Designo | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2022/07. számában.

Nektek mi jut eszetekbe a nyuszifülről? Talán így becéztek, vagy a tanító néni diktálása, amikor az idézőjelhez, a macskakörömhöz ér, olyan is akad, akinek egyenesen a nyuszi füle ugrik be, de biztos vagyok abban is, hogy sok anyuka azonnal a Designo babasapikra gondol, amikben az ő kisbabája a legcukibb. S hogy mi jut eszünkbe a szóról, Designo? A nyuszifül és persze a jó minőség. Lássuk hát, hogy ki áll a brand mögött? Šternócka Stelával beszélgettünk.

Mikor kezdtél el varrással foglalkozni?

A varrással kisfiam születése után kezdtem el foglalkozni, előtte virágboltom volt, az alkotási vágy gyermekkorom óta csitíthatatlan. Biztos vagyok benne, hogy ezt nagyrészt anyukámnak köszönhetem, hogy betekintést nyerhettem a művészet világába, rengeteget tanultam tőle és festőművész barátaitól.

A fiamnak szerettem volna minőségi és egyben stílusos ruhákat készíteni. Nem felejtem el soha, amikor sikerült megvarrnom az első lógó ülepű nadrágját, óriási öröm volt számomra.

Milyen anyagokkal dolgozol és mik a kedvenceid?

Legfőképpen pamut jersey és futter anyagokból dolgozunk (95% pamut, 5% elastan). Nagyon szeretünk dolgozni velük, nem bolyhosodnak a rengeteg mosás után sem, ami ugye elkerülhetetlen főleg egy pici babánál. Jelenleg a nagyon kedvelt dupla gézből varrjuk a nyári kollekciót a csodás tulajdonságai miatt. Nagyon gyorsan szárad, nem kell vasalni, puha, kellemes a viselése és nem utolsó sorban szép.

Havi kreatív,Designo,Ruházat,Öltözködés,Sapka,hobbi,divat

Mely termékeket kedvelik leginkább a megrendelőid?

Nagyon kedves vásárlói köröm van, minden újdonságnak nagyon örülnek, de aminek mindig lennie kell készleten, azok a bunny (nyuszi) sapkáink.

Jó pár évvel ezelőtt megrajzoltam a szabásmintáját, megvarrtam az első darabot, akkor még nem sejtettem, hogy ekkora sikere lesz. Sok verzióban készítjük azóta, van az őszi, kétrétegű, téli béléssel és az egyrétegű sapik tavaszra. Mindig újítunk, rengeteg fajta anyagból megvarrtuk már őket. Imádják a vásárlóink és mi is. Mindig arról álmodtam, hogy ha valaki meghallja a márkanevem, a DESIGNO-t, azonnal a bunny sapkák és a jó minőség jussanak az eszébe.

Változtatott valamit a helyzeteden a covid és a háborús körülmények okozta társadalmi és gazdasági szituáció?

A vásárlóink a legnehezebb időszakokban is kitartottak mellettünk, és lelkesen adták le a megrendeléseiket. Óriási hálát érzek ilyenkor, amikor eszembe jut, milyen volt csak neten értékesíteni. Nem volt egyszerű, mivel én azok közé tartozom, akik szeretnek találkozni és beszélgetni a vásárlókkal, úgy is alakítottam mindent, hogy ez létrejöhessen, erre összpontosítottam mindig, így a hirtelen átállás rengeteg energiámat elvette, de sikerült. Sok munka van mögötte, marketinget és fotózást tanultam ebben az időszakban. Férjemnek és fiamnak köszönöm, hogy mellettem voltak és igyekeztek kialakítani a lehető legjobb körülményeket, hogy dolgozni tudjak.

Havi kreatív,Designo,Ruházat,Öltözködés,Sapka,hobbi,divat

Mik a jövőbeni terveid, milyen újításokkal készülsz?

Jelenleg a nyári kollekcióval vagyok elfoglalva, de őszre új anyagok és minták várhatóak. A covid-időszak átvészelésében sokat segített a művészet, festettem és korongozást tanultam, így hamarosan a saját készítésű kerámiatárgyaimat is szeretném bemutatni. Érdekes ez, mert ugyanúgy izgulok, mint amikor a ruhákat kezdtem készíteni. Remélem, hogy ezzel is örömet tudok okozni a vásárlóimnak.

Mit üzensz a fiatal vállalkozóknak?

A fiatal vállalkozóknak azt üzenem, hogy meg tudjátok csinálni! Mindennek, amit szeretettel, odaadással csinálunk, van értelme, csak türelemmel és alázattal kell csinálni.

Lesznek nehéz időszakok, de ha túl tudtok rajta lendülni, akkor nyert ügyetek van. Mindenkinek vannak jó és rosszabb, vagy fogalmazzunk úgy, hogy nehezebb időszakai és ez teljesen rendben van, nem tudunk mindig egyformán teljesíteni.

Hol érhetünk el, ha mi is egy szép babakellékre vágyunk?

A DESIGNO Facebook-oldalamon találtok meg, és az Aquárióban, Érsekújvárban van egy standom hétvégenként. Az oldalamon mindig jelzem időben, melyik napokon találtok meg ott. Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább