Az ember, akit láttunk felnőni és szépen megöregedni | Cinemax

Bizonyára nem lövök nagyon mellé, ha azt állítom, Tom Hanks a mai 30-as, 40-es, 50-es korosztály, és az is lehet, hogy mindenki egyik kedvenc színésze.

Mindenesetre a fent említettek azok, akik élőben láthatták őt a legnagyobb kezdeti sikereitől (Segítség, felnőttem! – az első Oscar-jelölése) azon keresztül, hogy a 90-es évek és a 2000-es évek elejének egyik legkeresettebb és leginkább nagyrabecsült színésze volt (2 Oscar-díj – Philadelphia, Forrest Gump, 2 Oscar-jelölés – Ryan közlegény megmentése, Számkivetett), egészen odáig, hogy a 2010-es, de még inkább a 2020-as években egyfajta idősödő jóbarátként tekintünk rá (Egy kivételes barát, Pinokkió). Gonoszkodó, negatív szerepe kevés volt, noha az utóbbi években is megmutatta, hogy abban is helytáll (lásd. Elvis).

Cinemax,Tom Hanks,Film,Program,Dunaszerdahely,Az ember akit ottonak hivtakAZ EMBER AKIT OTTÓNAK HÍVTAK

 

R.: Marc Forster
Fsz.: Tom Hanks, Manuel Garcia-Rulfo, Rachel Keller, Cameron Britton, Mark Birbiglia.

IMDb: 7,4
Metascore: 51 
Rotten Tomatoes: 68%

A múlt héten bemutatott alkotása egyfajta pályaösszegző mű is lehetne, mint Steven Spielbergtől a karácsony előtt bemutatott Fabelman család, hiszen Az ember, akit Ottónak hívtak kimondottan azt tárja elénk, ahogy szeretnénk megöregedni. Méltóságteljesen, elvhűen – amibe belefér némi keserűség, morgás és régimódiság is.

A film egyébként a skandináv sikerkönyvből készült fekete komédia amerikai átirata, és mint olyan, sejthetjük azért, hogy az eredeti éleit sikerül lereszelni. A svéd fekete humor nehezen megy/menne le nagy tömegek torkán, ami viszont marad, az a szív. Tom Hanksből azt nagyon nehéz kivenni.

Otto a környék zsörtölődő fura ura, aki a nyugdíjazás, majd felesége elvesztése után magába fordul és mindenkit piszkálni kezd. Már-már odáig jut, hogy véget vet az életének, amikor egy fiatal család költözik a szomszédba, két kislánnyal, és a cselekményt el kell napolnia.

Innentől fogva csak az a kérdés, hogy sikerül-e a történetet giccsen innen tartani. A jelek szerint igen.

Vetítik január 5-től.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább