A fény az alagút elején

PR-CIKK

Első blikkre nem tűnik bonyolultnak egy LED-megvilágítás installálása, ám amint az ember elmerül a kivitelezés lehetőségeiben, a funkcionalitásban vagy a dizájnban, villamossági megoldásokban, egy bonyolódó és lefele húzó problémaspirálba kerül, menthetetlenül, miközben a fény az alagút végén egyre halványabb lesz. Már ha valaki nem fogja meg a kezét rögtön az elején, és kapcsolja fel a villanyt az alagút elején. Erre vállalkozik Peter Tóth és az Inportante csoporthoz tartozó Artica Décor szaküzlet csapata.

Mi az, amit kell tudnia az ügyfélnek, mikor LED-megvilágításon gondolkodik, és mi az, amit nem?

Az emberek általában elakadnak a technikai részletekben vagy a kivitelezés megoldásainál. Amit mi tudunk nyújtani, hogy egy alapvető óhaj alapján kiválasztom a megfelelő terméket a hozzá tartozó kiegészítőkkel, mint a diffúzor, a trafó vagy az alumíniumprofil.

Az alapvető tényező, amit neki kell tudnia, hogy mire szeretné használni a LED-megvilágítást. Közvetlen vagy közvetett megvilágításról van szó, illetve hogy funkcionális, dekorációs vagy dizájnelemről.

Bizonyára egy alapvető elképzeléssel mindenki rendelkezik, mikor ezt szeretné. Mi történik ezután?

Szükség vagy egy helyszíni szemlére, hogy lássuk, mivel van dolgunk. Ha új beltérről van szó, akkor tulajdonképpen nincsenek akadályok, bármi megvalósítható. Ugyanakkor berendezett, kész enteriőrökben is rugalmasan tudunk mozogni, csak itt már más megoldást kíván a gipszkarton- vagy a betonfal, mivel meg kell találnunk a trafó diszkrét helyét is, hogy a LED-szalag áramhoz jusson. Az ügyféllel fokozatosan átvesszük az olyan technikai részleteket, hogy milyen fényt szeretne, meleget vagy hideget, esetleg különböző színekben pompázó megvilágítást, amit az RGB, illetve fehérrel kiegészülve az RGB-V LED-szalagok biztosítanak, valamint hogy milyen erősségű legyen. Ezeket viszont nem kell okvetlen előre tudni.

Artica Decor,Dunaszerdahely,Inportante,Megvilágítás,LED-szalag,LED

Ahogy említettem viszont, a legfontosabb tudnunk, hogy az ügyfél mit vár el a megvilágítástól. Hangulat vagy fővilágításról van szó, polc, konyhapult vagy esetleg vitrin megvilágításáról, olvasáshoz vagy esetleg munkához szükséges fényről, díszlécekkel eltakart mennyezeti vagy lábazati megvilágításról, és még sorolhatnám.

Ez már talán olyasvalami, amit szükséges volna az adott beltérben látni. Ilyesmire van lehetőség?

Természetesen, készítünk mintát az adott megvilágításból, amit a helyszínen le lehet próbálni. Tisztában vagyunk vele, hogy erre szükség van, mielőtt az ember belevág, a jó megvilágítás ugyanis az egész enteriőrünk lényegét alkotja és fontos elemeit domborítja ki, Ha ezt elrontjuk, ugyanez a helyiség kevesebb lesz.

Éppen ezért fontos maga a kivitelezés…

…amit ugyancsak ránk bízhat. Arra törekszünk, hogy a megvilágítás szakmai oldalról is kifogástalan legyen. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy nagyobb projektek esetén elkészítjük az engedélyeztetéshez szükséges megvilágítási tervet (Lux-plán) is, azzal nem kell az ügyfélnek külön bajlódnia. A kivitelezést pedig olyan villanyszerelőkkel végezzük, akiknek szakértelme megkérdőjelezhetetlen.

Összegezve tehát, arra biztatnék mindenkit, aki LED-megvilágítást szeretne, látogasson el szaküzletünkbe, és A-tól Z-ig, a tanácsoktól a kivitelezésig mindent megkap hozzá.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább