Különleges szőnyegek Adritól | Havi kreatív

Az interjú megjelent a Klikk Out 2023/07. számában.

Antal Adriana nagyon egyedi, szenzorikus játszószőnyegeket készít. Célcsoportja a gyerekek, akiknek csupán annyi feladatuk van, hogy meztelen talpacskáikkal végigtotyognak rajta. A szenzorikus szőnyegek közben stimulálják a talp izmait, a lúdtalpat is korrigálják. A szőnyegekre helyezett domború tárgyakkal, játékokkal imitálja a természetes környezetet, így olyan, mintha füves réten, köveken, dombokon járkálnának a gyerekek. Júliusi Havi kreatív rovatunkban Antal Adriana válaszolt nekünk.

Mióta foglalkozol kézműveskedéssel?

Kézműveskedéssel egészen gyerekkorom óta foglalkozom, nagyon szeretek alkotni, új dolgokat kipróbálni. Mikor a nagymamám tanított varrni és hímezni, anyukám kötni és horgolni, még nem sejtettem, hogy ezek a megtanult technikák mennyire sokat fognak segíteni nekem a mostani munkáim során.

Milyen anyagokat használsz leginkább?

A szenzoros szőnyegeknél nagyon sok elemet magam készítek. Ezeken kívül használok fából készült elemeket, madzagokat, gombokat, parafát, pompomokat, kavicsot, füvet és sok minden mást is, ami a természetben megtalálható.

A szőnyegek felületét úgy alakítom ki, hogy ezek fejlesszék a gyerek lábizmait, egyensúlyérzékét, a lúdtalp, a bokasüllyedés és a gerincproblémák megelőzését, valamint stimulálják a talp reflexzónáit.

havi kreativ,antal adriana,akafuk,hobbi

Melyik terméked az, ami a leginkább tetszik a követőidnek, megrendelőidnek és honnan meríted az újabbnál újabb ötleteket?

Nem is tudnám megmondani, hogy melyik szőnyeg az abszolút kedvenc, mindegyiket nagyon szeretem készíteni. Varrás közben kialakul bennem egy kötődés egyes darabkákkal, mesehősökkel, figurákkal. Egy szőnyeg elkészítése előtt sokszor tanulmányozom a mesehős életét es szokásait, így volt például a Dino szőnyegnél is, ami talán eddig a legérdekesebb megrendelés volt a munkám során. Mivel a dinók életét nem tudtam ellesni az életből, így nagyon sok könyvet, cikket olvastam el, tanulmányoztam őket, hogy a szőnyegen felvázolt történetük a lehető legélethűbb legyen. A végeredmény nagyon tetszett a megrendelőnek, és azóta a Dino szőnyeg a legtöbbször rendelt és gyártott szőnyegem lett.

Mi volt eddig a legkülönlegesebb, legegyedibb megrendelésed?

Minden alkotásommal igyekszem megjeleníteni az adott mesevilágot, benne minden ismert szereplőjével, azok tulajdonságaival, a rájuk jellemző környezetükben.

De olyan is van, hogy a gyermek belső világát veszem alapul, az ő kedvenc figuráit, mesehőseit jelenítem meg az általa elképzelt környezetben.

Hol érhetünk el, ha mi is egy ilyen szép és egyedi alkotást szeretnénk?

Elérhető vagyok a Facebook-oldalamon, Akafuk – Handicraft by Adri név alatt, vagy pedig Szlovákia legnagyobb kézműves oldalán, a sashe.sk-n, Akafuk néven.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább