NoMini horgolmányok | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2023/03. számában.

Gyermekjátékok, kedves cukiságok készítésével foglalkozik NoMini, azaz Vajlik Noémi, aki már születésekor egy kreatív családba érkezett. Munkáit nemcsak a kicsik, hanem a nagyobbacskák, sőt, a felnőtt közönség is kifejezetten szeretik. Vajon honnan indult és hová tart Noémi? Az alábbiakból kiderül.

Mióta foglalkozol kézművességgel? Mindig is a horgolás volt a kedvenced?

A kreativitást szinte az anyatejjel szívtam magamba. Virágkötő családba születtem, ott mindig volt valami alkotnivaló. A horgolásra csak az egyetemi évek alatt találtam rá. Azóta teljesen beszippantott.

Hogyan, kitől tanultál horgolni?

Gyermekként egyáltalán nem voltam rá fogékony, később autodidakta módon sajátítottam el a horgolás csínját-bínját.

NoMini,Horgolás,Havi Kreativ,Hobbi,Gyerek,Játék

Milyen tárgyakat készítesz a leggyakrabban és legszívesebben?

Már a kezdetekkor kiderült számomra, hogy a legnagyobb örömöt a gyerekjátékok megalkotása nyújtja számomra. Igazából mindegy, mit horgolok, csak cuki legyen! 🙂

Mennyi időbe telik egy átlagos méretű állatka elkészítése?

Vannak az aprócska, 1-2 óra alatt elkészíthető állatkák, míg egy 74 darabból álló Süsü hosszú napok munkája. A horgolmányok átlagban 1-1,5 nap alatt változnak át fonalgombolyagból cukisággá.

Mi volt eddig a legkülönlegesebb megrendelésed?

Gyermekrajz alapján készítettem több különleges plüsst. Ezek mindig nagyon megtisztelő megkeresések. Volt már példa arra is, hogy egy vállalkozás kabalafiguráját volt lehetőségem kézzel fogható pajtiként 3 dimenzióban megalkotni.

NoMini,Horgolás,Havi Kreativ,Hobbi,Gyerek,Játék

Honnan inspirálódsz, illetve hogyan fejleszted magad?

Sokszor teljesen véletlenszerűen hasít belém egy új ötlet, máskor pedig célzottan keresem az új irányokat. A legutóbbi alkotásaim a készségfejlesztő játékok, melyeket horgolt formában még nem láttam, így a teljes designt én alkottam. Az általam használt technika, az amigurumi, nagy szerencsémre sok variációs lehetőséget biztosít.

Mik a jövőbeni terveid?

Egyre több helyi játékbolt polcain ott vannak a NoMinik, ezt szeretném tovább bővíteni nemzetközi szinten és az online világban.

Hol érhetünk el, ha mi is egy ilyen csodás „horgolmányt” szeretnénk?

Találkozhatunk személyesen helyi kézműves vásárokon, egyébként pedig vagy a Facebook-oldalamon (fb.com/nominicrochet) vagy a webshopomban (nomini.eu) találhatják meg az érdeklődők a szebbnél szebb NoMiniket.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább