Bia faggat | Zénidőm

Nem a leghétköznapibb, hogy valaki a 20-as éveiben a hobbiját nevezheti a munkájának. Hihetetlenül jó látni, hogy vannak körülöttem olyan emberek, akik már fiatalon elkezdték építeni a saját karrierjüket. Persze nem kell rögtön a maszekengedélyre gondolni, lehet az egy tovább fejlesztett hobbi, egy kisebb befektetés, valami apróságnak tűnő dolog, amit az ember először az ismerősök között kezd el terjeszteni (és remélhetőleg nem fű…). Matuš Lilla alias Mici és Riedl Christopher mertek nagyot álmodni, most az ő sztorijukat olvashatjátok.

Ki vagy te és mivel foglalkozol?


Matuš Lilla vagyok, de a legtöbben Micinek szólítanak. Innen ered az Insta-oldal neve is, de ne fussunk ennyire előre. Nyitrán, az UKF-en tanulok, de mellette számítógépes grafikák, illetve pólóminták tervezésével is foglalkozom. Így született meg az Art by Mici.
Riedl Christopher vagyok, az RTravel utazási iroda alapítója. Irodánkban a széles skálájú portfóliónak köszönhetően megtalálhatóak utazások az egész világba. Az egzotikus és egyben az európai desztinációk szakértője vagyok. Főként német és ausztriai utazási irodák termékeit értékesítjük, de megtalálhatóak nálunk szlovák irodák termékei is. Az egzotikus világutak megszállottja vagyok. Szeretem a minőséget, a kalandokat és ezt az érzést szeretném átadni az ügyfeleimnek versenyképes árakon.

Zénidőm,Bia faggat,Bokros Bia,Munkahely

Mesélj egy picit az odavezető útról, honnan jött az ötlet és mi bátorított a megvalósításához?


M. L.: Gútán végeztem el a középiskolát, reklámgrafika szakon, ahol megkaptam az alapokat s szabadidőmben is egyre inkább szerettem alkotni. Először a line art ötlete jött, mivel szerettem volna grafikákat készíteni a verseimhez. A barátaimat kértem meg, hogy csináljanak ilyen-olyan képet magukról, ami illene egy-egy adott szövegemhez. Ezt követte a faceless art ötlete, amikoris feltették nekem a kérdést, hogy miért nem hozok létre ennek egy felületet. Így jött létre az Insta-oldal. Pólóminták készítésével már középsulisként is foglalkoztam, mert mindig nehezemre esett választani a bolti mintákból. Valahogy nem fogtak meg, s úgy döntöttem, létrehozom azokat, amiket jobban magaménak érzek. Az oldal tavaly januártól létezik. Úgy éreztem, ha kellő energiát fektetek bele, akkor ezzel még több emberhez el tudnak jutni az alkotásaim. Amit még megemlítenék, az a hímzés. Ez az online tanulás hozadéka volt. Szeretem fejleszteni magam, próbálkozni új dolgokkal. Így tavaly a hímzett alkotások is felkerültek az oldalra.
R. Ch.: Mindig is vonzott az utazás, sok helyet már bejártam, ezáltal sok tapasztalatot szereztem, amelyeket az ügyfeleim álomútjainak megvalósítására használok. Legyen az egy nyári felfrissülés a tengerparton, városnézés, vagy a téli sportok kedvelőinek a síelés vagy egzotikus kiruccanás az Indiai-óceán partjaira vagy a Karib-térségre. A célom az, hogy mindenkinek emlékezetes, élményekben teli utat ajánljak. Már gyerekkorom óta lehetőségem volt utazni és felfedezni, ez az utazási szenvedély ösztönzött arra, hogy aktívan is részese lehessek az utazási iparnak, ezáltal segítsek másoknak a világ felfedezésében. 6 év aktív szakmai tapasztalat után 2021. januárjában nyitottam meg az RTravel utazási irodám Dunaszerdahelyen. A Covid időszak óta az emberek inkább online keresnek fel, ami egyáltalán nem okoz akadályokat egy tökéletes út megszervezésében.

Zénidőm,Bia faggat,Bokros Bia,Munkahely

Milyen falakba ütköztél és mi segített át azon, hogy ennek ellenére is folytasd?


M. L.: Nehézségnek mondanám azt, hogy az elején szerettem volna rendszeresen megosztani az új rajzokat. Azonban van, hogy egyszerűen nem jön az ihlet, s ezt el kell fogadni. Szeretem, hogy lett az oldal, viszont csak akkor alkotok, amikor érzem magamban az ihletet, s szerintem ez sokkal fontosabb, mintsem az, hogy hetente 4-5 rajz kikerüljön.
R. Ch.:  Előttem nincsenek akadályok, a falak azért vannak, hogy erősebbé és magabiztossá tegyenek. A múlt éves indulást nevezném akadálynak, mivel az irodámat a legnagyobb lezárás alatt indítottam és az ügyfelek többsége nem tudta, hogy merjen-e kirándulni a sok megszorítás miatt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább