Komoly érdeklődés várható a megújuló energiaforrások támogatása iránt

A cikk egy részletét a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén közöljük.

Az energetikai társaságok már felkészültek a nagy érdeklődésre, mely a szlovákiai háztartások részéről várható a megújuló energiaforrások alkalmazásának támogatása iránt. A Nyugat-szlovákiai Elektromos Művek (ZSE) nyomán a Kelet-szlovákiai Elektromos Művek (VSE) is lehetővé teszi a háztartásoknak az előzetes regisztrációt a „Zöldet a háztartásoknak!” projekt folytatására.

„Utalványokért az egész ország területén folyamodhatnak a háztartások, tehát újabban már Pozsony megyében is. Rendkívül élénk érdeklődésre számítunk“ – közölte a SITA hírügynökséggel a VSE szóvivője, Katarína Šulíková.

Azoknak a háztartásoknak, melyek támogatáshoz szeretnének jutni kis megújuló energiaforrások telepítésére, hat alapkérdésre kell választ adniuk. A VSE szerint a háztartásoknak először meg kell győződniük arról, hogy projektjük megfelel minden követelménynek. „Győződjenek meg róla, hogy teljesítenek-e minden feltételt! Ez olyan kritériumokat foglal magába, mint a háztartás fajtája, a bevételi limit, a technológia típusa és hasonlók“ – sorolta Šulíková.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább