250. előadáson túl a Menopauza | Budapesti Szemle

Nyáron ünnepelte a Játékszín a Menopauza 250. előadását, melynek végén az összes szereposztás megmutatta magát a színpadon. Hernádi Judit, Janza Kata, Falusi Mariann, Náray Erika, Szölöskei Tímea, Szulák Andrea és Tóth Enikő együtt énekelték a musicalt, majd a vastapsot, álló ovációt követően virágokkal és tortával ünnepeltek

A kétrészes musical eseménye ma játszódik, a new york-i Bloomingdale’s áruházban – de játszódhatna a világ bármelyik más áruházában is. „A szereplő négy nő, és velük is megesik az… Az, amiről nem szeretünk beszélni. Mert tabu. De mi most megdöntjük. Ismerős sorsok, világhírű slágerek, ellenállhatatlan humor. A színpadon négy díva, négy csodálatos nő, akik mesterei a humornak és varázslatosan énekelnek” – írják a darab leírásában.

A téma rendhagyó a műfajban: négy nő a klimax körül. „A Játékszín bulvárszínház, én pedig kifejezetten szeretek bulvárt rendezni” – nyilatkozta Tallós Rita a premier előtt a színház weboldalán. Az azóta eltelt évek során beigazolódott, a darab túlmutat a bulváron. A visszajelzések alapján inkább terápiás előadás, amely a női változókor összes nyűgét-baját képes humorral kezelni.

„A helyszín egy pláza, ahol négy különböző, ám hasonló korú nő összekeveredik egy laza délelőtti shoppingolás alkalmával. Beszélgetnek, egyre elengedettebbek, s miközben a ruhaosztály összes holmiját felpróbálják, minden apró titkukról lehull a lepel. Mindez pedig dalban: a nyolcvanas évek világslágerei a témára szerkesztett magyar változatban hangzanak el. A produkció zenei vezetője Gulyás Levente, a díszletet Kovács Yvette Alida, a jelmezeket Papp Janó tervezte. Jeanie Linders musicalje a Játékszín legkeresettebb produkciója lett az évadban” – olvasható a színház weboldalán.

„A Játékszín folyamatosan teltházzal működik az újranyitás óta, a szórakoztató színházat kedvelők nagy létszámú és állandó látogatói bázist jelentenek számunkra. Sok darabunk túl van a századik, százötvenedik előadáson, nagy szériákat pedig csak az érdeklődés generál. A Menopauzát övező őrület azonban példátlan az elmúlt évek sikereinek fényében is” – mondta Bank Tamás, a színház igazgatója a jubileumi előadás után.

A Menopauza olyan népszerű, hogy érdemes legalább egy hónappal előre jegyet foglalni, hogy bejussunk. Ezen összefoglaló megírásakor sem szeptemberre, sem októberre nem találni elérhető jegyeket. Aki kíváncsi a híres magyar dívákra, ne késlekedjen, novemberre még vannak szabad helyek.

Szereplők

Üzletasszony: Hernádi Judit
Földanya: Szulák Andrea / Falusi Mariann
Szappanoperasztár: Tóth Enikő
Vidéki háziasszony: Náray Erika / Szölöskei Tímea

Alkotók

Író: Jeanie Linders
Fordító: Galambos Attila
Dalszöveg: Bach Szilvia, Lombos Márton
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Zenei vezető: Gulyás Levente
Díszlettervező: Kovács Yvette Alida
Jelmeztervező: Papp Janó
Videógrafika: Pál Dénes
Koreográfus: Tallós Andrea
Ügyelő: Gáncs Nikolasz / Kis-Kádi Judit
Súgó: Sajben Anita / Dobos Erika
Rendezőasszisztens: Petyi János
Rendező: Bereczki Zoltán

A színdarab Magyarországon a Gfour Productions különleges engedélye alapján,
a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább