Fennállásának 70. jubileumát ünnepelte a Vámbéry Ármin Gimnázium

Fotók: Nagy Attila

Nagyszabású rendezvénnyel és az elmúlt évtizedeket bemutató kötettel emlékezett meg fennállásának 70. esztendejéről a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium.

Színvonalas, évek óta jól működő és máig virágzó oktatási intézményként tekintek az iskolára. A Vámbéry Gimnázium több mint 70 éve biztosít megfelelő képzést Dunaszerdahely és környéke érdeklődő fiataljainak.

„Ezt is bizonyítja az a közel hatezer végzettje, akik az életben kamatoztatták tudásukat és hozzájárultak régiónk fejlődéséhez”

– fogalmazott Jozef Viskupič megyeelnök, hozzátéve, hogy Nagyszombat megye is biztosított forrásokat az intézmény fejlesztéséhez – többek között a jubileumi ünnepség előtt is szabadtéri sportpályákat adtak át.

Berényi József, Nagyszombat megye alispánja elsősorban a szülőknek köszönte meg, hogy a magyar gimnáziumba íratták gyermekeiket, illetve a tanulóknak, akik hozzáállásukkal építik magát az iskolát. „

És ne feledjük el” – fogalmazott Berényi – „,hogy a gimnáziumi négy év a felnőtté válás négy éve is egyben”, s az ott megkötött barátságok, kapcsolatok jól kamatoztathatók az életben is.

„Azonban a pedagógusok nélkül nincs jó iskola, és itt a gimnáziumban is nagyon komoly munkát végeznek. Nem feledhetjük azt sem, hogy a pedagógus valójában önmagát adja át a tanítás során”

– emlékeztetett, hozzátéve, hogy ehhez a folyamathoz, munkához fenntartóként igyekeznek a dunaszerdahelyi járásból származó képviselőkkel együtt megteremteni a legjobb feltételeket a gimnáziumnak.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább