Egy hétig még hosszabbak a nappalok, de a júniusi Klikk Out már itt ragyog!

Borítókép: Ugróczky István

Mindjárt itt van Szent Iván-éj, a varázslatok éjszakája, amikor sok minden, és sok mindennek az ellentéte megtörténhet. Egy héttel előtte megérkezett lapunk aktuális száma is, legyen számotokra is olyan izgalmas átlapozni, mint amilyen a munka volt vele! 

Editorial / Szerző: Szilvási Tibor

Menjen a hóhér (is) nyaralni…!

Élni tudni kell, igaz? Tökig felhúzott rövidgatyában, csillogó, szőrtelen combbal a 35 éve reneszánszát élő pilótaszemüvegben, Spongyabobra szikkadt elmével radarozni a bikinifenekeken. Nyugi, pár hét és itt van a Kánaán, naptejben leszel fürösztve, és (könnyező)pálmalevelek legyezik majd az arcodba a falusi kavicsgödör-riviérák útszéli porát. De jó lesz!


Klikk Out,Előzetes,júniusAutó / Szerző és fotók: Ugróczky István 

Matt X4

A címben említett három rövidke szótag bármi lehetne. Akár egy előadó fantázianeve, vagy egy új fejlesztésű robot. De ezúttal ez a név a BMW egy kimagasló példányára utal.


Klikk Out,Előzetes,júniusMagunk között / Szerző: Menyhárt József / Fotók: Szabó Péter Pál

A szelíd bajnok

Ketrecharc. Két ember szemtől szembeni küzdelme: győzzön a jobb! Itt nincs hova hátrálni, a harcos csak magára számíthat. Nem elég a puszta fizikai erőnlét, a taktikai felkészültség – a tudatos éberség és a rutin egyaránt eldöntheti a küzdelmet. A felvidéki Bős városa igazi harci fészek, hiszen innen indult hódító útjára Végh Attila és a mai vendégünk, Buchinger Iván is.


Klikk Out,Előzetes,júniusBia faggat / Szerző: Bokros Bia / Fotók: Ugróczky István

8 óra munka, 8 óra pihenés

Már több mint 4 éve, hogy belekóstolhattam a munka világába és annyi mindent megtanultam, olyan sok jó embert ismerhettem meg (jó azért néha szembe jött pár bunkó is…). Mindenesetre a legjobb mégis az volt, hogy annyiféle szituációban kipróbálhattam magamat. De azt is hozzá kell tenni, hogy könnyen túlzásba eshet az ember és az iskola rovására mehet a munka. Legideálisabb lenne a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás?! Huszárik Dávidot és Majer Nicolast kérdeztem arról, hogy milyen tapasztalataik vannak különböző munkákkal.


Klikk Out,Előzetes,júniusKülönvélemény / Këri

Jó párkapcsolat vagy jó pár kapcsolat?

avagy beszámoló Dr. Hevesi Krisztina „Mi ma a cél?” c. előadásáról

…A feladatközpontúság egyébként jócskán leharap a romantikus érzelmekből – a párok kommunikációja a kezdeti lelkesedést és összeköltözést követően átalakul, egyre kevesebb lesz a személyes megosztás, kevesebb tér jut az érzelmek, tervek, vágyak kimondásának, a háztartás szervezésére vonatkozó „stratégiai egyeztetések” kiszorítják az intimitást.


Klikk Out,Előzetes,júniusKöltőtoll / Sipos Janka, Këri

Nyár mint életérzés

Iskoláskorban a nyár egyet jelentett a két hónap vakációval és élménygyűjtéssel. Felnőttkorunkban azonban az évszak új jelentést kap – gyorsan szerzett, könnyed örömöket, utazást, fesztivált, vagy csak egy kellemes hűsölést a fák alatt, a kedvenc könyv társaságában. Nyári ihletettségű verseinkben úgy szeretnénk megörökíteni ezeket az élményeket, mint egy Polaroid-kép, amire a hűvös napok közeledtével, jóleső nosztalgiával tekintünk majd vissza. Lássuk, mi mindent jelent kettőnk számára a legmelegebb, és egyben leginkább várt évszak, ami a végtelen szabadság lehetőségével kecsegtet.


Klikk Out,Előzetes,júniusKönyvjelző / Sipos Janka, Varga Ottó

Bartók Imre – Lovak a folyóban

Amikor kezedbe fogod a könyvet, rögtön megkap a borító: tapintása kellemes, a rajta lévő festmény azonban különös. Ha elég sokáig nézed, felkavaró és rémálomszerű, az agyad pedig folyamatosan azon pörög, hogy tulajdonképpen mit ábrázol, próbálja értelmezni a látottakat. Mindenképp telitalálat, hiszen bennem a könyv olvasásakor ugyanilyen benyomások kavarogtak. (sj)

Klikk Out,Előzetes,júniusKavagucsi Tosikadzu: Történetek a kávézóból

Giling-galang! A legendás kávé évszázadok óta hódító illata újra belengi a legendás Funiculi Funicula kávézót, Tokió rejtett zugaiban. Ez nem egy mindennapi kávézó: ha a kedves vendég betart pár szigorú szabályt, képes az időutazásra. Kavagucsi Tosikadzu Történetek a kávézóból című regénye a nagysikerű (és az általam szintén pár hónapja ajánlott) Mielőtt a kávé kihűl folytatása. (vo)


Hangfal / Szilvási Tibor

Blahalouisiana – Hozzánk idomult éjjel az ég

Mitski – Laurel Hell

Cate Le Bon – Pompeii

Alt-J – The Dream

Big Thief – Dragon New Warm Mountain I Believe In You

yeule – Glitch Princess


Cinemax / Szilvási Tibor

Lightyear

Vetítik június 16-tól.

Elvis

Vetítik június 23-tól.

Thor: Szerelem és mennydörgés

Vetítik július 7-től.


Klikk Out,Előzetes,júniusGasztrobetyár / Szerző: Mundi Józsi

Ünneplakomára készülsz, koma?

Ha már egyszer ünneplakomára készülsz, koma, amelett ha felvetődik az ünnepi eszem-iszom gondolata, legyen az akár lakodalom, puzdaréki vagy csöröglő lakoma, illetőleg a világra jöveteled évfordulója, mindenképp bízd ezt az alkalmat arra, aki ennek az eszem-iszomnak előkészületét nagy rutinnal járja. Felvilágosult az elménk minden téren, legyen az ünnepélyed nyáron, vagy akár télen! Akkor sem maradunk tétlenek, ha az eszem-iszomodat úgy szeretnéd, mint régen, egyél szép virágos réten, bográccsal a nyélen. Azt is gondolhatnád, koma, hogy ez a Nemeshodosi Nagy Lakoma mondókája, ám ez a díszlakoma csak rólad szólna, kedves cimbora…!


Klikk Out,Előzetes,júniusVendéglőlesen / Szerző: Mundi Józsi

PLATZ Bistro & Bar

A Klikk Out csapatával azért járjuk régióink éttermeit, hogy szemügyre vegyük az ételkínálatot, próbáljuk átadni olvasóinknak a helyszín benyomását, és természetesen szemrevételezzük a felszolgálás minőségét, egyben a formatervezésre és az összbenyomásra is nagyobb hangsúlyt fektetünk. Nem utolsósorban pedig megpróbáljuk közvetíteni a degusztált ételek során szerzett élményeinket, észrevételeinket.


Klikk Out,Előzetes,júniusHavi kreatív / Kürthy Judit

Molnár Edina és az EVILA

Edina világa egyszerre vagány és visszafogott, egyszerre dús és könnyed, úgy az anyagokban, mint a formavilágában. A sokoldalúság gyönyörködtet! De hogy hogyan s miként jutott el idáig, ahol ma tart? Őt magát, Molnár Edinát, az EVILA megálmodóját kérdeztük.


Klikk Out,Előzetes,júniusSüt & főz a jó öreg csallóközi / Kovács Ákos

Gizi féle bodzaszirup

Nígy napig haggyuk ánija balkonyonn, de muszaj mindënnap mekkeverni, mer bepállik. Aminn ez letelik, valamilyen átteresztő anyagga, (én pëlënkávú szokom) átt kő szűrni.

Közbe ínekeejé, dalújá, mer ha vidámonn kíszíttëd ee, maj meghálájo a finom bodzaszirup!


Klikk Out,Előzetes,júniusHelyi stíl / Këri

A férfi, ha DS-i

Az előző lapszámban sorra vettem a tipikus DS-i csajok jellemzőit – úgy illik tehát, hogy ez alkalommal az erősebbik nem felé fordítsuk figyelmünket. Nézzük meg, mik azok a stíluselemek, amelyek a Csallóköz fővárosában élő férfiakat igazi kisvárosi alfahímmé teszik. Figyelem, a valósággal való bárminemű egyezés NEM a véletlen műve.


Klikk Out,Előzetes,júniusSárkány ellen sárkányfű / Sipos Janka

Ne rágódj rajta!

Fogzik a szentem, köldökig áztatja a rugdalózót a nyál vagy tíz perc alatt, én pedig próbálom a kínlódást enyhíteni valamelyest, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ismerős? Az ehhez hasonló helyzetekben az anyukák persze mindent kipróbálnának, ami valamelyest enyhít a helyzeten. A neten egy csapásra találunk is olyan termékeket, amelyek enyhülést ígérnek, ezek közül pedig kifejezetten népszerűek a borostyán nyakláncok. De vajon jó ötlet-e beruháznod egyre?


Klikk Out,Előzetes,júniusÚtravaló / Štefkovič Patasi Ági

Végszó

Ez most a búcsú ideje a Klikk Out-tól. Telepakoltam a hőlégballonomat a sok jó szóval, szeretettel, figyelemmel és visszajelzéssel, és továbbszállok, hátha tudok még máshol is hasznos lenni. Mert vannak fájdalmas búcsúk is, olyanok, amelyek térdre kényszerítik az embert, megérti azt a fájdalmat, milyen végérvényesen elválni valakitől. És most már nem a Klikk Out-ról beszélek. Az egy másik hőlégballon, tele csodaszép emlékekkel, feltétel nélküli szeretettel, útra kapott intelmekkel. Viszont ezek a gondolatok már nem kerülnek papírra.


 

Klikk Out,Előzetes,júniusHónap nője / Kurucz Klaudia / Fotók: Dobai Bálint

Ép testben, ép lélek!

„Nagyon ügyes, jógában jártas hölgyet keresünk!” – így kértem segítségül a social mediában szerzett ismerőseimet, hogy találjam meg minél előbb a megfelelő személyt. Nem kellett sokáig keresni, mert minden második ember őt ajánlotta, akinek a neve: Kiss Alexandra „Szendi” (29, Bős). Annyi új információ, annyi gyönyörűen véghez vitt jógapozíció, a képek magukért beszélnek! Nem szaporítom tovább a szót, ismerjük meg őt és a jóga művészetét közelebbről.


 

 

LELŐHELYEK:


DUNASZERDAHELY
Mecse, Torony, Chilli House, Kék Duna (szolárium), MissQ, Pizza Extra, New York, Tabu, Sultan, Junior, Kulacs, Istanbul, Istanbul melletti fagyizó (buszállomásnál), Merkúr borozó, Korona, Csámcsogó, Nero, a vele azonos soron a fodrász, Zserbó cukrászda, sarki élelmiszerbolt, Vovoland, Fácán, Észak II-esi újságos, Nova Fitness, Pelikán, Vito, Meskete, Itsipitsi, Park presso, a rendőrség előtti újságos, 7moments, Artica, Kelet lakótelepi újságos, Atlantis, Dunauto, Tesco: fodrászat / palacsintázó, Hazai ízek / Duntel, Baranyai, Turul, Street, Street melletti sörkert, Csokiszoli, Wagner, Fitklub, Venezia, Kubačka masszázsszalon, Almási Anikó kozmetika, Big Man Shop, Maduro kávézó, Szicsek, idegenforgalmi iroda, Country, Fontána, NFG, Vespresso, Choco Arden, St. Patrick’s, DejaVu kávézó, VÚB melletti parkolóházban lévő kis trafik, Buena kávézó, Robi ABC, Golden Scissors fodrászat, Lady’s Plus fodrászat, Budapest kávézó, Vila café, Minit pogibár, Tilos sörbár, Clinique Jolie, Wagner cukrászda (Galántai út), MAX (keddtől): szolárium, Duntel, Pizza Extra.

HODOS
két élelmiszerbolt, kocsma, Kakadémia, újságos.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább