Személyre szabottan Horváth Tímeától, azaz KreaTimitől | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2022/11. számában.

Horváth Tímea kreatív ötleteit minden környékbeli ismeri. Ami egy anyagból kihozható, az számára nem kihívás, pedig az olcsó, sokszor nem túl minőségi textilből készült internetes ruhák méretre igazítása, javítása bizony számára is feladják a leckét. Ő viszont nem tántorodik meg, tudása legjavát adva igazít, vág és varr, ráadásul még személyre szabott ajándéktárgyakat is készít. E havi kreatív rovatunkban ő mesél nekünk.

Mióta kézműveskedsz, illetve varrsz?

Amióta középiskolában megtanultam varrni, hű maradtam a szakmámhoz. A varrógépem soha nem volt elrejtve, mindig kéznél volt, s ha kellett, bármikor bármit megvarrtam. Régen nagyon sok ismerősnek varrtam saját elképzelésük alapján. Akkor még nem volt internetes ruharendelés. Aki szerette az egyedi ruhákat, a különleges megjelenést, szívesen keresett meg, én pedig elkészítettem számára a kívánt ruhadarabot. Azután szépen fokozatosan bejöttek a külföldről behozott, olcsó tömegruhák, majd nem maradt más, csak a javítás, cipzárcsere és a méretre igazítás. Kreativitásomat a gyerekek mellett mindig tudtam kamatoztatni. Voltak óhajok-sóhajok, jelmezötletek, amik valóra váltak. Kézműveskedni pedig pár éve kezdtem el, amikor a személyre szóló, ajándékba készített vánkosaim egyre több embernek megtetszettek.

Havi kreatív,KreaTimi,Hobbi

Miket készítesz a legszívesebben és a vásárlóidnak mik a kedvencei?

Legszívesebben a megható, egyedi kérésekre szeretek varrni, legyen az bármi. Mikor megkeresnek, elmondják, kit szeretnének megajándékozni, mire gondoltak, szépen kialakul a végső kép, amit aztán megvalósítok. Bár az esküvői vánkost csak egy SMS-ben küldött üzenetre álmodtam meg. „Szia Timi. Szeretném megkérdezni, hogy ha megkérlek, kreálnál nekem lagzira valamit, pénzt adunk, ahhoz kéne” – hangzott az SMS.

Milyen anyagokkal dolgozol leginkább?

Legtöbbször pamutvászonnal és kevertszálas anyaggal dolgozom, de ez mindig a megrendelt terméktől függ.

Mi volt a kedvenc vásárlói visszajelzésed, illetve kedvenc vásárlói történeted?

A legjobb az volt, mikor ruhajavítás után valaki azt mondta nekem, hogy „fantasztikus lett és rájöttem, hogy már csak te hiányoztál az életemből”.

A legjobb történetek pedig mindig úgy kezdődnek, hogy: rendeltem magamnak egy ruhát, de nem olyan lett, mint a képen, szörnyen áll rajtam, csinálj vele valamit, tudom, hogy Neked menni fog.

Havi kreatív,KreaTimi,Hobbi

Hogy sikerül összeegyeztetned a hobbidat a magánélettel?

Kedvenc mondatunk: minden csak a szervezésen múlik. Szerencsére a családban mindenki támogat, és amiben tud, segít nekem. A teendőket megbeszéljük és elosztjuk, így tudok időt fordítani a család mellett is a hobbimra.

Mik a jövőbeni terveid?

Szeretném a szabad gépi tűzés technikáját megtanulni, kipróbálni és úgy igazán a varrást, mint régi mesterséget a fiatalabb érdeklődőknek megtanítani.

Hol találhatunk meg, ha mi is egy különleges varrott csodára vágyunk?

A Facebookon a KreaTimi oldalon üzenetben, vagy akár személyesen is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább