Mario Varga Llosa: Szeretem a mostohámat | Könyvjelző

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/09. számában.

Minden hónapban igyekszem friss könyveket ajánlani. Mivel a fordítások évekkel később jelennek meg, lehet többen olvastátok az eredetit. Mindig megszabom magamnak a határt, és ha lehet, a 21. században maradok. Néha-néha viszont a kezembe kerül egy könyv, amely olyan szinten elvarázsol és magával ragad, hogy egyszerűen mint irodalomrajongó, aki szereti a legeslegjobbat ajánlani, muszáj régebbi könyvekről írnom. A Szeretem a mostohámat pontosan ez a fajta könyv.

A történet a következő: Peruban járunk. Don Rigoberto feleségül veszi a gyönyörű Doña Lucreciát. A boldog házasságukat tovább tetőzi az, hogy Rigoberto előző házasságából született kisfia is rajong a mostohaanyjáért. A dolgok viszont komplikálódnak, amikor a kisfiú rajongása mostohája iránt kezd egyre zavarba ejtőbb lenni.

A legendás Nobel-díjas író, Mario Vargas Llosa erotikus novellája egy igazi tour de force: intelligens, szenvedélyes, lüktető; költői, de ugyanakkor egyszerű, nyelvezetével belerántja az olvasót a fülledt, művészettől és erotikától átitatott világába, ahol társadalmunk talán legtiltottabb tabutémájába merül bele.

(Fordította: Csuday Csaba), Európa Könyvkiadó. 2015; Helikon, 2021

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább