Itt a nyár, irány a szabadéri! | Budapesti Szemle

Fotó: Geberle Berci – www.szabadter.hu

A városi kőszínházak programja lassan lezárul, még egy-egy előadással készülnek az előadók. De szerencsére idén sem lesz hiányunk kulturális szórakozásban, ugyanis most is bővelkedhetünk a fővárosi előadásokban.

Városmajori Szabadtéri Színpad

A tavaly 100 éves jubileumát ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad, különféle fesztiválok fő helyszíne, idén is szeretettel várja a látogatókat. „Buda egyetlen nyári színháza kellemes, zöld környezetben, a Városmajor parkban található, 800 fős nézőtérrel. A sátortetővel fedett játszóhely valódi műfajkavalkáddal várja minden évben az idelátogatókat: júniustól augusztus végéig könnyed, de minőségi szórakozást ígérő színházi előadások, vasárnap esténként komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális és crossover koncertek és gyerekelőadások” – írja a rendezvényhelyszínről a budapest.com.

A részletes programot ITT megnézhetitek. Most júliusban 18, augusztus hónapban 21, szeptemberben, a hónap 17. napjáig 11 előadással várják a nagyérdeműt. A gyerekeknek ebben a másfél hónapban összesen 4 műsorral kedveskednek. A legtöbb programra három kategóriában, 3900-5100 forintig vásárolhatjuk meg a jegyeket. Jó lesz sietnetek, mert már vannak olyan szeptemberi előadások, melyekre már egy szabad hely sincs.

A Városmajori Szabadtéri Színházat a következő címen találod: 1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17 (Szamos utca 2/B.), Telefonszám: +36 1 / 375-5922, E-mail cím: igazgatosag@szabadter.hu.

Margitszigeti Nyári Fesztivál

A Margitszigeti Színház Budapest szívében található, a Duna által körülölelt Margitszigeten. Az 1938-ban épített, csaknem 3000 férőhelyes, saját kikötővel rendelkező rendezvényhelyszín a nyári hónapokban Budapest legnagyobb összművészeti fesztiváljának ad otthont. „A Margitszigeti Nyári Fesztivál az ország leghosszabb és legszínesebb kulturális fesztiválja, amely május, június, július és augusztus hónapokban több mint hetven programot kínál nagyrészt saját bemutatóként, számos műfajban a hazai és a külföldi látogatóknak, megszólítva a család minden korosztályát” – olvasható a margitzigetiszinhaz.hu-n. „A kőszínházak zárása és nyitása közötti időszakban a Margitszigeti Színház átveszi a kőszínházi évadban aktív művészeti intézmények és szolgáltatók szerepét. A fesztivál műfajokban gazdag kínálatával folyamatosságot biztosít a főváros kulturális életében, erősítve Budapest, a négy évszak és a kultúra fővárosának rangját és hírnevét” – tudhatjuk meg a honlapról. Saját kikötőjébe hajóval szállítják a nézőket, mégpedig térítésmentesen, amennyiben a nézőtér első három sorába szól a jegyük. A színházi hajójegyet bárki megválthatja ezen a linken 3200 forintért.

A Margitszigeti Színház nem fedett, ezért kiszolgáltatott az időjárás viszontagságainak. Erre is egyértelmű szabályok vonatkoznak, úgyhogy ha oda szól a jegyed, akkor az előadás napján délután 15.00 óráig mindenképpen ellenőrizd le a színház honlapján, hogy rossz időre hivatkozva nem mondták-e le az előadást. „A Színház az előadást legkésőbb az előadás napján 15 óráig mondhatja le időjárási körülményekre hivatkozva. Erről a margitszigetiszinhaz.hu honlapon közleményt ad ki. Amennyiben erre nem kerül sor, a Margitszigeti Színház az előadás napján az előadás megtartására készül” – olvasható a tájékoztatóban.

Az idei, nyári évad programját ezen a linken találod. Júliusban 7, augusztus hónapban 6, szeptemberben pedig 3 előadással várja a közönséget. A jegyek ára 4900 forinttól indul egészen 14900 forintig, összesen 7 kategóriában. A szabad jegyek, ahogy a legtöbb más színházban is, a zöld színnel jelölt székekre való kattintással online is megvásárolhatóak.

A Margitszigeti Színház címe: Budapest, Zielinski Szilárd stny., 1007. Tel.: +36 1 444 9004

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább