Mint amikor a gyermekedre gondolsz…

Néha az igazi szeretet éppen olyan néma, mint amilyen vak.

Stephen King

Gondolj arra, hogy mi volt az első szava reggel, vagy az utolsó tegnap este. Pörgesd végig a tekinteteit magadban, mikor búcsúzott, vagy épp viszontlátott. Mikor rosszat csinált, vagy épp rájött valamire. Mikor megkap valamit, vagy mikor nem. Amikor sokadszor is úgy gondolod, hogy már elment a falig, akkor még mindig ott lesz azon kívül a hőszigetelés, a feltétel nélküli szereteted, ami nem engedi be a hideget. Na, ezt kéne most elővenned!

Ez a szeretet megnyugtat, ösztönöz, bátorít, kíváncsivá tesz. Eléri, hogy ugyanazt lássuk. A közös nevezőt, és nem az osztás utáni maradékot. Maszatol is és elkendőz, de csak lényegtelen részleteket.

Ez a szeretet figyelmeztet, hogy van vesztenivalód, hogy semmi nem magától értetődő.

Ez a szeretet magyarázatot ad a fontos kérdésekre, például hogy miért érdemes egyáltalán élni és cselekedni.

A legjobb, hogy van kit szeretni. Ezt nem kell megindokolni, ehhez semmit nem kell hozzáfűzni, mert megvalósul.  

Ez az évünk nem a megértésről, sem az együttérzésről, nem a tapintatról vagy a mértékletességről, és különösen nem a szeretetről szólt. Hanem a gátlástalanságról, egymás méregetéséről és minősítgetéséről. Arról, hogy mindent lehet, ha kell, ha nem. Na, épp itt az ideje ennek véget vetni. Mert ha nem, akkor ebbe bele fogunk dögleni.

Idén nem (csupán) egy általános köldöknézegetés, nihil uralkodott a fejekben, hanem egyenesen a gyűlölet. Húsz éve ezt még nem volt alkalmunk egy releváns mintán személyesen megtapasztalni, most viszont elég kinyitni az internetet és belebörtönözzük magunkat a feltétel nélküli gyalázatba.

Most vedd elő azt a pillanatot, amikor a gyermekedre gondolsz. Lábadjon könnybe a szemed, hogy könnyebb legyen a lábad! Ne taposd vele annyira a gázt, mert másokba gázolsz, és ebbe belefulladunk! Emelkedj felül magadon, de legalább öt centivel a föld fölé! Engedd el a mindenkori mintákból maradt bélyegalbumod, mert a bélyegek leragasztják a tekinteted!

Gondolj a tekintetekre, mert egyszer csak nem lesz elég időd, hogy lásd azokat, vagy hogy lássák a tiéd! Legyen a tiédben is megértés, együttérzés, tapintat, mértékletesség és különösen szeretet!

Boldog karácsonyt!

Az igazi szeretet ott kezdődik, ahol már nem vársz érte viszonzást.

Antoine de Saint-Exupéry

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább