MissQ Hónap Nője: Volt egyszer egy kék szemű, golfozó hercegnő…!

Már melegednek a napok, és egyre inkább a természet felé irányul háromfős stábunk figyelme. Mindig jönnek a kérdések: Mi alapján választotok témákat? Sőt! Mi alapján választotok lányokat? Ez alkalommal úgy történt, hogy ügyes kamerásunk, aki operatőrünk is egyben, előrukkolt az ötlettel, hogy mutassuk be, milyen sport is az a GOLF. Ötleteltünk, már a ruhákat is előre lefixáltuk. Azonban egyetlenegy apró részlet kerülte el a figyelmünket… Honnan szerzünk egy profi golfos, és alapvetően a kamerától nem iszonyodó lányt?

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/májusi számában.
Szerző: Kurucz Klaudia
Fotók: Dobai Bálint

Peti szépen feltette a pontot arra a bizonyos i-re, és egyszercsak az Instagramon egy felettébb érdekes, szőke, göndör hajú, kék szemű tüneményre bukkantam, az ő neve pedig nem más, mint Somogyi Antonia. Mialatt májusi szépségünket faggatom, egyre csak arra jövök rá, hogy ő kell nekünk, ő a mi emberünk. Közben megannyi érdekes dolog derül ki a golf szépségéről, csakúgy, mint Antonia egyedi személyiségéről.

Kérlek áruld el olvasóinknak honnan érkeztél hozzánk és mivel foglalkozol!

Sziasztok! 22 éves vagyok, Dunaszerdahelyről származom, de 2009 óta Rajkán lakom, Magyarországon.

Nemzetközi jogot hallgatok Hollandiában, a Groningeni Egyetemen, amiről nemrég tudtam meg, hogy a 60. a világranglistán!

Emellett a szüleim vállalkozásaiban segédkezem, és egy bécsi multi vállalatban is dolgozom részmunkaidőben.

Mikor kezdted el a golfot és miért?

A golfot nem is olyan rég, tavaly áprilisban próbáltam ki először egy volt osztálytársammal, aki már kiskora óta golfozott a szüleivel. Emlékszem, először nagyon nehezen ment, viszont este úgy éreztem, az a nap volt 2021 legjobb napja! Másnap fel is kerestem egy hozzám közeli golfedzőt, aki zöld kártya tanfolyamokkal is foglalkozott, és egy hét múlva már edzettünk is.

Mesélj egy kicsit a golffal való kapcsolatodról, mennyire áll közel a szívedhez?

Nagyon megfogott már az első alkalommal, mert nemcsak technikailag a világ egyik legnehezebb sportja, de egy játék akár 10-15 km sétát is igényel, szebbnél szebb pályákon, ahol a csend az alap????.

A golf kulcsa a türelem, és erre a játék minden egyes alkalommal emlékeztet.

Számomra nagyon jó kikapcsolódás, friss levegőforrás, és még egy lehetőség, ahol fejleszteni tudom önmagam.

Közben nevetek, mert számomra a legnehezebb rész a csendben maradás volt forgatás közben. ????

Mit élvezel a játékban a legjobban?

A környezetet. A golfpályák mindig kitűnően karbantartottak, mivel a játék meghatározott fűminőséget igényel. A pálya nehézségét a környezet diktálja, tavak, homokos vagy erdős részek a lyuk mellett, esetleg kanyarok egy hosszabb par 5-ön, mind hozzáadott értékei a látványnak.

Élvezem, hogy mindenki nyugodt, már amennyire az adott ütések sikeresek… ????

Mikor szoktál golfozni?

Sajnos, ez a sport eléggé szezonális. Vannak elszántabb játékosok, akik, ha esik, ha fúj, a pályán vannak, viszont engem inkább a kényelmes napsütés, esetleg gyengéd szellő szólít meg. ???? Áprilistól szeptemberig szoktam golfozni, júliusban és augusztusban akár többször is hetente.

Mesélj a fairplay-ről, tehát arról, hogy közben nem áll melletted bíró, hogy befolyásolja a játékot.

Ez a rész számomra egészen lenyűgöző. Minden golfjátékos tudja, hogy csak maga ellen játszik. Nincs bíró, aki kifütyülne a pályáról, ha közelebb rakod le a labdát a kelleténél, vagy kitessékelne a klubból, ha azt írod a kártyádra, hogy jobb eredménnyel végeztél a valóságosnál.

Minden játékos köteles betartani a szabályokat, amiket a zöld kártyának köszönhetően ismer. Ezért kötelező az alaptudás elsajátítása, mielőtt valakit kiengednek a pályára.

A golfetikett betartása biztosítja a játék szellemiségét. Mint régen a kézfogás, minden játékos érdekében áll betartani a szabályokat, hogy megmaradjon a játék élvezete és kihívása! Végül is, ha könnyű lenne, mindenki ezt csinálná.

Kedves Antonia, nagyon hálásak vagyunk neked ezért a napért, köszönjük, hogy elfogadtad a felkérésünket, és hogy általad ilyen szinten betekintést nyerhettünk a játék rejtelmeibe, amelyek olvasóink számára is hasznos információk lehetnek. Emellett sok sikert kívánunk a tanulmányaidban, és reméljük, kellemesen gondolsz majd vissza a velünk eltöltött pár órára, amit a forgatáson töltöttünk együtt!

Nagyon élveztem, a csapat minden tagja profi. Laza volt az atmoszféra, mindenki nyitott és rugalmas volt az esetleges változtatásokra, mivel egy felkapott golftorna zajlott épp a Welten pályán Bacsfán. Kár, hogy pár óra alatt kész is voltunk. Köszönöm a lehetőséget! ????

Köszönjük a bacsfai WELTEN Golf Clubnak, hogy gyönyörű pályáikon forgathattunk, nagyszerű élmény volt számunkra is.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább