Amszterdam – Krimi-vígjáték sztárparádéval

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/10. számában.

Ha az Amszterdam szereplőgárdájából csak az ismert neveket kellene ideírnom, azok kitöltenék ezt a hasábot, de elég megnézni az előzetesét, hogy minden másodpercben felfedezzünk egy újabb ismert pofát.

Amsterdam,Mozi,Film,ProgramAMSZTERDAM

 

R.: David O. Russell
Fsz.: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough, Anna Taylor-Joy, Matthias Schoenaerts, Chris Rock, Michael Shannon, Taylor Swift, Mike Myers, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Rami Malek, Robert De Niro.

IMDb: 6,2
Metascore: 48
Rotten Tomatoes: 33%

Egyébként is pöpec a hangulata, lévén hogy egy lendületes krimi-vígjátékról van szó, amely a 30-as évekbe invitál minket, hogy a három főszereplőt (Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington) történelmi kontextusba helyezze, majd kisiklassa. David O. Russelltől (Napos oldal, A harcos, Amerikai botrány) nem áll távol ez a műfaj, az Amerikai botránynak is így indult neki (príma is lett a vége), és filmjei rendre felhíznak az Oscar-gála előtti díjszezonban. A történelmi jelentőségű gyilkosság körül bonyolódó sztori így meglehetősen ígéretes.

Vetítik október 27-től a magyarországi mozikban.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább