Szolgáljon támaszként, ne teherként!

PR-CIKK

Farkas Lajos régi motoros a biztosítási szakmában, és aki eddig hozzá fordult, tudhatta, hogy megbízhat az ajánlataiban és abban is, amit mond, nemcsak abban, ami papíron van. Az elmúlt évek tapasztalata arra sarkallták, hogy csakúgy, mint sokan bármilyen területen és ágazatban, váltson és szélesítse saját portfólióját, amennyire csak lehet. Biztosítási, illetve invesztíciós közvetítőként tevékenykedik, személyre szabja ajánlatait, és egy ilyen bizonytalan korban is stabil alapokra helyezi a jövőjét. Keresse fel Ön is!

Elérhetőségek:
Farkas Lajos
Poistenie Farkas s.r.o.
Cím: Nemesszegská 7550/65
Tel.: 0902 611 263
E-mail: lfarkas@upcmail.sk

Évtizedes tapasztalattal rendelkezik a biztosítások területén, mi az, ami jellemzi az piacot és az embereket ilyen távlatban?

A piac folyamatosan változik, éppen ezért mindig érdemes megnézni az aktuális kínálatot és abból válogatni. Ami pedig az embereket illeti, sokan úgy gondolnák, hogy egy ilyen bizonytalan időszakban, mint a mostani, inkább megfogják a pénzt otthon, a helyzet viszont az, hogy éppen az elmúlt években – talán a pandémia miatt is – egyre többen állnak úgy a biztosításokhoz, ahogy kell. Nyugat-Európának ugyan még mindig csak a 20-30%-át teszik ki a biztosítottak, de már egyre többen tekintenek rá inkább támaszként, mint teherként.

Farkas Lajos,biztosítás,invesztício,Dunaszerdahely

Mely terület érdekli jobban az embereket?

Az emberek ugye kortól és más tényezőktől is függően eltérő életszituációban vannak, de mindig foglalkoznak valamivel, oldanak valamilyen helyzetet, aminek gyakran anyagi vonzata is van. A jövőn mindenki gondolkodik, és mindenki azt szeretné, ha az valamilyen mértékben stabil lenne. Persze másképp egy huszonéves és másképp egy negyvenes vagy egy ötvenes.

A pandémia sokakat ösztönzött arra, hogy életbiztosítást kössenek, hiszen bármikor bármi történhet, nemcsak haláleset, de baleset, sérülés, betegség is sújthatja az embert, a családot. Akik pedig régebben kötöttek ilyesmit, azokat arra sarkallta, hogy megnézzék, mit rejt a fiókjuk. Erre biztatok én is mindenkit.

Milyen időközönként érdemes ránézni arra, amivel rendelkezünk?

Egy életbiztosítás esetén 5-10 évente mindenképpen, de más biztosítások (lakás, ház, autó, baleset stb.) esetén is érdemes időnként megnéznünk.

Az emberek többsége megköti a biztosítást, de talán már a következő hónapban sem emlékszik mindenre, amit tartalmaz. Ahogy viszont az életünk is változik, úgy érdemes ezekhez a változásokhoz igazítani a biztosításainkat is. Adott időpontban bizonyára mindenki a számára legjobb feltételekkel igyekszik megkötni, ám ezek a feltételek 5-10 év múlva már mások lesznek, ahogy a prioritásaink is.

Arra viszont bizonyára keveseknek van kapacitása, hogy ezt nyomon kövessék vagy képben legyenek úgy általában…

Pontosan. Nem lehet egy embernek mindenben áttekintése. Persze meg lehet próbálni, ajánlatokat kérni különböző helyekről konkrét szituációkra, de még úgy is oda lyukadhatunk ki, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy melyik a legjobb megoldás.

Én a terület szakembereként igyekszem kiszélesíteni az ügyfeleim látókörét, hogy olyan részletekre is felfigyelhessenek, olyan aspektusokat is megkapjanak, amelyekre esetleg maguk nem is gondoltak.

Az, hogy nem egy konkrét biztosító alkalmazottja vagyok, mint egykor, számomra is szebbé teszi az egészet. Nem ugyanarról a termékről kell meggyőznöm mindenkit, hanem mindenki számára megtalálhatom a megfelelő terméket, mert nincs megkötve a kezem.

Farkas Lajos,biztosítás,invesztício,Dunaszerdahely

Ezen a területen talán többet számít egy megbízható közvetítő, mint egy konkrét, megbízhatónak tartott biztosító. De mi a helyzet az invesztíciókkal ilyen információs káoszban?

Invesztálni mindig érdemes. Amikor a piacok lent vannak – mint például most – akkor azért, mert tulajdonképpen olcsón szállunk be, de megtakarítani akkor is érdemes ilyen formában, amikor a piacok épp fent vannak, mivel az egésznek a kulcsa, hogy befektetni nem rövid távra kell, hosszú, évtizedes távlatban viszont a piacok többször is ingadozni fognak, mégis hasznot termelnek. Jóval jelentősebbet, mintha a pénzünket otthon vagy egy egyszerű folyószámlán tartanánk.

Összefoglalva mi az, amit az embereknek érdemes tudniuk és amivel érdemes felkeresniük Önt?

Aki konkrét szituációt old házzal, lakással, autóval, annak szüksége lehet olyasvalakire, akinek ebben tapasztalata van. Másoknak érdemes áttekinteniük, mit rejtenek a már megkötött biztosításaik – nem azért, hogy újat köttessek velük, hanem hogy adott esetben akár csak igazíthassunk rajtuk, vagy épp bizonyosságot kapjanak arról, hogy azok rendben vannak.

Akinek pedig rendelkezésére áll akár csak egy kis összeg, amit invesztálna, hogy adott esetben a nyugdíját majd kiegészítse vele, annak is csak azt tudom mondani, tegyen így, én biztosítok hozzá csatornát.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább