Megalakult a város új képviselő-testülete

Fotó: dunaszerdahelyi.sk – Nagy Attila 

Alakuló ülését tartotta november 22-én Dunaszerdahely város új képviselő-testülete, amelynek első részében ünnepi keretek közt letette esküjét dr. Hájos Zoltán polgármester és az önkormányzat 21 megválasztott képviselője.

Az ünnepi eseményen megjelent Pető Tibor pozsonyi magyar nagykövet, Forró Krisztián, a Szövetség politikai párt elnöke és Berényi József, Nagyszombat megyei alelnök, valamint a történelmi egyházak képviselői és a közintézmények vezetői is. A beiktatáson előbb Nyilfa Péter, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az eredményeket, majd felkérte a megválasztott polgármestert, tegye le ünnepi esküjét. A folytatásban dr. Puha György képviselő a társai nevében is elmondta a képviselői esküt, majd mindegyikük egyenként aláírta a képviselői megbizatásról szóló okiratot.

Ezután Hájos Zoltán, Dunaszerdahely ötödik alkalommal újraválasztott polgármestere mondta el ünnepi beszédét. A polgármester szerint „az előttünk álló időszak nem lesz könnyű. A szomszéd országban háború dúl, a világ és Európa gazdasági helyzete instabil, ami egyre nagyobb terhet ró nem csak az egyes országokra, hanem az önkormányzatokra is, amit sajnos meg fogunk érezni, illetve az emberek a rezsiszámlákon és a mindennnapi bevásárlásaikon keresztül már éreznek is.

A rossz gazdasági helyzet miatt olyan döntéseket kényszerülünk majd meghozni, amelyek nem lesznek népszerűek, viszont szükségesek. Emellett azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az önkormányzatnak napi szintű, a lakosaink érdekeit szolgáló szolgáltatásokat is nyújtania kell. És ezeknek a szolgáltatásoknak a minőségét nem szeretnénk csökkenteni, sőt!  Lehetőség szerint javítani, bővíteni is majd azokat.”

A 21 megválasztott képviselő


1.választási körzet:

Brunczvik Tünde

Nagy Krisztián

Bachman László

Herceg Andrea

Penczinger Csaba

2. választási körzet:

Karaffa Attila

A. Szabó László

Nagy Iván

Gútay László

Őri Rita

Jarábik Imre

3. választási körzet:

Puha György

Horváth Zoltán

Szelle Erika

Hodosy Szabolcs

Horony Ákos

4. választási körzet:

Dakó Sándor

Földes Károly

Bugár György

Hakszer Roland

Dohorák Sándor

Kinevezték az új alpolgármestert is – Hájos Zoltán döntése alapján az elkövetkező időszakban azonban csak egy alpolgármestere lesz városunknak, mégpedig Karaffa Attila személyében.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább