Örömgyertyák Anitától | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2023/05. számában.

Streicher Anita élvezi az alkotást, varázslatos gyertyákat készít paraffinból, melyeket izgalmas színekkel és egyedi formavilággal gyárt. Műhelyében is csatlakozhatnak hozzá azok a vállalkozókedvű fiatalok és idősebbek, kicsik és nagyok egyaránt, akik egy viszonylag könnyen megtanulható technikát keresnek, amivel valóban egyedi és megismételhetetlen emléket alkothatnak.

Mikor gondoltál arra először, hogy gyertyákat készíts és miért?

Tavaly januárban jött ez az ötlet. Új év, új kezdet, új hobbi, vágytam valami újra, amiben kiélhetem a kreativitás iránti vágyamat és mégsem telik évekbe az elsajátítása.

Mi a különlegessége a Te gyertyáidnak?

Leginkább azt szeretem, hogy rengeteg szín- és formalehetőség van. Mindig a hangulatomhoz tudom igazítani a színeket és nagyon élvezem az alkotást is.

Streicher Anita,Havi kreatív,Gyertya,hobbi,gyertyakészítés

Pár alkotóeleme van csak egy gyertyának, de gondolom, mégsem olyan egyszerű az elkészítése. Vagy mégis az?

Több munkafolyamatot igényel az elkészítésük. A paraffint tömbökben veszem, magamnak öntöm az alapformákat, amik a faragott gyertyákhoz szükségesek. Ebben apukám is sokat segít, például a karácsony előtti időszakban én szinte csak faragok és ő öntöget. Az alapok mérettől függően 20 vagy 30 réteget kapnak és ezután faragom. Ami a legnehezebb, hogy körülbelül 10-15 perc áll rendelkezésemre a faragáshoz, addig lágy a viasz, azután már csak törik.

Mi volt a legegyedibb, legemlékezetesebb gyertya, amit valaha készítettél?

Amelyek egy-egy különleges eseményre készültek, esküvőre, keresztelőre, névvel ellátva vagy éppen valakinek az emlékére.

Streicher Anita,Havi kreatív,Gyertya,hobbi,gyertyakészítés

Milyen gyertya a legnépszerűbb a vásárlóid körében?

Nálam ki lehet próbálni a gyertyafaragást és különböző díszítési technikákat. Már egészen 3 éves kortól lehet jönni hozzám alkotni, felső korhatár pedig nincs.

Ezt szeretik leginkább az emberek, ha saját maguk készíthetik el az általában ajándéknak szánt gyertyát. Persze azért vannak, akik inkább rám bízzák az elkészítést és ilyenkor konkrét színvilággal jönnek, a formát, mintát pedig rám bízzák.

Hol érhetünk el, ha mi is egy ilyen szép gyertyát szeretnénk?

Ha valaki szeretné kipróbálni a gyertyafaragást, azt csakis előre egyeztetéssel, mivel a gépemnek több óra kell a viasz felmelegítéséhez, de a rendeléseket pár napon belül tudom teljesíteni. Jelenleg Gútán van műhelyem június végéig, ősztől pedig Dunaszerdahelyen van tervben. Nagyon szeretem, mikor jönnek hozzám gyerekekkel, vagy épp felnőttek alkotni. Sokat vagyok egyedül a műhelyben, így nagyon szeretem, mikor megtelik élettel, és ugye nagyon élvezik az emberek, örülnek a saját alkotásaiknak, ez sok örömet ad.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább