Tele van már az iskolatáska?

„Az iskolatáska még nincs tele, de a fejem már igen!” – kezdik az anyukák és apukák a 2023/2024 új tanévet, de az ovis szülőknek is fel van adva a lecke. Még mindig nem késő beszerezni a szükséges tanszereket, felszereléseket, ugyanis hogy melyek az elengedhetetlen eszközök pontosan csak az évnyitó napján derül ki. Az intézmények, illetve a nevelők és a pedagógusok az utolsó napig nem biztosak, hát még a szülők. Sőt, vannak olyan dolgok, amikből nem is kell új, mert jó még a tavalyi.

Óvodások

Intézményektől függ, hogy milyen dolgok szükségesek az óvodakezdéshez. Legtöbb helyen egy benti, lábujjakat fedő szandálok mellett szükség van egy váltóruhára és ivóflakonra, valamint egy több részből álló tisztasági csomagra, aminek tartalmaznia kell papírzsebkendőt, szalvétát, folyékony szappant, és vécépapírt.

Iskolások

Írószerek és rajzeszközök:

Ceruza: Biztosan szükség lesz legalább két-három jobb minőségű ceruzára, a tanítónők pontosan megmondják, hogy a tapasztalatok alapján mi az, ami a legjobb a gyerekeknek, de persze a szülőre bízzák a végső választást. Első és második osztályban főleg azokat ajánlják, amiket csúszásgátló anyag van, hogy könnyebben tarthassa a kisdiák.

Hegyező: A ceruzák mellé fontos a jó hegyező. Itt főleg azokat ajánlják, amiken tároló rekesz is van, hogy az órákon ne kelljen a hegyezés miatt felugrálni és kiszaladni a kukához. Sok pedagógus nem is engedi ezt meg a saját óráin. Egy felkészült diák eleve úgy érkezik az iskolába, hogy minden ceruzája hegyes. 😉

Radír: Ne csússzon, de ne is legyen túl puha. Itt is megvannak a tanítók főbb preferenciái. Fontos a jó minőség.

Kék és piros golyóstoll: Sok szülő iskolakezdéskor szembesül azzal, hogy már léteznek olyan tollak, amiknek a tintája törölhető a toll végén lévő „radírral”. Az iskolapadban is szükség lesz ezekre, zöld és kék színben is.

Filctoll: A színezős feladatoknál lesz fontos, és a délutáni napköziben. Emellett szükség lesz jó minőségű színes ceruzákra, az alapszínekből álló vízfestékre, stiftes, vagy folyékony papírragasztóra.

Vannak olyan alapiskolák, ahol nem a diákoknak és a szülőknek kell gondoskodniuk minden egyes tanszerről, hanem a tanítók is besegítenek. Összegyűjtik a pénzt és közösen feltöltik a tanulók készletét. A könyveket és füzeteket az iskola általában biztosítja az első és másodikos osztályosoknak is. Mielőtt részükre bármilyen füzetet vennénk, egyeztessünk előre a tanítóval. Más tanszerek is szükségesek lesznek még az évkezdéshez, ezek a következők: olló, vonalzó, mappa, iskolatáska és egy praktikus tolltartó, amiben már az első tanítással töltött napon lennie kell 2-3 darab grafitceruzának (például 2HB), maximum 10-12 színes ceruzának, radírnak, tartályos ceruzahegyezőnek, átlátszó vonalzónak és töltőtollnak.

A tornaórára szükséges egy tornacipő, póló, rövidnadrág és zokni, amit egy textilzsákba készítünk össze a gyerekeknek. Ezt az iskolai szekrényben tárolhatják és hetente vagy kéthetente hordják haza.

A legtöbb intézményben szükséges a váltócipő, általában nyitott szandál, vagy papucs használata, amit az iskolába érkezéskor felvesz. Van olyan is, hogy ebből azonnal kettő kell, mert a délutáni napközi más helyen van és ott is szükség van egyre. Azaz évkezdéskor azonnal két iskolás szandált kell venni.

FONTOS!


Már évkezdés előtt figyelmeztetnek a tanárok arra, hogy írjuk rá a gyerekek nevét a dolgaikra. Ez azért fontos, mert így ő is tudja, hogy ez az övé, hogy ne cserélhessék el őket véletlenül és ha el is vesztené őket, könnyebben visszakerülhessenek hozzá.

Listánk nem teljes! Több intézménynek pontos preferenciái vannak a diákok tanszereit illetően. Mielőtt megvásároljuk a szükséges eszközöket, mindenképpen egyeztessünk a tanítókkal, osztályfőnökkel.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább