Ne ítéljünk!

Fotó: Pixabay.com

Elkezdődtek a helyközi önkormányzati választások kampányai. Olyan emberekkel találkozunk szembe a közösségi oldalainkon, bannereken, ismerős helyeken, akik az egyes posztokért indulnak és szeretnék jobban megismertetni magukat és elképzeléseiket. Szeretnének tenni a közösségükért.

Van úgy viszont, hogy ők is nehézségekkel küszködnek és emberien viselkednek. Gyarlóan, kevélyen, irigykedve, vagy csak felszabadultan, kötetlenül, akár meggondolatlanul. Ne lepődjünk meg és ne ítélkezzünk! Nem emberfelettiek ők sem, hiába próbálják meg magukkal és velünk is elhitetni, ne higgyük, hogy annyiban mások lennének, mint mi.

Sokat hallatják a hangjukat és mondanak sok mindent nyilvánosan és nem nyilvánosan is, ami ugyancsak sokakhoz eljut. Jobban betekintést engednek az életükbe, mint mások, vállalják a véleményüket, elkötelezettségüket és hittel hirdetik igazukat. Ehhez hatalmas bátorság kell, hiszen ők is egyedül kezdték.

Ha mondtak és tettek is olyanokat, melyekre a közvélemény már emelgetné a szemöldökét, ők akkor is szeretnének városi, illetve falusi vezetőként a közjóért valami jobbat, valami szebbet alkotni. Hadd higgyek ebben! Higgyünk ebben mindannyian! Máskülönben a gyanakvásunktól az orrunkig sem látunk majd és a mögött is hátsó szándékot keresünk, ahol ennek nyoma sincs.

A választás mindig egy újnak, egy jobbnak a kezdete. Adjuk meg a lehetőséget annak, hogy az a jó valóban eljöhessen. De ehhez bizalom kell. És még azt is megkockáztatom, hogy nemcsak egy emberben való bizalom kell ehhez, abban, aki majd mindenki felett áll, hanem minden egyes indulóban, aki felvette azt a nehéz kabátot.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább