Amikor bemennek a fiatalok egy bárba… | Zénidőm

Egy idő után könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy nem számoljuk, mennyi pénzt is költünk el egy bárban, illetve milyen gyakran tesszük ezt. A fiatalok körében mindig vannak trendi helyek, ahol bizony előfordul, hogy a kelleténél több pénzt költenek el. A másik dolog, amire sokan kíváncsiak, mi mindent fogyasztanak el egy este alatt… Mészáros Tünde a vendéglátásban dolgozik már jó pár éve, ő tényleg az első sorból tudja szemlélni, mit isznak a vendégek. Emellett megkérdeztem egy fogyasztót is, Horváth Kira árulja el a tapasztalatait, mit is rejt a korabeliek estéje egy bárban.

Általában a fiatalok mivel kezdik a fogyasztást egy bárban?

M.T.: Igazság szerint sokat változott szerintem a fiatalok alkoholfogyasztása. Magamból kiindulva is. Én anno felesekkel kezdtem rögtön az éjszakát. Manapság (bár bulikban már csak ritkán dolgozom) inkább a kevert italok a menőek, de nagyon sokan nem is fogyasztanak alkoholt. Elvannak egy kóla vagy egy Redbull mellett.

H.K.: Hűha, szerintem ez alkalomtól függ. Hogy saját példákon szemléltessem: ha csak ilyen lazább beszélgetés alkalmából ülünk össze, akkor gyakran csak sörözünk, de van, hogy egy bizonyos idő után előkerülnek a felesek is.

Horváth Kira

Mostanság mik a legnépszerűbb italok?

M.T.: Elsőnek a gin-tonikot mondanám, abból is már egy csomó verzió létezik, utána mindenképpen a vodka-narancs, az Aperol Spritz vagy a Hugo Spritz.

H.K.: Valamiért úgy érzem, a koktélok annyira nem divatosak mostanában, de az is lehet, hogy csak azért, mert nálunk kevesebb olyan hely van, ahol ilyet lehet venni. Ha olyan helyre keveredek, akkor én mindig csillogó szemmel lapozom az itallapot, hogy melyik koktélt is igyam. Nemrég voltunk egy rokonom esküvőjén, ahol volt alkalmam kipróbálni egy-két koktélt, én a Piña Colada mellett teszem le a voksom. Ha felesekről van szó, akkor megemlíteném, a baráti társaságunk most nagyon rákapott a tequilázásra.

Mészáros Tünde

Milyen gyakran mennek és mennyi pénzt szoktak elkölteni egy este alatt?

M.T.: A gyakoriságot nem tudnám annyira megítélni, mivel ritkán dolgozom bulikban, de éttermekben is nagyon sok fiatalt látok. Én tizenévesen nem igazán ebédelgettem vagy vacsoráztam restikben, helyette inkább kiültünk a park presszóba egy kofira vagy valami hasonló. Viszont azt észrevettem, hogy a legtöbb fiatal beviszi magával az alkoholt, vagy pedig már becsípve érkeznek meg a diszkóba. Lehet előtte vettek közösen egy üveget és azt eliszogatták valahol. A Covid is valamilyen szinten hozzájárult ehhez, mert évekig nem voltak bulik, rendezvények, fesztiválok így maradtak a házibulik.

H.K.: Ez szerintem évszakfüggő is, ugyanis amíg suli van, szerintem kevesebbszer van alkalmuk kiülni valahova, de ha vége a sulinak, vizsgaidőszaknak, onnantól kezdve a találkozók száma jócskán megsokszorozódik. Illetve, ha a pénzről beszélünk, szerintem egy találkozáskor minimum 10-15 €-t költenek el a fiatalok, de ez attól is függ, hogy hány órán át tart az iszogatás, mert ha sokáig, akkor ez az összeg könnyen megsokszorozódhat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább