A kis hableány – Itt az újabb élőszereplős Disney-klasszikus | Cinemax

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/05. számában.

Amióta ismert, azóta téma a Disney újabb, az 1989-es Kis hableány remake-jeként mozikba kerülő élőszereplős változat szereposztása, különösen a főszereplőt alakító, színesbőrű Halle Bailey, mivel eredetiben ugye egy fehér leányzóként ismertük meg a karaktert.

A kis hableány,Disney,Film,Mozi,Program,Cinemax,DunaszerdahelyA KIS HABLEÁNY

R.: Rob Marshall
Fsz.: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Jude Akuwudike, Javier Bardem, Noma Dumezweni, Jessica Alexander, Kajsa Mohammar, Lorena Andrea.

IMDb: – 
Metascore: 59
Rotten Tomatoes: 73%

A haja is rasztás, és ez szintén némileg vitatott (eredetileg vörös), de nem olyan mértékben, mint a bőrszíne. Pedig a kritikáknak lehetne más célpontja is – a film előzetese ugyanis egyáltalán nem hivalkodik Ariel bőrszínével, sőt, kimondottan természetesnek hat, mikor felbukkanik, különösen az apját alakító spanyol Javier Bardem mellett. Rugózni inkább azon lehetne, hogy a Disney-filmek élőszereplős változatai nem vállalnak fel többet, minthogy többnyire puszta feldolgozások legyenek, és nehezen engedik el azokat a kliséket és manírokat, amelyek egy mesében még működnek, filmen viszont gagyinak tűnhetnek.

Vetítik május 25-től.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább