Még meg se vetted, de már nálad van. Mi az?

PR-cikk

A régióbeli rendezvények közül – néhány kivételtől eltekintve – még csak kevésszer nyílik lehetőségünk arra, hogy néhány kattintással a telefonunkon, online váltsunk belépőt. Ezt a hiányt hivatott ellensúlyozni a Jegy.sk, amely első körben a Klikk Out rendezvényeire kínál online megvásárolható elővételes jegyet, de a cél ennél szerteágazóbb. Varga Balázs projektmenedzser beszél róla.

Mire készül a Jegy.sk?

Szeretnénk, ha minimálisan a régiónkban, de tágabban értelmezve akár egész Dél-Szlovákiában lehetőség nyílna online jegyvásárlásra.

Mostanáig ugye gyakran konkrét személyt kellett felhívnunk vagy megadott boltokba, szolgáltatási egységekhez kellett elmennünk a kézzel fogható belépőért, és ezen a trenden jó lenne idővel változtatni, mivel az mind a látogatóknak, mind a szervezőknek kényelmesebb. Erre a célra jön létre a Jegy.sk.

Hogyan működik a gyakorlatban a jegyhez való hozzájutás?

Aki vásárolt már bármilyen rendezvényre/fesztiválra online jegyet, annak ismerős lehet. Egyes rendezvényekre több jegy közül is választhatunk, például napijegyet vagy az egész eseményre szóló belépőt is vásárolhatunk, többet is, melyekért aztán kártyával fizetünk. Miután ez megtörtént, e-mailben érkezik visszaigazolás a vásárlásról, és így jön meg maga a jegy is, amely tartalmaz egy QR-kódot. Ezt kell felmutatni aztán a helyszínen.

Egyelőre tehát a Klikk Out nyári rendezvényeinek belépőit érhetjük el rajta?

Tervünk, hogy egy korábbi rendezvényen már kipróbáljuk, hogyan működik élőben. Nemcsak a jegyvásárlás, de elsősorban a megvásárolt jegyek helyszíni ellenőrzése. Egy applikáción keresztül belépéskor ugyanis leolvashatjuk a jegyen szereplő QR-kódot.

Látogatónak, szervezőnek egyaránt előnyösnek tűnik…

Pontosan, hiszen lényegében már mindenki zsebében, táskájában ott lapul a jegy, nem kell eljuttatni hozzá, csupán érdekessé kell tenni számára a rendezvényt, hogy a telefonján keresztül megvásárolja a belépőt és eljöjjön.

A Jegy.sk-val tehát szeretnénk a szervezőket is megszólítani. Egyedül mindenkinek költséges egy online platformot létrehoznia, ahonnan a saját rendezvényei belépőit árusíthatja, ha viszont a szervező becsatlakozik a mi rendszerünkbe, azzal megspórolja a kézzel fogható jegyek árusításával járó terhek nagy részét, mint például a telefonálgatást, a nyomtatást, kiszállítást az árusítóhelyekre, és még sorolhatnám.

A fejlődésnek nincs értelme gátat szabni!

A papír alapú jegyekkel való bánásmód egyre körülményesebb, különösen, ha figyelembe vesszük, mennyi lehetőség rejlik az online vásárlásban.

Adott esetben, ha olyan a rendezvény jellege, akkor konkrét helyfoglalásokat is lehetővé tudunk tenni, és a nyilvántartáson keresztül a szervező is figyelemmel tudja kísérni mindezt.

Kapcsolatban vagyunk több szervezővel, de nyilván sokan arra várnak, hogy ez beinduljon, és leszűrjük az első tapasztalatokat. Erre csakhamar sor kerül, és bízunk benne, hogy a Jegy.sk egy olyan pontja lesz az online térnek, ahol számos látogató rátalál kedvelt eseményeire, a szervezők pedig rendezvényeik látogatóira.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább