Családi napközi indul a Mesketében

Mesekuckó néven indul családi napközi a Dunaszerdahelyen található a Meskete kávézóban és gyermekkönyvesboltban. A számos izgalmas gyerekrendezvénynek, jógának, táboroknak és kézműves vásároknak otthont adó Meskete Németh Szilvási Andrea és Pajor Judit segédletével idén szeptember közepétől a legkisebbek előtt is kinyitja kapuit.

Augusztusi nyílt napjukon többen is jelentkeztek már, vannak, akik egy héten csak pár napra vinnék a gyerekeket, de vannak olyan szülők is, akik maguk is szeretnének jelen lenni. A napközi gyermekenként 12 euróba kerül majd és 7.30-tól 12.30-ig tartanak majd a foglalkozások. Egészen 2 éves kortól várják a jelentkezőket, akik számára izgalmas játékokat, szórakoztató meséket, alkotói tevékenységeket, és sok mozgást ígérnek. Dalokat és mondókákat is tanítanak majd nekik. A felső korhatárt nem szabták meg, akár 5 éves korig is érkezhetnek ide, sőt, amennyiben a kisebbnek van egy idősebb testvére, és éppen nincs, aki vigyázzon rá, ő is jöhet. A nevelők nyitottak a szülők igényeire, rugalmasak, és egy elfogadó, gyerekbarát légkört teremtve várnak mindenkit.

Mesekucko,Bolcsode,Csalad,Gyerek,Gyereksarok,Dunaszerdahely

„Szocializációs szempontból nagyon fontos, hogy a kicsi biztonságosan beszokjon egy közösségbe. Sokan csak néhány napot terveznek itt tölteni a héten. Vannak olyan gyerekek, akik szülővel és vannak olyanok is, akik szülő nélkül jönnének, ezért ezeket a családokat külön-külön napokra osztjuk majd be, hogy a szülő nélküli gyerekeknek ne fájjon egy másik anyuka, vagy apuka jelenléte” – mondta el Németh Szilvási Andrea.

Szeptember elejére terveznek még egy nyílt napot, amikor a szülők előre megnézhetik a foglalkoztató helyiséget, megismerkedhetnek a nevelőkkel és szeptember második hetétől már indulna is a napközi.

Mesekucko,Bolcsode,Csalad,Gyerek,Gyereksarok,Dunaszerdahely

„Két szlovák jelentkező is van már, akik együtt lesznek a magyar gyerekekkel. Nem szeretnénk a nyelv miatt különválasztani őket. A gyerekek még ilyenkor nagyon rugalmasak és könnyen tanulnak. Az ismétlődő kifejezéseket szinte azonnal meg tudják jegyezni és ha hallják egymást, ahogy beszélnek más-más nyelven, könnyebben megtanulják majd azokat is és egymással is könnyebb lesz majd a kommunikáció. Ezzel is szeretnénk a gyerekek számára mindkét nyelv elfogadását megkönnyíteni, elültetni bennük a másik nyelven való beszéd természetességét. Elő kell segíteni, hogy magyar iskolába kerüljenek a gyerekek, de ne olyan áron, hogy a szlovák nyelv teljesen idegen maradjon számukra” – hangsúlyozza a pedagógus, aki most nyáron több táborhetet is vezetett a Mesketében.

A legközelebbi nyílt nap időpontjáért keressék fel a Meskete oldalát, ahol a jelentkezéseket is szívesen fogadják.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább