A kis rossz döntésből nagyobb baj is születhet

Fotó: Pixabay.com

Egy nap alatt számos döntést meg kell hoznunk. Könnyebbeket, nehezebbeket is egyaránt. Ha meghoztunk egy döntést, már nincs visszaút, nem tudjuk visszafordítani. Talán csak a kék és a sárga között kell választanunk, vagy az édes és a sós között, de az is lehet, kétféle gyógymód lehetősége áll előttünk és nekünk kell kimondanunk az utolsó szót.

Akár nehéz döntést hozunk, akár könnyűt, mindegyikre maximálisan figyelnünk kell, súlyozva a következményeket, körültekintően megfogalmazva a célt.

Elég egy kis dekoncentráltság, egy kis figyelemhiány és máris hozhatunk olyan döntést, amivel hosszú távon már nem leszünk elégedettek. Persze ezt soha nem tudhatjuk előre. Mégis. Minden döntésünkért egyaránt vállalnunk kell a felelősséget. Nem lehet kifogás, hogy nem voltam észnél, fáradt voltam, nem hallottam jól a telefont, de még az sem, hogy beteg voltam. Sajnos.

Annyi nehézségtől és problémától megkímélhetjük magunkat, ha kicsit jobban odafigyelünk az apró dolgokra is, a kis jelekre, a lényegtelennek tűnő részletekre is és csak úgy hozzuk meg a döntést, hogy az összes rendelkezésre álló információt mérlegeljük.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább