondoltatod, reakciód, amikor először megláttad a magas árakat az üzletekben?

Az, hogy rosszul emlékszem, vagy ez tényleg nem ennyibe került? Meg ez sem… és ez sem… gyorsan rájöttem hogy nem a memóriámmal van gond.

Le kellett mondanod esetleg valamiről azóta?

Szerencsére nem.

Szerinted min lehetne most a legtöbbet spórolni?

Valószínűleg az élelmiszeren lehetne, de igyekszünk egészségesen és változatosan étkezni, két kisfiunknak is megadni a legjobbat, ételallergiára is oda kell figyelnünk és ez nem könnyíti meg, hogy az élelmiszeren spóroljunk. Nem is célunk, fontos a helyes táplálkozásra odafigyelni. Javarészt házikoszton élünk páromnak és a nagyszülőknek köszönhetően, ritkán rendelünk ebédet és bár csak kicsiben, de azért otthon is termesztünk ezt-azt, ez minden amit tenni tudunk jelenleg.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább