Vígnappal kezdtek a Vígszínházban | Budapesti Szemle

Elindult az új színházi évad a Vígben, ahogy a legtöbb színházban Budapesten. Nem akárhogy indították az új évadot, ugyanis gazdag program keretében egy egész napon keresztül betekintést nyújtottak a közönség számára a kulisszák mögé is.

Szeptember 10-én, vasárnap Vígnappal várta a közönséget a budapesti Vígszínház. Az egész napos programsorozat keretében a közönség is bemehetett a színház ritkán látott helyszíneire és a színfalak mögötti területekre is. A „backstage túrák” során a színház színművészei vezették körbe az érdeklődőket, közben pedig improvizációs előadásokkal szórakoztatták őket. Volt még dedikálás, kedvezményes jegyvásárlás, jótékonysági akció és több gyerekprogram is.

Már délelőtt 11 órakor elkezdődött a VígImpró a nagyszínpadon, a Lesz, ami lesz című improvizációs előadás különkiadása. Ennek megtekintéséhez jegyet kellett váltania a közönségnek. A bérletes nézőknek ez féláron volt. Később minden további programban ingyenesen vehettek részt, ezért fontos volt időben érkezni, hogy mindenhol legyen még hely.

Fél egytől egész este 6 óráig különféle jegy- és bérletvásárlási kedvezményekkel készültek az előcsarnokban lévő pultnál, ahol a színművészek folyamatosan dedikáltak. A látogatók megtekinthették a VÍGböngészdét, ahol a Vígszínház archívumának kincseiből szemezgethettek.

Egy órától egészen fél 6-ig tartott a VÍGtour Kulisszajárás, melyhez a Ditrói Mór utcában gyülekeztek. E programot regisztrációhoz kötötték, majd 12 órakor kellett jelentkezniük a helyszínen. 20 percenként indultak a turnusok 2*20 fős csoportokban.

A Karzat büfében jelmez- és parókapróbán vehettek részt az érdeklődők és ugyanitt a gyerekeket is szeretettel várták, arcfestéssel és játszósarokkal készültek számukra. Az Erkély büfében fél egytől 2 óráig táncházzal és tánctanulással várták a közönséget Az üvegcipő előadás zenészei. Az Alagsori büfében pedig VÍGcsokit kínált Hegyi Barbara, Márkus Luca és Tar Renáta. Fél 3-tól este 6 óráig jótékonysági sütivásárral készültek az érkezőknek, melyeket egyenesen a művészektől vásárolhattak meg az előcsarnokban.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább