MissQ Hónap Nője: Ép testben, ép lélek!

Azok a júniusi naplementék, izgatott madárcsicsergés, mégis lágy és nyugodt szél simogat bennünket… Valahogy így tudnám jellemezni a tájat, ami „otthont” adott júniusi forgatásunknak. Ha nehezen is indulunk neki a következő témánknak, valahogy a végén teljesen összeáll a kép, és örülünk, hogy új embereket ismerhetünk meg a munkánk során. Most sem történt ez másképp!

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/májusi számában.
Szerző: Kurucz Klaudia
Fotók: Dobai Bálint

„Nagyon ügyes, jógában jártas hölgyet keresünk!” – így kértem segítségül a social mediában szerzett ismerőseimet, hogy találjam meg minél előbb a megfelelő személyt. Nem kellett sokáig keresni, mert minden második ember őt ajánlotta, akinek a neve: Kiss Alexandra „Szendi” (29, Bős). Annyi új információ, annyi gyönyörűen véghez vitt jógapozíció, a képek magukért beszélnek! Nem szaporítom tovább a szót, ismerjük meg őt és a jóga művészetét közelebbről.

Kedves Szendi, áruld el nekünk, mi az, amit egy jógaoktatóról tudnunk kell?

Ma már nagyon sokan foglalkoznak jógával. Az, hogy a jóga melyik fajtájával, sokat elárul a saját személyiségükről. Amit kifejlesztettek, önmagukat és a megismerésüket tükrözi.

Mit szeretsz a legjobban a jógában, és te milyen fajta jógával foglalkozol?

A jógának egy fontos része az emberi természet megismerése, a test és a szellem egyaránt. Ha csak a test számára tanítod a jógát, az nem teljes. Ha pedig csak meditációt tanítasz, az sem elég önmagában.

Azért választottam a hátgerinc jógát, mert a „gerinc életünk fája”. Segít a sérülések megszüntetésében, de akár egy orron át történő mély légzés is jótékony hatású lehet.

Mi a jóga fő célja, mik a tapasztalataid?

Először is az oktatónak fel kell ismerni, mire van szüksége annak, aki hozzá érkezik, majd ezután szép folyamatként levezetni az egész gyakorlatot. A jógával megelőzünk, és az egyik fő célom, hogy az embereket sikerüljön rávezetnem az egészséges életmódra.

Végül áruld el, hogy tetszett a velünk töltött forgatás?

Szeretném megköszönni a stábnak és a szponzoroknak a mai izgalmas napot, a professzionális hozzáállást, valamint, hogy a hattyú okozta stresszt is lazán kezelték, aki végig követte az egész forgatást. 🙂 Külön köszönet édesanyámnak, az én őrző angyalomnak, aki a mindennapokban is támogat és segít a céljaim elérésében. Namaste!

PS: Amikor Namasteval köszöntünk valakit, a szívcsakra előtt összetesszük a két kezünket, lehunyt szemekkel, egy apró fejmozdulattal bólintunk.

Reméljük, tetszett az élménybeszámolónk, és ezáltal is közelebb tudtuk hozni kedves olvasóink számára, mi is a jóga, hiszen hatalmas népszerűségnek örvend, és nem kell messzire mennünk egy ügyes és kedves szakemberért. Köszönet végül a Yoginess szlovákiai divatmárkának, akik biztosították a kellő felszerelést a forgatáshoz az egyedi és helyileg készített darabjaikkal!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább