Arctic Monkeys – Hová tűntél, rock’n’roll?! | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/01-02. számában.

Fotó: Flickr / Rosario López

Mostanra bebizonyosodott, hogy az Arctic Monkeys nem egy zenekar, hanem a frontember Alex Turner felnövéstörténete, ami három szakaszra bontható. 

Hangfal,Uj album,Arctic Monkeys,zene,The CarARCTIC MONKEYS

The Car

♥♥♥


Jelen: There’d Better Be A Mirrorball, Sculptures Of Anything Goes, Body Paint, Hello You.
Múlt: Fluorescent Adolescent, 505, Why’d You Only Call Me When You’re High?, Brianstorm, Mardy Bum, Do I Wanna Know?, I Bet You Look Good On The Dancefloor.

Az első a 2000-es évek közepén megjelent két első albumukat foglalja magába a leg-rock’n’roll-osabb dalaikkal, amikor Turner még csak 20 éves volt. Noha vérpezsdítő volt, várható volt, hogy ebből a fiatalos lendületből vissza fognak venni, és jött három karcosabb lemez a 2009-es Humbugtól a 2013-as AM-ig, amivel felértek a csúcsra.

Időközben Turner két lemezt is kiadott barokkosabb mellékprojektjével, a The Last Shadow Puppets-cel, és mintha abbéli zenei alteregója kivégezte volna emezt. 2018-as, legutóbbi albumára az Arctic Monkeys egyfajta bárzenekarrá lassult, kellemes hallgatnivalóval, csak nem emlékszünk rá. Sajnos ez a helyzet a The Carral is, noha akadnak rajta figyelemre méltó, ötletes darabok.

 

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább