A mellbimbónk színe tényleg fontos lehet a rúzs kiválasztásánál? | Zénidőm

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy a színek, amiket viselünk tényleg összhangban legyenek a személyiségünkkel is. Sokak számára ismeretlen lehet a színtanácsadó, hiszen nálunk még nem annyira elterjedt, bár valóban hasznos dolog. Van itt még valami… Igaz-e a legenda, miszerint olyan színű rúzs illik hozzánk a legjobban, amilyen a mellbimbónk színe? (Hangzott el a kérdés a koliban történő hatalmas filózgatások közepette az egyik szobatársamtól. Lányok, végre erre is választ kaptunk 😀 )

Bemutatom nektek Tolnai Lucát, aki szín- és stílustanácsadó Budapesten. Hisz abban, hogy a ruhák erőt adnak, felemelnek, összekapcsolnak és segítenek az álmaink megvalósításában. Luca minden érdeklődőt szeretettel vár a színtanácsadásra Budapesten. Ha pedig szeretnél a színekről tanulni, kövesd be az instán!

Varga Líviának is feltettem a kérdéseimet, mivel az ő szakmájában aztán tényleg fontosak a színek. Sminkmesterként szerettem volna őt említeni, de azt mondta, hogy ne tegyem, ezért csak annyit mondok, ő egy igazi sminkművész. Nem kell bemutatnom ezt az elképesztően tehetséges és aranyszívű sminkest, hiszen Varga Líviát mindenki ismeri a Csallóközben.

Miért tartod fontosnak, hogy a belsőnk összhangban legyen azokkal a színekkel, amiket viselünk?


Tolnai Luca: Egy színtanácsadás során kizárólag a külső adottságokat veszem figyelembe. Azokat az árnyalatokat keresem meg, amelyek a vendégem bőrtónusával harmonizálnak. A színünket a melaninjaink határozzák meg, tehát a színtanácsadás tudománya sokkal inkább köthető a biológiához és genetikához, mint a személyiségtípusokhoz. Ennek ellenére szerintem hatással lehet egy színtanácsadás az énképünkre és az önismereti utunk egy pontja is lehet. Ha szépnek látod magad olyan árnyalatokban, amikhez korábban nem is mertél nyúlni, könnyebben el tudod fogadni a külsődet is. A külső harmónia belső harmóniát teremt, és fordítva. Ha valaki rendben van magával, lehet, hogy el tudja például hagyni a feketét, és fel mer venni egy élénkebb, merészebb színt is, mert látja, hogy jól áll neki, és a környezete is pozitívan reagál rá. A színtanácsadás során megkeressük azokat az árnyalatokat, amik a legszebben kiemelnek. Mindenki megkapja a szivárvány majdnem összes színét, az árnyalat lesz a kulcs. Van, akinek a sárgásabb és törtebb színek állnak jól, másnak a kékesebb élénkebbek. Az természetes, hogy az ember nem vonzódik ugyanolyan szinten az összes színhez, én azt szoktam ajánlani a vendégeimnek, hogy elsőként azokkal ismerkedjenek, amik tetszenek is nekik. Van, aki nyitott az összes színre, más viszont eleinte csak egy-két árnyalattal akar barátkozni, olyankor nem kell erőltetni a többit. A színtanácsadás arra jó, hogy megtanítson nyitni új színek felé, merd megmutatni magad, tudd elfogadni a külsőd, de közben fontos tudatosítani, hogy semmi sem kötelező. Színeket hordani sem. A lényeg úgyis az, hogy jól érezd magad a ruhádban, mert te vagy az, aki hordja. Rólad kell szóljon az adott ruhadarab, úgy lesz igazán örömteli a viselete.
Varga Lívia: Legfőképpen a természet adta színeink állnak a legjobban. A külsőnk nagyon sok mindent elárul rólunk, ezért fontos, hogy magunkénak érezzük ezeket a színeket. Szerintem a lényeg mindig az összhangon van, ellenkező esetben inkább a színek jönnek velünk szembe és elnyomják a személyiségünket. Természetesen fontos, hogy a hajunk és a sminkünk színei is összhangban legyenek a saját színeinkkel. Manapság rengeteg lehetőség van ellátogatni személyre szabott színtanácsadásra, ahol segítséget kapunk, hogy kinek milyen színek passzolnak a legjobban. Nem mindenki kedveli az évszakelmélet alapján történő bekategorizálást, viszont vannak olyanok is, akik alapvetően érzik, hogy mi áll jól nekik. Tehát számukra természetesebben jön, hiszen tudják, hogy miben érzik jól magukat. Szerintem jó az évszakelmélet, de nem kell annyira nagyon komolyan venni. Például, ha nekem nem áll jól a fekete, attól még néha ugyanúgy hasznát vehetem. Az is közrejátszik, ha mondjuk ki vagyunk sminkelve, akkor már megtörjük ezt az egészet, és sokkal jobban tud állni az a szín, ami amúgy nem a mi színünk. Azoknak, akik teljesen el vannak veszve ebben az irányban, tényleg jól tud jönni a szakmai segítség. Én személy szerint fontosnak tartom, hogy összhangban legyenek a színek a személyiségünkkel.

Hogyan lehet a leghatékonyabban megtalálni, hogy melyik színek passzolnak legjobban a személyiségünkhöz?


T. L.: Ha a személyiségedhez passzoló színeket keresel, valószínűleg a megérzéseidre érdemes a leginkább hallgatni. Ha viszont szeretnél harmonikusan öltözködni és azokat a színeket megtalálni, amitől szép egyenletes lesz a bőrtónusod, akkor érdemes elmenni egy színtanácsadásra. Sokan foglalkoznak az évszakelméletre épülő színtanácsadással, de alapvetően két fő irányzat létezik ezen belül: a 80-as évek esztétikájára épülő régi iskola, ami szereti a legtöbb emberre ráadni a kékes, fehérítő hatású hideg árnyalatokat, és az újhullámos iskola, ami a természetes harmóniákat keresi, és arra alapul, hogy az ember alapvetően egy meleg, sárgás-bézses-barnás tónusú lény. Én az újhullámos iskolát képviselem, és abban segítek, hogy a természetes szépségét emeljem ki a vendégeimnek. Egyébként a vendégeim nagy része nagyjából ráérez a színeire: tudja, hogy a hideg vagy meleg, vagy ha azt nem, az élénk vagy tört színek emelik ki jobban. A színtanácsadás segít rendszerbe foglalni a megérzéseket, irányít és ad egy mankót azt illetően, hogy milyen színek felé érdemes nyitni a jövőben, illetve segít a tudatos ruhatárépítésben is.
V. L.: Ebben leghatékonyabban a színtanácsadó tud nekünk segíteni. Persze lehet kísérletezni is, sőt talán könnyen észrevehető az is, hogy melyek azok a színek, amik sápasztanak. Ha a hideg színek nem jók, akkor érdemes inkább a meleg színekhez nyúlni. Ez a piros rúzsnál is megfigyelhető. Szerintem mindenkinek van olyan piros rúzs, ami jól áll, viszont itt is fontos, hogy hideg vagy meleg árnyalat. Ennek ellenére a piros színt sosem erőltetem, hiszen ez egy nehéz szín és tudni kell viselni. Illetve nem biztos, hogy mindenkit kiemel, előfordulhat az is, hogy valakit elnyom.

Igaz-e a legenda, miszerint olyan színű rúzs illik hozzánk a legjobban, amilyen a mellbimbónk színe? Mit gondolsz róla?


T. L.: Szerintem ez a mondás egy reklámfogás, felfigyelsz rá és megjegyzed, annyira abszurd. Nem tulajdonítanék neki túl nagy jelentőséget. A színtanácsadás végén nézünk színtípushoz passzoló rúzst is. A bőrtónusod határozza meg, milyen árnyalatok harmonizálnak veled. Egy tavasz (meleg, élénk) típuson szépen mutatnak a barackos-korallos, esetleg narancsos, vagy korall-pirosas árnyalatok. Az őszökön (meleg, tört) a hússzín, bordók és terrakották lesznek a nyerők. A nyarakon (hideg, tört típus) a mályvák és bogyószínek is jól fognak mutatni. Egy tél típus pedig hordhat tiszta pinkeket vagy hideg pirosakat. A tanácsadás során olyan rúzsokat keresünk, amik a smink nélküli arcoddal is működnek, akár önmagukban is. A végeredmény mindig személyre szabott lesz, hiszen típuson belül is sokféle tónus van. Én külön hangsúlyt fektetek arra, hogy az élénk típusok is találjanak maguknak hétköznapi nude árnyalatot, a lágy típusok pedig egy alkalmibbat is. Egy jó rúzs ugyanis öltöztet!
V. L.: Imádom ezt a kérdést! Tudományos magyarázatot nem látok benne, hogy ez tényleg így lenne, viszont a természet adta színeink mindig jól állnak. A természetes hajszínünk mindig jól fog állni és ebben lehet összefüggés. Viszont ott vannak a hormonális változások, amik befolyásolják a mellbimbónk színét, tehát ez nem mindig egyszínű. Egyszer olvastam erről, ahol konkrétan egy sminkes ezt meg is cáfolta, viszont egy másik vélemény alapján lehet benne igazság. Ez hasonló dolog lehet, mint az új felkapott TikTok-videó, ami szerint az ujjbegy összeszorítása vérbőséget okoz, s a legközelebb álló szín passzolni fog neked. Néhány embernek ezek biztosan bejönnek, de inkább mondanám egy vicces dolognak. 😀

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább