Ne lopjátok el a nyarunkat (is)! | Editorial

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/06. számában.

Fotó: Pixabay.com

„Látom, lesben áll egy cápa

Áldozatra várva

Szinte felfal a szemével

Hajajaj!”

Neoton Família

Csepregi Éva már rég megénekelte idei nyarunk legnagyobb tragédiáját. Kampány lesz vakáció helyett. Újabb kormánybukást kérek! Különben velünk marad ez a nyomor, és négyévente nyáron még a tábortüzekből is politikusok égő tekintete fog kirajzolódni. De sajnos idén biztos!

A nyár legyen a szabagságé, az önfeledt szórakozásé, a rozéfröccsé és a gyerekzsivajé. Isten bizony, inkább nézném bármely multi akciós ajánlatait az útszéleken, mint a mesterséges, intelligenciahiánytól csak úgy szaturáló fazonok mesteri gondolatait. Süljön le mielőbb a papír a képükről!

Nyáron, amikor lépten-nyomon külföldiekbe botlunk, vagy odakint vagy idehaza, és lazítva kedvesek vagyunk mindenkivel, a kölykök vízágyúi helyett ne az legyen a tömegoszlató téma a tóparton vagy a strandon, hogy melyik fűszálat kinek köszönhetjük, vagy milyen a hiteles ingyenlángos!

Jönnek a búcsúk, falunapok, aratóünnepségek, lőjünk egy zsuvit a szeleskével, ne bakot a politikai parádékkal. Míg ők kakit ventilálnak, mi szurkáljunk ködöt vagy nézzünk köldököt. Épp annyit ér!

Inkább csípjék szemünket végig a tehetségkutatók egynyári hullócsillagai, mint az izzadságszagú politikusok odaégett szlogenjei.

„Valahol messze délen

Örökös napsütésben

Szirén énekemmel elkábítom”

Na, ugye! Izzasztóan igaz gondolatokkal teli örökzöld nyári sláger!

Kemény nyarunk lesz, amikor a politikus igyekszik megmondani, sárgul-e már a kukoricaszár, jobban zsongani, mint egy gyerektábor, ütősebbet szelfizni, mint az alig kitakart párás testek a strandon.

Mi viszont ahelyett, hogy megtoljuk a politikai szekereket, maradjunk egymással kedvesek, illedelmesek, ne dühösek és mindent jobban tudók.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább