HolMit – Tudod-e, hol élsz?!

PR-CIKK

Tudod-e, micsoda garnélarákos fekete spagettit Dunaszerdahelyen, esetleg halászlevet Nyáradon, vagy épp Ferrero szeletet Vásárúton? Tudod-e, merre mit találsz gyalog, két- vagy négykeréken a Csallóközben, és hogy milyen pofonegyszerű válaszokat kaphatsz arra, hogy mivel tölts egy-egy délutánt, estét, szünnapot vagy hétvégét? A HolMit.sk (KdeCo.sk) portál azért készült, hogy ebben segítsen. Programok, látnivalók, gasztronómia. Minden, ami ahhoz kell, hogy érezd, csinálnod, látnod, látogatnod és kóstolnod itthon is VanMit!

Kiss Bartalos Évát, a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség ügyvezető igazgatóját faggattuk.

Ha valaki még nem is hallott róla, akkor mit kell tudni a HolMit.sk portálról?

Idén februárban indult, és az elmúlt 6-8 hónapban mintegy 600-700 programlehetőség került fel rá Somorjától Dunaszerdahelyen és Nagymegyeren át Komáromig.

Ebben szerepeltek kulturális és sportrendezvények, koncertek, fesztiválok, az elmúlt időszakban a halloweenhez kötődő rendezvények, az elkövetkezőkben pedig karácsonyi vásárok és még sorolhatnám.

HolMit.sk,program,Gasztronomia

Az oldal látogatói viszont nemcsak konkrét programok között válogathatnak, hanem közel 120 étteremről és vendéglátóhelyről találhatók fent információk magyarul és szlovákul, továbbá mintegy 70 látnivalóról, amelyeket a csallóközi régióban bármikor felkereshetnek. Akad itt 1000 kilométernyi túraajánlónk gyalog, kerékpáron és csónakkal, illetve körülbelül 100 szálláshely is azok számára, akik ide érkeznek egyénenként vagy csapatostul.

A bőség zavara. Hogyan igazodhatunk el mindebben?

Való igaz, ilyen mennyiségű információ nincs fent sehol, a keresőnk viszont segít. Helyszínt és kategóriát választhatunk.

Ha például valamilyen programra vagyunk kíváncsiak, szűkíthetünk a városokra és környékükre, a másik mezőben pedig megadhatjuk, hogy gyerekprogramra, kulturális vagy egyéb rendezvényre volnánk kíváncsiak. A gasztronómia résznél kiválaszthatjuk, hogy például étterembe, sörözőbe vagy cukrászdába, esetleg máshova mennénk, a látnivalók között megtalálhatók a műemlékek, de a fürdők és játszóház is, míg a turisztikai szekcióban városnézési, kerékpár- vagy csónaktúrára vonatkozó lehetőségek között tallózhatunk.

Kapunk egy teljes képet arról, hogy hol és mivel tölthetjük el az időnket, és már csak azt kell eldöntenünk, kit viszünk magunkkal!

HolMit.sk,program,Gasztronomia

Ez rengeteg információ, ami ráadásul nyilván állandó aktualizálást igényel. Hogyan tudtok képben maradni?

Pillanatnyilag jórészt magunk frissítjük új információkkal az oldalt, de törekszünk arra, hogy kapcsolatot tartsunk programszervezőkkel, illetve az egyes vendéglátó- vagy szálláshelyek üzemeltetőivel.

A programokat a szervezők maguk is feltölthetik az ajánlónkba, noha erre egyelőre nem igazán álltak rá, viszont szeretnénk, ha ez megváltozna. Ez mindenkinek egy jó propagálási lehetőség, ráadásul ingyenes, így arra kérjük az érintetteket, hogy jelentkezzenek és működjünk együtt.

Próbálok szorosabb kapcsolatot kialakítani az érintettekkel, hogy az idegenforgalmi együttműködés élő legyen, tudjunk egymásról, és arról is, hogy mi mivel készül. Szeretnénk ugyanis egyszerűbbé tenni, lerövidíteni az utat az emberek és a valós turisztikai lehetőségek és programok között. Aki nyitott erre, azt rengeteg információval tudjuk ellátni, hogy magának, de akár mások számára is programot tervezzen, ha netán látogatói vannak, vagy csak munkahelyi csapatát vinné el valahova.

A turisztikai központ és a weboldal működésének is az egyik kiemelt célja, hogy megtanítsa az embereket arra, hogyan legyenek turisták idehaza. Amióta működik ez, érezhető javulás?

Bizonyos témák nagyon is érdeklik az embereket. Például biciklistérképekért vagy gasztrobrosúráért sokan jönnek be hozzánk, de olyankor is, mikor vendégük van, vagy külföldi látogatásra készülnek. Sokáig kiaknázatlan lehetőség volt, az elmúlt időszakban viszont már nagyon beindultak a csónaktúrák. Sokaknak tetszenek az ezekkel vagy épp a kerékpártúrákkal kapcsolatos leírásaink, konkrét útvonalajánlóink.

Szeretnénk elérni, hogy ne csak külföldi turisták látogassanak el hozzánk, és vásároljanak mondjuk képeslapot, szuveníreket vagy a városaink címerével ellátott zoknit maguknak vagy ajándékba, hanem az itt élők is tudjanak rólunk és arról, hogy mi elérhető a régióban. Erre pedig különösen hasznos a HolMit.sk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább