Februártól könnyebbé válhat a parkolás a lakótelepeken, de erre érdemes odafigyelni

Nyitókép: dunaszerdahelyi.sk – Nagy Attila 

Dunaszerdahelyen 2021-ben lépett életbe az éjszakai lakótelepi parkolást szabályozó rendszer. Az ún. rezidens parkolási rendszer a lakótelepi parkolást hétköznap 17.01 órától reggel 7.59-ig szabályozza. Napközben, illetve hétvégén továbbra is ingyenes, illetve nem regisztrációhoz kötött a lakótelepi parkolás.

Az elmúlt másfél év tapasztalatai után a képviselők úgy döntöttek, további finomhangolásra van szükség.

Ennek jegyében december 13-án olyan módosítást fogadtak el, amely tovább pontosítja a parkolási szabályokat. Ezt azt jelenti, hogy

januártól a rezidens zónában (a kékkel kijelölt parkolóhelyek) már csak az M1 kategóriájú, 5 méternél nem hosszabb gépkocsik és az olyan N1 kategóriájú, öt méternél nem hosszabb gépjárművek parkolhatnak, amelyeknek több mint 3 ülőhelyük van.

A rezidens zónákban (a kékkel kijelölt parkolóhelyeken) a következő kategóriájú gépjárművek parkolása nem engedélyezett: M1 kategóriájú, 5 méternél hosszabb járművek, M2, M3, N1 kategóriájú, 5 méter hosszabb autók, valamint az N1 kategóriájú gépkocsik, amelyek ugyan nem hosszabbak 5 méternél, de maximálisan 3 ülőhelyük van, N1 kategóriájú platós, N2, N3, O, T, R, C, S, L, LS, P.

Az alternatív parkolóhelyeken (a fehérrel kijelölt parkolóhelyeken) a parkolás az M1 kategóriájú személygépkocsikmellett az N1 kategóriájú, 5,5 méternél nem hosszabb járműveknek számára engedélyezett.

Az alternatív parkolóhelyeket (a fehér színnel kijelölt parkolóhelyek) viszont nem használhatják az M2, M3, N1 kategóriájú, 5,5 méternél hosszabb járművek, N1 kategóriájú platós, N2, N3, O, T, R, C, S, L, LS, P kategóriájú járművek.

Az esti parkolás díja nem változott.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább